2016. március 24., csütörtök

Graham Cooke: Bármilyen probléma megoldásához először fölé kell emelkedni

Bármilyen probléma megoldásához először fölé kell emelkedni

Graham Cooke

A látás sohasem csak annyiról szól, hogy milyen irányba haladunk. Arról is szól, hogy a célhoz vezető utunkat milyen magasságban fogjuk megtenni. Minden, ami azzal kapcsolatos, hogy Krisztusban vagyunk, a magasba emelt állapottal van összefüggésben.

Jézusban mi egy olyan erőteljes, emelkedett észlelésnek vagyunk kitéve, amely által feltámadtunk a mennyei identitás átélésére és megtapasztalására, és ez uralja minden földi körülményünket.

Bármilyen probléma megoldásához először fölé kell emelkednünk.

Például, egy negatív dologgal sohasem foglalkozunk közvetlen módon. Ez, a Krisztusban elfoglalt helyünkhöz képest, mindig a létezés alacsonyabb szintjéről támad ránk. Ha ugyanazon a szinten reagálunk rá, akkor annak a gondolatnak, illetve az azt ellenző felfogásnak a pórázára kötjük magunkat. Ennek a mentális és érzelmi állapotunkra gyakorolt hatása pedig az Isten iránti hitünk, bizalmunk és örömünk ellen fog dolgozni.

Az ellenség azt akarja, hogy a negatív gondolattal foglalkozzunk. Ezzel szemben Jézus azt akarja, hogy azt a gondolatot ragadjuk meg ezalatt az átélés alatt, amit ő bocsát ki felénk, és örömmel gyakoroljuk a tőle jövő gondolatnak való engedelmességet (2 Korinthus 10:3-7).

A felemelkedett gondolatok szerinti élet mindig a beteljesedésre vezet.

Létfontosságú felülemelkedni a helyzetünk fölé, hogy ne húzzon le a földre az ezzel ellentétes nézőpont. Ha közvetlenül akarunk foglalkozni a negatív dolgokkal, akkor egy olyan harcba keveredünk bele, amire semmi szükségünk. Ha a gondolkodásunk vezetett bennünket egy "nemszeretem" helyre, akkor jusson eszünkbe, hogy mindig van egy jobb gondolat, ami fel tud emelni bennünket.

Ez a szemlélet mindig a gyarapodás helyére fog vinni. A Szellemben való magaslati helyzet összeköti a látásunkat a Mennyei helyekkel. Rákapcsol bennünket a fennhatóságra, a hatalomra és uralomra, ami egy olyan életmód, amelynek során Jézus fenséges mivoltában gyönyörködünk.

Próbáld ki ezt...

Írj le minden egyes negatív nézőpontot, ami megnehezíti az életedet és a kapcsolataidat. Mik az ezzel ellentétes gondolatok, amelyek magukkal tudnak ragadni, hogy egy isteni felgyorsulást élhess át? Gyakorold, hogy csak az új gondolattal foglalkozol, és azt fogod tapasztalni, hogy egy friss hit jön fel benned, ami erőt ad ahhoz, hogy felismerd az igazságot, csakis az igazságot és a színtiszta igazságot!!

- Graham Cooke

- - - - - - - - - -
Fordítás: Országh György