2014. szeptember 3., szerda

Válasz az imára - egyik napról a másikra! (Két frissítéssel)

Kedves Testvérek! Tegnap (kedden) egy akarattal imádkoztunk, hogy Ukrajnában megszűnjön a vérontás. (Ide kattintva olvasható a keddi bejegyzésem az imára felhívásról) És itt a ma reggeli (szerdai) hír: 

"Az ukrán és az orosz elnök szerdán tartós tűzszüneti megállapodást kötött." [...] "az államfők arról cseréltek véleményt, mit kell elsősorban tenni annak érdekében, hogy mielőbb megszűnjön a vérontás" 

Dicsőség a mi imameghallgató Istenünknek, és köszönet nektek is, hogy készek voltatok közbenjárni Isten akaratának a megvalósulásáért! 

Amiből látszik, hogy Isten beavatkozásáról van szó: "...Az augusztus 26-i egyeztetés olyan fagyosra sikeredett, hogy a Kyiv Post szerint nagy meglepetés a mai tűzszüneti megállapodás."

Ez a megállapodás természetesen még csak az első lépés, ezért nagyon fontos, hogy tartsuk ezt az Úr előtt továbbra is!!! 

Isten akarata a béke, és nem a háború! Az élet, és nem a vérontás!


- - - - -
FRISSÍTÉS:
Egy-két órán belül finomították a hírt a HVG oldalán, és átírták a hivatkozott cikk címét "Elsietetett ukrán tűzszüneti hír"-nek. Természetesen nem szabad azt gondolni, hogy egy telefonbeszélgetés végleg lezárta volna a háborút, ezért írtam én is, hogy tovább kell imádkoznunk, mert ez valóban csak az első lépés!

A finomított cikkben azt írják, hogy Kijevben módosították a közleményt, mondván hogy csak a tűszünethez vezető lépésekről állapodott meg a két kormányfő - ami szerintem önmagában is hatalmas eredmény! A cikkben még felsorolják a közelmúlt zavaros és szeszélyes állapotait, gondolom, hogy átlássuk a helyzet labilitását - de éppen ezért kell folyamatosan, állhatatosan, hittel és szellemi látással imádkoznunk ezért a helyzetért!

Az ukrán államfő, Porosenko twitter bejegyzése ma délelőtt a következőt írja: "Az orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetésem eredményeként megállapodásra jutottunk a donyeck-medencei tartós tűzszünettel kapcsolatosan."

Köszönöm mindazoknak, akik vállalják, hogy az Úr előtt hordozzák imában a háború megszűnését Ukrajnában! Isten áldjon meg benneteket, és erősítse meg a szíveteket!

"Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el. Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld." (Zsoltárok 46:10-11)

MÁSODIK FRISSÍTÉS:
Szintén mai, délutáni hír az Origo oldalán, hogy Putyin egy hétpontos béketervvel állt elő, és azt reméli, hogy pénteken megszülethet a megállapodás az ukrán komrány és a felkelők között. Tehát konkrét elképzelések vannak, és az bizonyos, hogy a béke mindkét félnek célja. Én továbbra is szeretnék távol maradni a politikai állásfoglalásoktól. Az biztos, hogy nem minden egyes megfogalmazott pont ideális minden egyes érintett számára, de információként jó hogy ezt látjuk. Azt gondolom, hogy a hitünkhöz mindenképpen párosítani kell az Úrban való bizalmat: amit ő elkezdett, azt be is végzi. Nem biztos, hogy minden azonnal rendben lesz, de a legsürgősebb dolog, a vérontás megállítása, már a küszöbön van!
IMÁDKOZZUNK TOVÁBB, HÁLAADÁSSAL, ÉS AZ ÚRBAN BÍZVA!

Országh György