2016. január 21., csütörtök

Viseld el a nehézségeket, mint egy jó katona

Elaine Tavolacci
2016. január 16.

Viseld el a nehézségeket, mint egy jó katona

A Szent Szellem eszembe juttatott egy prófétai üzenetet, amelyet néhány évvel ezelőtt adott. Sokan közületek hűségesnek bizonyultak a nagyon nehéz időkben és megtanulták, hogyan arassanak győzelmet az útjukba kerülő akadályok fölött. Megengedtétek, hogy Isten megerősítsen titeket és kitartottatok rettenetes viharokban, de most úgy tűnik, az ellenség visszatért, hogy bosszút álljon.

Az Úr egy luxusautó példázatát mutatta nekem. Egy luxusautó, mielőtt kibocsátanák az autókereskedésbe, sokkal alaposabb teszteléseken kell keresztülmenjen, mint egy olcsóbb személygépkocsi, Ahhoz, hogy egy Ferrarihoz hasonló luxusautót teszteljenek, szükséges lehet töréstesztet végrehajtani, hogy lássák az autó erősségét. Különböző törésteszteken kell átmenjen ahhoz, hogy látni lehessen mekkora mértékű nyomást bír elviselni. Minden évszakban tesztelik, hogy megvizsgálják a teljesítő- és ellenálló-képességét a különböző időjárási viszonyok közepette.Tesztelni fogják havon, esőben, hőségben, illetve extrém időjárási körülmények között. Továbbá tesztelni fogják a hegyekben, hogy leellenőrizzék, átmegy-e a kitartás, stabilitás és a kiváló minőség próbáján. Tesztelni fogják éles kanyarokban és hajtűkanyarokban, hogy biztosak legyenek, elég gyors-e a kanyargós utakon, és tesztelni fogják sziklás utakon, hogy lássák mennyit bír. Egy luxusautónak azért szükséges több teszten átmenni, mint egy személyautónak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy mennyit ér. Mi is próbákon megyünk keresztül, hogy látható legyen az értékünk Isten Királyságában. 

Ezt mondja az Úr: "A múltadban átélt nehézségek tettek azzá az erős személlyé, akivé Én formáltalak. A dolgok talán nem pont úgy alakultak, mint ahogy tervezted, de tudd, hogy Én felkészítlek téged azokra a nagyobb feladatokra, amelyek az előtted álló időben várnak rád.  Ahogy az ellenség megpróbál visszatérni, hogy bosszút álljon, emlékezz vissza honnan hoztalak ki. Ne veszítsd el a célt a szemed elől. 

Ahogy visszatekintesz a nehéz időkre, látni fogod, hogy volt egy cél és egy terv. Mindaz, amit elviseltél, az én dicsőségemet fogja szolgálni. Mivel erős maradtál a nehéz időkben, mostantól nagyobb felelősséget fogok rád bízni. Amiért engedted, hogy átszervezzem az életed és megtegyem a szükséges kiigazításokat, mostantól hatékonyabb leszel azokban a dolgokban, amelyekre elhívtalak.

Minden lépés szükséges volt a te szellemi növekedésedhez. Bár birkóztál és küzdöttél az utóbbi időben, ellenállóvá váltál és képessé arra, hogy bízz Bennem ezekben az időkben. A nehéz idők alatt megtanultad, hogy ne engedd a csalódottságnak, hogy elvegye a kedved, hanem felismerted a lehetőségeket az előtted álló napokra.
A viszontagságok nem keményítettek meg, hanem rugalmassá tettek, hogy használható légy mint tisztességre való edény. 

Ahogy rendíthetetlenül kitartasz, látni fogod a győzelmet, meg fogod érteni, hogy a felkészülés és a folyamat szükségszerű volt az előtted álló időkre, és lesz egy pozitív kimenetele minden szerencsétlen helyzetnek. Ha megengeded Nekem, hogy  kitartóvá formáljalak, a jellemed és a feddhetetlenséged meg fog erősödni. Vannak leckék, amelyeket meg kell tanulnod a saját haladásod érdekében, hogy teljesíteni tudd mindazt, amire elhívtalak, hogy megtedd; mondja az Úr.

2 Sámuel 22:35
Megtanítod kezemet a harcra, és karomat, hogy az erős íjat megfeszítse.

Zsoltárok 18:32
Isten az, aki felövez engem erővel, és tökéletessé teszi utamat.

Zsoltárok 144:1
Áldott az Úr, az én Kősziklám, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.

2 Timótheus 2:3-4
Vállald velem együtt a szenvedést, mint Krisztus Jézus jó katonája. Egy harcos sem elegyedik bele a mindennapi élet gondjaiba, hogy megnyerje annak a tetszését, aki harcosává fogadta.

* * * * * * *
www.awordinseason.info
Fordítás: Gáll Edit