2014. augusztus 21., csütörtök

Érettségre jutni - Rick Joyner heti üzenete

Érettségre jutni - A Nagy Küldetés, 34. rész

2104,. 34. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

Amikor elkezdjük meglátni, hogy Isten alapvető célja a helyreállítás a korszak vége előtt, és amikor magunkévá tesszük az Ő gondolkodását és a szívének a vágyát a helyreállítással kapcsolatban, akkor minden, ami a világon és az életünkben történik, egyre világosabbá válik. Így meglátjuk az érettségre jutásunk legfőbb célját, és meglátjuk a következő lépést is. Meglátjuk a következő lépést a körülöttünk élők számára is, és segíteni tudunk nekik abban, hogy tovább tudjanak menni az úton.

Hogy egy kicsit jobban átnézzük, hogy hogyan tudunk növekedni, hogy betölthessük a legfőbb célunkat, az alábbi igeversek összefoglalják ezt a legfőbb célt minden keresztény számára, valamint azt az alapvető módszert, amit Isten határozott meg ennek a kimunkálására az Ő népe között:
És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul:
Szolgálat munkájára tökéletesítve a szenteket, a Krisztus Testének építésére: 
Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére, 
Hogy többé ne legyünk gyermekek, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek álnokságától, tévútra csábító ravaszságától, 
Hanem az igazságot szólván szeretetben, mindenestől fogva növekedjünk abban, aki a fej, a Krisztusban; 
Akiből az egész Test, szép renddel egyberakva és egybeszerkesztve az Ő segítségének minden kapcsaival, minden egyes tagnak mértéke szerint való munkássággal teljesíti a Testnek növekedését a maga fölépítésére szeretetben. (Efézus 4:11-16)
Az alábbi alapelveket láthatjuk ebben az igeszakaszban: 

11-12. vers: Az Úr gondoskodott az apostolok, próféták, evangélisták, pásztorok és tanítók szolgálatáról, hogy felkészítsék az Ő népét, és felépítsék az Ő egyházát.

13. vers: Szükségünk van mindezekre a szolgálatokra, amíg el nem jutunk az érettségre. Az érettséget úgy határozza meg, hogy eljutunk arra az állapotra, ami a Krisztus teljességének a mértékére.

14. vers: Ez az érettség stabilitást hoz magával és tisztánlátást, hogy ne az élet változékony körülményei irányítsák az életünket, hanem mi magunk vegyük a kezünkbe az irányítást.

15. vers: Ehhez az kell, hogy az igazságot szóljuk szeretetben, és kitartsunk amellett az elhatározás mellett, hogy "mindenestől" felnövekedjünk Krisztusba.

16. vers: Ehhez az kell, hogy Krisztus testének minden egyes tagja megfelelően működjön, hogy együtt épüljünk fel szeretetben. Egyedül nem tudunk eljutni ide. Szükségünk van a test többi részére.

Mivel ez egyértelművé teszi, hogy a Krisztusban való érettségre jutásunk nem egy egyéni dolog, és hogy muszáj részesülnünk azoknak a felkészítő munkájából, akik erre kaptak elhívást, ezért egybe kell illeszkednünk egy olyan hívő testülettel, akik segítik egymás növekedését. Az ilyen kapcsolatok megvalósulása az Ő testében (amit koinoniának is nevezünk) létfontosságú, de manapság sajnos nagyon ritka.

Hogy őszinte legyek, sok gyülekezet, amit ma "egyháznak" neveznek, alig több egy nagy akolnál, ahová hetente egyszer vagy kétszer beszórják a juhoknak a táplálékot. Nem részesülnek felkészítésben, és nem épülnek össze, ami az Efézus 4 szerint szükséges a Krisztusban való érettséghez. Ennek meg kell változnia. Az egyház abban a formájában, ahogy az emberek többsége ismeri, nem fogja túlélni az előttünk álló időket. Az Efézus 4 mandátuma kulcsfontosságú azok számára, akik be szeretnék tölteni a Krisztusban kapott rendeltetésüket. Egyre veszélyesebb lesz az, ha nem az Ő akaratában vagyunk, ha nem az Ő céljait töltjük be.

Ha tehát ez most nincs meg közöttünk, és máshol sem elérhető a számunkra, akkor mit csináljunk? Erről lesz szó a jövő héten.

- - -
Forrás: MorningStar Ministries - Growing Into Maturity - The Great Commission, Part 34
Fordítás: Országh György