2014. július 9., szerda

Rick Joyner: Olyanná válni, mint Ő

Olyanná válni, mint Ő
A Nagy Küldetés, 28. rész

2014., 28. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

Azt, hogy keresztény (Krisztusi) szemléletünk legyen a világról, egyedül úgy lehet elérni, hogy Krisztusban lakozunk, hogy ezáltal az Ő szemeivel lássunk, az Ő füleivel halljunk, és az Ő szívével értsünk. Ahogy az Efézus 4:15 mondja nekünk: "Hanem az igazságot szólván szeretetben, mindenestől fogva növekedjünk abban, aki a fej, a Krisztusban". Egy igaz tanítványnak ez a naponkénti elhatározása - hogy a Mesterétől tanuljon, miközben olyanná válik, mint Ő, és ugyanazokat cselekszi, mint amiket Ő tett.

Amikor újjászületünk, elindulunk azon a vándorúton, amely során az elhívásunk szerinti "új teremtéssé" válunk. Ez az új teremtés az "utolsó Ádám" képmására formálódik, Krisztuséra, és nem az első Ádám képmására. Az új teremtés szó szerint egy új fajt jelent. Még mindig a hústestben élünk, de egy új szellemi természetet kaptunk, amelyben most növekedünk fel. Egyszerre vagyunk a természetes világban és a szellemi világban. Miközben egyre érettebbé válunk, otthonosabban fogunk mozogni a szellemiben, mint a természetesben.

Eközben jobban bele fogunk látni a szellemi szférába. Amikor többször látunk angyalokat, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy az angyalok belépnek a természetes szférába, hanem mi vagyunk azok, akik belépünk az ő szférájukba. Végső soron olyannak kellene lennünk, mint Elizeus próféta, aki akkor, amikor egy egész hadsereg gyűlt össze ellene, nem jött zavarba, ugyanis látta azt a mennyei hadsereget, amelyik az ő oldalán állt. Emiatt írta Pál az Efézus 1:18-21-ben:

És világosítsa meg szívetek szemeit, hogy tudhassátok, mi az Ő elhívásának reménysége, mi az Ő öröksége dicsőségének gazdagsága a szentek között, 
És mi az Ő hatalmának felséges nagysága irántunk, akik hiszünk, az Ő hatalma erejének ama munkája szerint, 
Amelyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben. 
Magasan minden fejedelemség és hatalmasság és erő és uraság és minden név fölé, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is.
Amikor a szívünk szemei - a szellemi szemeink - megnyílnak, az Úr nézőpontjából kezdjük meglátni a dolgokat. Akkor már az Ő trónjának a pozíciójából fogunk látni, és minden gondunk és aggodalmunk, a világ ideiglenes dolgai aprónak fognak látszani, az eljövendő királyság pedig hatalmasnak. Ahogy megtanulunk ezen a helyen élni, elkezdünk "uralkodni az életben", mert Krisztussal együtt vagyunk hatalmi helyre ültetve, sokkal magasabban bármilyen más hatalom, erő, vagy uralom fölött. Akkor már a királyság pozíciójából fogjuk tudni hirdetni az eljövendő királyság örömhírét.

---
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - Word for the Week - Becoming Like Him - The Great Commission, Part 28