2014. április 12., szombat

Először az Ő Királyságát - Rick Joyner írása

Először az Ő Királyságát - A Nagy Küldetés, 15. rész

2014., 15. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

A múlt héten arról beszéltünk, hogy az egyház még mindig messze van attól, amire elhívást kapott, mégis ez az, ami a legnagyobb lehetőséget nyújtja számunkra - mi lenne, ha olyan lendületbe jönnénk, amivel valóban siettetni tudnánk az Úr napjának eljövetelét?

Jusson eszünkbe Don Potter megfigyelése az esküvőkkel kapcsolatban. Mekkora csoda az, hogy kis idővel a ceremónia kezdete előtt a menyasszony még katasztrofálisan néz ki, majd hirtelen tökéletesen gyönyörű lesz! Lehet, hogy így lesz Krisztus menyasszonyával is. Mi lenne fontosabb annál, hogy segítsünk a menyasszonynak felkészülni, hogy a Királyunk olyan feleséget kapjon, aki megilleti Őt?

Már az is nagy megtiszteltetés, hogy ebben a korban élhetünk. Minden próféta és igaz ember vágyott arra, hogy meglássa ezeket a napokat, mi pedig azt az elhívást kaptuk, hogy ezekben a napokban éljünk. Valószínűleg az lenne a legnagyobb bolondság, ha ezekben a napokban élve mégsem "látnánk" ezeket a napokat.

Ha arra várunk, hogy az egyház kellően összeszedje magát, mielőtt mi magunk is elköteleznénk magunkat erre, akkor lemaradunk róla. Ha nem vele együtt (az egyházzal) megyünk végig a készülődés folyamatán, akkor nem fogunk beleilleni, és messze lemaradunk tőle.

Miért van oly sok keresztény, aki nem képes megtalálni azt a testületi helyet ("testet"), amelybe ők is beleillenek? Sokaknál, sőt talán a legtöbbjüknél, az az oka ennek, hogy földrajzilag nincsenek a megfelelő helyen. Ha annak alapján választjuk meg a lakóhelyünket, hogy hol van a legjobb álláslehetőség, vagy melyik földrajzi területet kedveljük, vagy ahol a családunk illetve barátaink élnek, akkor valószínűleg földrajzilag nem vagyunk Isten akaratában. Csak akkor leszünk Isten akaratában, és fogunk megmaradni is Isten akaratában, ha minden jelentős döntésünket, különösen a lakóhelyünket illetően, úgy hozzuk meg, hogy először a királyságot keressük.

Mindig az a dolgunk, hogy a királyságban kapott céljainkat keressük minden más érdekünk előtt. Ha nem így hozzuk meg az összes jelentős döntésünket, akkor valószínű, hogy Isten akaratán kívül vagyunk azokban a dolgokban, amelyekben nem vettük figyelembe ezt. Hogyan tudunk visszakerülni Isten akaratába? Megtérünk, és elhatározzuk, hogy egyik jelentős döntésünket sem fogjuk meghozni többé úgy, hogy nem a királyság érdekeit tesszük az első helyre.

Ez vajon azt jelenti, hogy talán el is kell költöznünk? Lehet. Sokkal jobb elköltözni és munkahelyet váltani, akár egy kisebb munkalehetőségre is, mint elszalasztani Istentől kapott rendeltetésünket. Az Úr azt ígéri, hogy ha először a királyságot fogjuk keresni, akkor Ő az összes többi dologról gondoskodni fog számunkra. Ő sokkal jobban csinál mindent, mint mi, úgyhogy ez a lehető legjobb egyezség. Sok olyan embert ismerek, aki nem így tett, hanem oda költözött, ahol a legjobb állás várta. Lehet, hogy a munkahelyükön nagyszerűen mennek a dolgok, de az életükben minden más omladozik.

A keresztényeknél ugyanolyan kísértéssel próbálkozik az ördög, mint az Úrnál tette. Úgy látszik, amikor az Úr valami fontos dologra hív el valakit, az ördög mindig azzal jön, hogy valami nagyon csábító kísértést kínáljon fel, ami gyakran valamilyen munkahely, vagy üzleti lehetőség. Időnként egy jobb szolgálati lehetőség is lehet, viszont nem az, amire az Úr hívott el.

Én ugyanígy lettem mellékvágányra terelve hét évig. Sokat tanultam ezáltal, mivel az Úr továbbra is velem volt, és egész idő alatt tanított. Sokkal sikeresebb lettem, mint amiről valaha álmodtam, viszont egész idő alatt boldogtalan voltam. Amikor megtértem, és mindent az oltárra tettem, hogy visszatérjek az Úrnak az életemre vonatkozó akaratába, akkor egy egész vagyont vesztettem el, szinte mindenemet, de sokkal boldogabb lettem és nagyobb békességem lett, mint az addig elmúlt évek során.

Az egyetlen biztonságos hely számunkra, és az egyetlen olyan hely, ahol igazán megtapasztalhatjuk a békességet, az Isten akarata. Ha egy kicsit is bölcsességben akarunk járni, akkor az életünk fő törekvése az lesz, hogy az Ő akaratát cselekedjük, ami sokkal fontosabb, mint bármilyen világi teljesítményre vagy nyereségre való törekvés. Ez nem azt jelenti, hogy nem érhetünk el nagy dolgokat ezen a világon, vagy ne lehetnének szép dolgaink, de a világ legjobb dolgai is olcsók és csupán ideig-óráig tartók a Krisztusban kapott örökkévaló rendeltetésünkhöz képest.

Ha tényleg Jézus az első szerelmünk, akkor az egyik legnagyobb vágyunk az, hogy lakóhelyet biztosítsunk Neki. Dávid király azt mondta, hogy addig nem tud aludni, amíg helyet nem talál az Úrnak. Mély igazságra mutatott rá - nekünk sem lesz igazi nyugalmunk mindaddig, amíg mi magunk nem leszünk az Ő lakóhelye. Ezt egyedül nem tudjuk megtenni. Az Ő lakóhelye olyan templom, ami "élő kövekből" épül fel. Az a dolgunk, hogy az élő kövek össze-vissza egymásra dobált kőrakásából, szorosan egymáshoz kötődve templommá épüljünk.


- - -
Forrás: MorningStar Ministries - Word for the Week - His Kingdom First - The Great Commission, Part 15
Fordítás: Országh György