2016. január 20., szerda

Prófétai Szó 2016-ra - Doug Addison


Prófétai Szó 2016-ra: Készüljetek föl átszerveződésekre és új megbízatásokra
Doug Addison
2016. január 12


Prófétai Szó 2016-ra

Ez az év a gyógyulás és az áttörés éve lesz azok számára, akik igazságtalanul szenvedtek
Egy tisztogatással nyitjuk az évet azoktól a dolgoktól, amelyek nem az Úrtól vannak. Mindannyian egy, a János 15-ik részében olvasható megtapasztaláson megyünk keresztül, melyben Isten lemetsz az életünkről dolgokat a következő hónapok alatt. 

Az eredménye ennek a mélyebb tisztítási folyamatnak egy közelebbi kapcsolat lesz Istennel, illetve az, hogy nagyobb tekintélyed lesz.

Ha viszont bennem éltek, és tanításaim bennetek élnek, akármit kértek, megkapjátok. Jn. 15: 7 (ERV-HU)

Jelentős kiigazítások a hitünkben
Isten fel fogja fedni számunkra azokat a meggyőződéseket, értékeket és dogmákat, amelyek nem a mostani időkre szólnak. Ez egy jelentős kiigazítás lesz sokak számára, ahogy Isten elmozdít minket a szimpla tradícióktól, és egy mélyebb kijelentést ad, melynek értelmében szükséges lesz azokban az új dolgokban munkálkodni, amelyeket a Menny jelent ki számunkra ebben az évben. 

Nem feltétlenül kell új dogmákra gondolni, hanem inkább arra, hogy mindannyian kihívás elé fogunk állni azzal kapcsolatban, hogy hogyan fejezzük ki a hitünket. Számíts a kiterjeszkedésre, mivel Isten a hitünket új szintekre fogja emelni. 

Tarts ki, amikor Isten kihívás elé állít ... szükséged lesz ezekre az Igékre a szellemdben:
"mert mindenre van erőm Krisztus által, aki megerősít!" Fil. 4: 13
"Istennek viszont minden lehetséges." Mt. 19:26 


Isten kegyelmes és könyörületes minden ember iránt. Megosztja velünk a szívét, hogy mi is tudjunk az Ő szeretetének és kegyelmének új szintjein munkálkodni.

Az elhelyezkedésünk nagyon fontos
Létfontosságú, hogy ebben az évben a megfelelő emberekkel a megfelelő helyeken legyünk. Fontos megvizsgálni azoknak az életét, akikhez most igazodsz. Melyek a gyümölcsei az ő szolgálatuknak, erőfeszítéseiknek?

Növekednek, gyarapszanak az emberek, vagy inkább a megtöretettség nyomai láthatóak? A felsorakozás és az elhelyezkedés fontos ebben az új időszakban. Isten egyeseket váratlanul fog mozdítani az új megbízások miatt, amelyek közelegnek. 

Első negyedévi előrejelzés
Január még a mély metszésnek az ideje, ahogy Isten felkészít minket, hogy a közelgő magasabb szinteken munkálkodjunk. Amit az elmúlt időszakokban meg tudtunk tenni, nem fogjuk tudni megtenni az Új Évben. Isten egy mélyebb szinten  fog kijelenteni és meggyógyítani dolgokat. 

Február a régi dolgok meghalásának lesz az ideje, de ez eredményként új életet fog hozni. Két kiemelkedő próféta (Bob Jones és Paul Jackson) 2014 és 2015 februárjában költözött a Mennybe és emiatt Februárban egy nagyobb szintű kijelentés aratására számíthatunk. Néhány különös esemény később fog értelmet nyerni. Figyeld, ahogy Isten egy prófétai üzenetet fog szólni a világhoz a NFL Super Bowl alatt.


Március az áttörés hónapja. A kegyelem és az előrehaladások hirtelen felgyorsulását fogjuk látni. Számíts rá, hogy több megmozdulását fogod meglátni, ahogy Isten a helyedre állít, hogy új szinteken munkálkodj. Az angol mondás, "Március úgy jön el, mint egy oroszlán, és úgy megy el, mint egy bárány", épp ellenkezőleg lesz. Olyanok leszünk, mint az oroszlánok. Új dolgok kezdetét fogjuk meglátni. Kicsinynek tűnhetnek, de az eredmény annál nagyobb hatással lesz.  

Karácsonyi meglepetés
Múlt hónapban Karácsony reggelén egy olyan találkozásra ébredtem, amelyben egy angyalt láttam méreteket venni a terjeszkedéshez. Az angyal nagyon elfoglalt és koncentrált volt. Az Ezékiel 40-43-ra emlékeztetett, ahol az angyal méreteket vett, hogy újraépítse a templomot. 

Majd dolgozó angyalok sokaságát láttam összegyülekezve, hogy újjáépítsenek egy szellemi templomot, mivel az Isten dicsősége visszatér, mint soha ezelőtt. Azt láttam, ahogy Isten egy közelgő megmozdulásra készül.


A "szellemi templom", amit láttam, az "A Ház", amire Bob Jones is gyakran utalt, amikor az egymilliárd fiatal ébredéséről beszélt.

Bob Jones egész életének és szolgálatának az volt a célja, hogy segítsen nekünk felkészülni Isten egyik legnagyobb megmozdulására és a történelem egyik legnagyobb ébredésére. 2014-ben halt meg, még mielőtt beteljesedett volna mindez a földön. De a tervek még mindig élnek és Isten elő is készíti épp most. 

Nagyon sok változás történik épp most, amely egy jelentös árszerveződést fog előidézni azok számára, akik várják az életükben a következő szintet.

Bob élménye a fatelepen

2007 április 10-én kaptam egy telefonhívást Bob Jonestól. Egy szellemi megtapasztalásról beszélt nekem, ahol kapott egy csekket a Mennyből, hogy megvegye a faanyagot, hogy felépítse "a házat" (az egymilliárd fiatalt megmozgató ébredés háza).

A megtapasztalás alatt Bob bement a fatelepre és letette a Mennyből a megrendelést pultra, de a kiszolgáló megtagadta, hogy kiszolgálja Bobot. Bob felvett egy ezüstkalapácsot, ami épp ott volt és  erősen rávert a pultra, majd követelte az árut, de a kiszolgáló továbbra is elutasította, úgyhogy Bob elment.

Megkérdeztem Bobot, hogy a kiszolgáló nem volt-e démon, mire azt válaszolta, hogy "természetesen nem, mert ha az lett volna, megöltem volna a kalapáccsal." Elmondta nekem, hogy a kiszolgáló a Gyülekezet vezetőit jelképezi. 


A saját embereiket és a tékozló fiakat meg akarják tartani, de nem akarják elérni a kivetettek rétegét.

Bob egészsége megromlott ezután és 7 évvel később, 2014-ben meghalt. A gyülekezet nemet mondott akkor, de most itt az ideje felvenni az elhvást és megvalósítani azt.


Isten radikális munkálkodása közeleg
Egy héttel a karácsonyi megtapasztalásom előtt, hallottam szellemben egy távoli morajlást és ez az Úr volt, ahogy közeleg. Isten dicsősége úgy tér vissza, mint még soha. Nem tér vissza a Gyülekezet jelenlegi szerkezetébe, bár a gyülekezetek hivatalosak. Nem fog tudni illeszkedni a régi bortömlőbe, mert sok gyülekezetet fog szét szétrobbantani, megoszlást okozva. 

Istennek a jelenlegi Gyülekezet iránt való szeretete és kegyelme miatt nem engedi ezt a megmozdulást tönkremenni. Továbbra is meglesz a gyülekezet régi szerkezete és Istennek ez a közelgő mozdulása olyan lesz, mint az 1950-es Gyógyulási Ébredés. Istennek az a mozdulása többnyire a gyülekezeteken kívül, sátrakban történt. Nem azt mondom, hogy Istennek ez a megmozdulása is sátras eseményeken fog történni, de hasonló lesz, kívül fog történni, nem belül.

Ára lesz...
Azok, akik igent mondanak erre az új mozdulásra, nagy árat fognak fizetni, de a jutalom még ennél is nagyobb lesz. A tűznek új kenete és a Mennyei olaj csak azok számára lesz elérhető, akiket Isten elhív és végigmentek az alázatosság tesztjén. Ez irigységet fog kelteni sok vezetőben, akik megpróbálják majd kontrollálni vagy birtokolni ezt a tüzet és kenetet -  de nem fogják tudni. Ezt az új mozdulást nem egy csoport fogja birtokolni és tűzként fog terjedni a világon.

Nem tudom az idejét ezeknek. De valami bizonyosan kezdődik.

A kiközösítettek Isten számára kiemelten fontosak

Tavaly Szilveszterkor egy nagyon erőteljes megtapasztalásom volt, melyben szószerint hallottam azoknak a kiáltását, akiket gondatlan keresztyének és vezetők sebeztek meg. Aztán hallottam (ez már nem volt hallható) az Urat, ahogy ezt mondja: "Az ő vérük eljutott a fülemhez és válaszolnom kell."

2016-ban Isten napirendi pontjai között szerepelnek azok, akiket a keresztyénség megsebzett.
Ezek azok a szellemi számkivetettek, akik nem férnek bele az átlagos gyülekezetekbe. Sokan el lettek nyomva, mélyre a sötétségbe, éppen azok által, akik a kezükben tartják a kulcsokat Isten fényéhez és szeretetéhez.

Ezt már egy pár éve én is prófétáltam. De egyre közeleg és közeleg. 

Sok kegyelem szükséges
Ahhoz, hogy az új évben Isten új megmozdulásában részt tudjunk venni, sok kegyelemre, irgalomra es szeretetre van szükség az emberek iránt. Isten azokon az embereken fog elkezdeni munkálkodni, akik sértőek, nemkívánatosak lehetnek a gyülekezet számára. Fel kell hagynunk a "kemény szeretettel" az emberek iránt, hogy meggyógyulhassanak a kapcsolataikban és szellemileg.

A kemény szeretet az, amikor elvárjuk az emberektől, hogy feljöjjenek a mi szintünkre, vagy hogy egyetértsenek a mi hitvallásunkkal azért, hogy mi kedvelhessük vagy kapcsolatba léphessünk velük. Mintha ezt mondanánk: "nem fogok köntörfalazni, ami a szívemen, az a számon". 

Ez a fajta viselkedés nem fog ebben az évben működni. Megsebzi az embereket és messzire taszítja őket Istentől, ahelyett, hogy közelebb hozná. Továbbá ez egy szellemi büszkeség is a részünkről. Meg kell alázkodnunk és meg kell értenünk Isten szívét a szükségben lévő emberek iránt.


Isten nem egy őrmester vagy egy nemtörődöm, mérges apa. Most van itt az ideje kinyilatkoztatni az Atya szívét az emberek felé a feltétel nélküli szeretet által.

Illés Szelleme  
Egy angyal szólt Keresztelő János apjához, Zakariáshoz, a fia elhívásáról.

Ez a fiú az Úr előtt fog menni az Illés szellemével és erejével, hogy az apák szívét a gyermekeikhez fordítsa, hogy az engedetleneket bölcs és igazságos gondolkozásúvá tegye, és hogy az Örökkévaló számára felkészítse a népet. Luk. 1: 17 ERV-HU 

Közvetlenül a megtapasztalása után, Zakariás  elvesztette a hangját és nem tudott beszélni negativizmusa és kételyei miatt. János születése után visszanyerte a hangját. Ez egy prófétai jel arról, hogy mit is tesz Isten  ebben az időszakban.

Arra vagyunk elhívva, hogy áldjuk a fiakat és leányokat (a szellemieket és természetieket) és Isten elhallgattatja a negatív beszédünket.

Ahhoz, hogy erre felkészülhess, szükséges lehet bocsánatot kérned bizonyos emberektől az életedben. 

El kell engedni dolgokat, amelyek eddig megkötöttek
Vannak bizonyos ítélkezések, amelyeket keresztyének által születtek, ezeket el kell engedni. 

Igazán mondom nektek: amit megköttök a földön, az meg lesz kötve a Mennyben, viszont amit feloldotok a földön, az fel lesz oldva a Mennyben is. Igazán mondom nektek: ha közületek ketten összhangban vannak itt a földön, akkor kérhetnek akármit, Mennyei Atyám megadja nekik. Mt. 18: 18-19
A másokról alkotott ítéletek következtében a sötétséggel jutunk egyezségre, nem pedig az Úrral. A Bibliában Sátán egyik neve a hívők Vádolója. Nem akarunk vele egyetérteni. A Mennyel kell egyetértenünk az emberek életével, a városokkal és nemzetekkel kapcsolatban. 
Tehát azok, akiknek a tekintély szellemi kulcsai voltak a kezükben, nem tettek egyebet, mint azt, hogy tudva, vagy tudatlanul kizártak embereket, vagy akár földrajzi térségeket
Isten megmutatta nekem, hogy azoknak a városoknak, amelyek ellen ítéletek szólnak, voltak szellemi gyökerei. Láttam, hogy volt egy vezető, aki egy szellemi kulcsot hurcolt magával, amivel kinyithatta volna az ébredés ajtaját egy nagyobb amerikai városban. De ez a vezető kapott egy sebet és ítélkezővé vált. 

Mivel ez a személy a Menny szellemi kulcsát hordta magával, amikor ítélezővé vált, azt érte el, hogy az egész világ arra a városra figyelt (és az ezekhez hasonló városokra) és ítélkezett fölöttük. Egy látomásban azt láttam, hogy ezeket a kulcsokat összeszedték az egész világon és újra szétosztják őket.

A tekintély kulcsai újra kiosztásra kerülnek
Vannak szellemi kulcsok olyan személyeknél, akiknek hatalmuk van feloldani és bezárni dolgokat a szellemi szférában emberek és térségek fölött. Ezek hasonlóak Dávid kulcsához a Jelenések 3: 7b-ben: 

Ezt üzeni a Szent, az Igaz, akinél a Dávid kulcsa van. Ha ő kinyit egy ajtót, azt senki sem zárhatja be, de ha bezárja, akkor senki sem képes kinyitni. 

Dávid kulcsa az Ézsaiás 22: 22-ben is meg van említve. Ez az Ószövetségben van megírva és az ítélkezés szövegkörnyezetében szerepel.

De a Jelenések könyve 3:7-ben szereplő kulcs a tekintély kulcsa, amely kinyit és bezár dolgokat Isten szívével és szeretetével. Vannak szellemi tekintéllyel rendelkező emberek, akik az Ószövetség verziója szerint alkalmazzák ezt a kulcsot. Gyakran lezárnak dolgokat mérgükben és a véleményükkel (Ézsaiás 22: 22). Mivel ez mélyen megsebzett és leblokkolt embereket olyan vélemények és harag alapján, amely nem Isen vágyai szerint valóak voltak, ezek a kulcsok most ismét szétosztásra kerülnek.


Láttam 2 angyalt végigrepülni épp most a világon, amint begyűjtik ezeket a kulcsokat és megbízatásokat. Ez szolgálatokban, gyülekezetekben, városokban és akár nemzetek fölött történik. Valami megváltozott és szó szerint naponta sírva élem át, mennyire bensőséges módon van jelen az Úr. Az történik, hogy Isten felsorakoztat dolgokat egy márciusi áttöréshez!

Miért 2016 lenne egy új dolog kezdete

Isten erejének legutóbbi világméretű megmozdulása 22 éve, 1994 januárjában történt a Torontó-Áldás alkalmával. Nagyon erőteljes volt és kitartott pár évig, de ellene beszéltek és pár jelentős vezető elhatárolta magát. Ez megoszlást eredményezett és még ítéletet is hozott azoknak a szolgálatára és gyülekezetikre, akik ellene beszéltek annak, amit Isten csinált. 

Istennek ez a fantasztikus mozdulása meg lett kötve olyan emberek által, akik a tekintély kulcsaival rendelkeztek és mindennek az lett a következménye, hogy már 22 éve nem látunk olyat, hogy kialakult volna Isten hosszantartó munkálkodása.

Ehhez fűződik az, amit a kulcsok újbóli kiosztásávalkapcsolatban már írtam. 

Az 1906-os Azusa Utcai Ébredést követően minden 11-edik évben volt egy megmozdulása Istennek. A 11 éves év-intervallumok egybeesnek az 1950-es Gyógyulási Mozgalommal, az 1961-es Karizmatikus Megújulással, az 1972-es Jézus Népe Megmozdulással, valamint az 1983-as Karizmatikus Mozgalom Harmadik Hullámával. 


1994-ben volt a Torontó-Áldás, majd 11 évvel később lett volna egy újabb megmozdulás, amely 2005 környékén kezdődött. De ez az elképesztő megmozdulása Istennek nem tudott kibontakozni az ítélkezések miatt. Rövid lejáratú volt, meg lett ítélve és kötve azok által, akiknek a tekintély kulcsai adattak. A 2005-ös megmozdulás Isten dicsőségének szokatlan jeleivel kezdődött: arany jelent meg az emberek szájában, aranypor és drágakövek jelentek meg természetfölötti módon a gyülekezések alkalmával.De ez a mozgalom sohasem lett világméretűvé, ahogy Isten szerette volna, hanem nagyon korlátozott lett.

Most vagyunk a 11-edik évben 2005 óta, és 2016 magával hozza Istennek egy új megmozdulását 
Tűzzel és olajjal lesz teljes a Mennyből, amelyhez nem érhetnek hozzá azok, akik nem készültek fel. Ezt láttam karácsony reggelén- egy angyal méreteket vett és munkás angyalok lettek kiküldve, hogy előhozzák.

2016 anyagi áldások

Isten eme új megmozdulásának anyagi finanszírozása sokba fog kerülni, mivel a lelki szegényeket és a számkivetetteket célozza meg, gyakorlatilag a fiatalokat és azokat, akiknek nincs sok pénzük.

Mivel sokba fog kerülni, Isten kiáraszt anyagi stratégiákat éppen most. Isten valami újba hív minket, de visszatartunk dolgokat azáltal, hogy a hagyományokat követve csinálunk dolgokat, ahelyett, hogy azt csinálnánk, amit "az Atyától látunk".

Jézus ezt mondta: "azt teszem, amit az Atyától látok", de sok ember manapság azt teszi, amit a szellemi vezetőitől, felmenőitől lát. Ez nem teszi lehetővé, hogy belelépjünk abba, amit Isten készít nekünk.

Egy példa az 1 Mózes 26-ból, amikor Izsák apjához hasonlóan éhínség ideje alatt ment Egyiptomba, de Isten szólt hozzá, hogy inkább a filiszteusok földjére menjen. Az eredmény az lett, hogy Isten 100-szorosan megáldotta az éhíség idején. 

Sok ember megrekedt, mert még mindig a régi dolgokkal próbálkoznak ahelyett, hogy az újba belelépnének. Új stratégiára van szükség, hogy elérhessük az embereket és hogy pénzhez jussunk, hogy finanszírozni tudjuk a közelgő dolgokat

A legfontosabb kulcs ehhez az évhez Ézsaiás könyvében található: 
Ne gondoljatok többé a régi dolgokra, ne az emlékeken tűnődjetek! Ézs. 43: 18

Szükséges lesz elengedni azokat a dolgokat, amelyek nem működnek, vagy amelyekben már Isten nincs benne. Ahhoz, hogy ebbe az új korszakba beléphessünk, fel fog kelleni néznünk Istenre. Mint Izsákot az 1 Mózes 26-ban, Isten 100-szorosan meg akar minket áldani az anyagi nehézségek közepette. 

Mire lehet számítani 2016-ban

Csak ismétlésként, egy csomó mindenre számíthatunk ebben az évben. Isten egy hosszútávú munkába kezd és látni fogjuk új szellemi ajándékok és áldások kiáradását. Anyagi stratégiák lesznek kijelentve, hogy támogathassuk a Királyság új munkáját. Számíts bátorításra és Isten több prófétai ígéretének megújulására és beteljesedésére ebben az évben. 

Doug Addison

---------------------------------
Fordítás: Gáll Edit
Forrás: http://dougaddison.com/2016/01/2016-prophetic-word-get-ready-for-realignments-and-new-assignments/