2015. szeptember 10., csütörtök

Doug Addison: A továbblépés ajtaja


Prófétai üzenet: A továbblépés ajtaja
Doug Addison
2015. szeptember

Ez a hónap nagyon izgalmas időszak mindannyiunk számára. A Zsidó Újév, a Rós Hásáná, idén szeptember 13-15. közé esik. A Jóm Kippur, avagy az Engesztelés Napja, szeptember 22-23. közé esik, és az egyik legszentebb zsidó ünnepként van számon tartva. Bár már nem vagyunk a mózesi törvény alatt, Isten még mindig a zsidó naptár szerint cselekszik. 

[Szerkesztői megjegyzés: Ez tehát azt jelenti, hogy Istennek van egy saját rendje, amelyet annak idején átadott Izrael népének, de ennek a megléte, és az, hogy Isten ennek alapján cselekszik, nem jelenti azt, hogy nekünk bármilyen szempontból a törvényt kellene megtartani. Egyszerűen csak tudnunk kell róla, hogy a törvénytől függetlenül is, ez Isten időrendje. - O.Gy.]

Történelmileg, a zsidó nép úgy tartotta, hogy Isten megvizsgálja az életünket a fent említett ünnepek között, hogy lássa, készen állunk-e a szellemi előrelépésre, vagy arra, hogy előléptessen az érettség egy újabb szintjére. Akár tudatában vagy, akár nem, ez annak az ideje, amikor képes vagy Istent tisztábban hallani és iránymutatást kapni.

Ajándékok kerülnek újra szétosztásra
Ebben az évben Isten azokat az ajándékokat és elhívásokat, amelyek nem lettek felhasználva, vagy azoknak a személyeknek az ajándékait, akik elestek vagy meghaltak, újra szétosztja azok között, akik használni fogják a Királyság előremozdításában. Ez nem azt jelenti, hogy megkapod valakinek a palástját, hanem azt, hogy különféle ajándékok fognak kiosztásra kerülni. Mindez gyorsan történik meg.

Korábban ebben az évben volt egy átélésem, amikor egy angyal átadott egy patinás kulcsot, amely egy vezetőé volt. Azt mondta, hogy ez az Élet és a Halál Kulcsa. Hasonló a Dávid kulcsához a Jelenések 3:7-ben: "... amit kinyit, senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki."

Ezt a kulcsot használtam, hogy kijussak a betegség évekig tartó börtönéből és most egészséges vagyok. Észrevettem, hogy új prófétai tekintélyem van, amikor szolgálok. Gyakran kapom "az élet prófétai kulcsait", amelyek arra szolgálnak, hogy másoknak segítsek. Ez egy példa arra, hogy mit mond Isten az újra szétosztott ajándékokról. Számíts rá, hogy te is fogsz kapni valamit.

Készülj fel a terjeszkedésre, mert Isten olyan dolgokat tesz, amelyek kívül esnek a komfort-zónánkon.

A felfogásod ki fog szélesedni
Készülj fel a terjeszkedésre, mert Isten olyan dolgokat tesz, amelyek kívül esnek a komfort-zónánkon. Kihívás elé állít minket, hogy a megértés újabb szintjeire lépjünk. A kijelentés új hullámai bocsáttatnak ki, amelyek segítségül lesznek számunkra abban, hogy fejlődjünk a hatékonyságban. Ezt azt fogja megkövetelni tőled, hogy engedj el bizonyos tanításokat és meggyőződéseket, amelyek ma már nem aktuálisak.

Ézsaiás 54:2 Széles helyet keress sátradnak, feszítsd ki sátorponyváidat, teljes szélességükben! Húzd meg köteleidet, erősen verd le cövekeidet!

Ez a terjeszkedés sokkal jobban fel fog nagyítani dolgokat az életedben, mint amiről valaha is álmodtál!

Miket tartasz a pincében?
Isten arra hív néhány embert, hogy feladjanak bizonyos dolgokat az életükben, amelyeket már nem használnak, hogy ezek mások javára válhassanak. Minden eddiginél szükségesebb ezekben az időkben, hogy továbbadjuk a Királyság forrásait.

Néhány hónapja azt álmodtam, hogy voltak emberek, akiknek arra volt elhívásuk, hogy kezdjenek valami teljesen újat, de nem voltak meg hozzá a forrásaik. Ebben az álomban voltak egyének, gyülekezetek és vállalkozások, amelyeknek rengeteg felhalmozott dolguk volt, amiket nem használtak. Kértem őket, hogy osszák szét, de attól féltek, hogy a dolgok rosszra fordulhatnak és még szükségük lehet rájuk.

Isten arra hív embereket, hogy önként odaadják másoknak azokat a dolgokat, amiket már nem használnak. Ez lehet pénz, felszerelések, befektetések, vállalkozások, emberek vagy épületek. A Királysági szemlélet kifizetődőbb lesz számodra. Úgyhogy most ne tarts vissza és ne halmozz fel semmit! (Róma 11:36)

Aktiválódik a prófétai zene
Múlt hónapban volt egy álmom, amiben egy prófétának, aki részt vett Istennek egy korábbi megmozdulásában, volt egy felkent hangszere. Elővett egy igen stílusos, fekete hegedűt és elkezdett rajta játszani. Ahogy ezt tette, új prófétai meglátás szabadult fel és az a képesség, hogy szellemben egy mélyebb szinten lehessen látni. 

Álmomban nekem is ideadott egy fekete hegedűt. De a vonó úgy nézett ki, mint egy autó ablaktörlője. Ügyesen játszottam a "Láttam a Fényt" című éneket, ahogy ő is belépett. Isten ezzel azt mondta nekem, hogy egy új kenet szabadul fel a zenén, amely megnyitja az emberek szemét és növeli a képességüket, hogy mélyebb betekintést nyerjenek.

Ajtó az előléptetésekhez
Az előléptetésedhez és továbblépésedhez vezető ajtó egy mélyebb megmetszés időszakán visz át. Vannak olyan meggyőződések, tanítások és módszerek, amelyek már nem működnek, vagy nem hoznak hasznot ebben az időszakban. Isten megmetszi az embereket éppen most. Ez azt jelenti, hogy rámutat a szükségtelen dolgokra, és eltávolítja azokat. Csak azok a dolgok maradnak meg, amelyek Isten Királyságából valók kimondottan ezekre az időkre és időszakokra. Habár ez a megmetszés a bűnre is vonatkozhat, mindenekelőtt a meggyőződésekről és tanításokról van szó. 

János 15: 1-4
Én vagyok az igazi szőlő növény, és az én Atyám a szőlősgazda. Levágja mindegyik szőlővesszőmet, amelyik nem terem gyümölcsöt. Azt pedig, amelyik gyümölcsöt terem, megmetszi és megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanításaim által, amit mondtam nektek. Maradjatok bennem, és én is bennetek maradok. A szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt önmagában, hanem csak a szőlő növényen. Ugyanígy ti sem teremhettek gyümölcsöt, ha nem maradtok bennem.

Ennek a mélyebb tisztogatásnak az eredménye az Istennel való szorosabb kapcsolat és nagyobb tekintély lesz.

János 15:7
Ha viszont bennem maradtok, és az én tanításaim bennetek maradnak, bármit kértek, megkapjátok.

Isten akarata a számunkra az öröm, a szeretet és az egység. Ő meggyógyítja azokat, akik eddig ezekkel ellentétes módon viselkedtek. 

János 15: 11-12
Ezeket pedig azért mondtam el nektek, hogy örömöm betöltsön titeket, és teljes legyen az örömötök. Azt parancsolom nektek, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szeretlek titeket.

Isten barátai és családja
Isten arra hív minket, hogy felülemelkedjünk a "szolgáló üzemmódon", amelyben csak annyit teszünk, amennyit mondanak nekünk. Arra hív minket, hogy barátok és család legyünk. Az Isten Királysága olyan, mint egy családi vállalkozás, amelyben mindannyian tulajdonosok vagyunk.

János 15: 13-15
A legnagyobb szeretet abban mutatkozik meg, ha valaki életét adja a barátaiért. Ti a barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek. Többé nem hívlak benneteket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit csinál az ura. Barátaimnak hívlak titeket, mert amit az Atyától hallottam, mindent elmondtam nektek.

Ahogy egyre közelebb kerülünk Isten céljaihoz, egyre jobban meg fogjuk érteni a mi "mesterünk dolgait".

Isten parancsolata számunkra: a Szeretet
A szeretet a kulcs mindenhez, amit teszünk. Ez egy olyan parancsolat, ami felett könnyen átsiklik az ember, de Isten visszahív minket annak az egyszerűségéhez, hogy úgy szeressünk, ahogy Jézus tette. Ez azt jelenti, hogy szeressük azokat az embereket, akik különböznek tőlünk. Ez része annak a kiterjeszkedésnek, amely közeleg.

János 15: 16-17
Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Én bíztalak meg titeket, hogy menjetek, és teremjetek gyümölcsöt, olyan gyümölcsöt, ami megmarad. Az Atya pedig megadja nektek mindazt, amit a nevemben kértek tőle. Ezt parancsolom nektek: szeressétek egymást!

Arra vagy elhívva és kiválasztva, hogy gyümölcsöt teremj a Szellemben (Galata 5:22-23), hogy másoknak segíts. A szeretet lesz az, ami át fog segíteni minket a most következő időszakon. Ha már csak az utolsó cseppeket használtad az üzemanyagodból, akkor itt az ideje, hogy újra feltankold magad szeretettel és örömmel.

Ha már csak az utolsó cseppeket használtad az üzemanyagodból, akkor itt az ideje, hogy újra feltankold magad szeretettel és örömmel.

Ez egy csodálatos Új Év lesz!!

Áldás,





Doug Addison

- - - - -
Fordítás: Gáll Edit