2015. április 23., csütörtök

Új Parancsolat

Új Parancsolat
A legnagyszerűbb keresztény élet, 16. rész

2015., 16. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

Mivel a Nagy Küldetésben egyértelműen az szerepel, hogy a tanítványoknak meg kell tanítani "mindazt, amit Ő parancsolt", meg kell értenünk, hogy léteznek újszövetségi parancsolatok. Noha egyszerűek és alapvetőek, de akkor is parancsolatok. A legalapvetőbb parancsolat, amit az Úrtól kaptunk, a János 13:34-35-ben olvasható:

"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!

Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."
 
Ez azért "új" parancsolat, mert felülmúlja azt, amit az Ószövetség tanított az egymás iránti szeretetről. Itt azt a parancsot kapjuk, hogy úgy szeressük egymást, "ahogyan én szerettelek titeket". Jobban szeretett bennünket, mint a saját életét. Letette értünk az életét, és most azt parancsolja, hogy mi is így szeressük egymást.

Hol találsz olyanokat, akik ténylegesen ezt csinálják? Ők az Ő igazi tanítványai. Ahogy Ő maga mondja itt, erről lehet felismerni őket. Mi vajon mondhatjuk magunkról, hogy erről ismernek bennünket? Gyakran kell emlékeztetni bennünket, hogy keresztényként a fő munkaköri leírásunk az Isten iránti szeretet és az egymás iránti szeretet. Mint ahogy minden téren azok a legsikeresebb emberek, akik az alap dolgokban a legjobbak, Krisztusnak is azok lesznek a legnagyszerűbb tanítványai, akik szeretni tanultak meg a legjobban.

Ezért kell a legjelentősebb dologként kezelnünk a két legnagyobb parancsolatot a hitéletünkben, nem csak azért, hogy betartsuk azokat, hanem azért is, hogy megfelelően tudjuk értelmezni "mindazt, amit Ő parancsolt". Ahogy a Filippi 1:9-ben olvashatjuk, Pál apostol azért imádkozott, hogy "a ti szeretetetek még jobban bővelkedjék megismerésben és minden megérzésben". (Kecskeméthy ford.)

Csak akkor lesz igazi, pontos ismeretünk, ha a szeretetet gyakoroljuk. Akik nem erre a fundamentumra építkeznek, eltorzítják, amit megtanultak. Emellett azt is láthatjuk itt, hogy az igazi megérzés a szeretetből fakad, nem a félelemből vagy a gyanakvásból.

--------------------
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - A New Commandment- The Greatest Christian Life, Part 16