2013. december 27., péntek

REMÉNYSÉG ISTENE

"A reménység Istene pedig töltsön be titeket minden örömmel és békességgel a hívésben, hogy bővölködjetek a reménységben a Szent Szellem ereje által." Róma 15:13

Mára eljutottunk oda a kereszténységben, hogy a hívők közül sokan szűkölködnek a reménységben. Pedig Isten azon munkálkodik a Szent Szellem ereje által, hogy bővölködjünk ebben, méghozzá azzal, hogy örömöt és békességet ad a hívéshez, az aktív hitünkhöz.

Vannak akik azon munkálkodnak, hogy ez ne így legyen. Azon még nem is csodálkozom, hogy a sátán folyamatosan azon van, hogy elvegye az emberek hitét, gyengítse reménységét, ezáltal alkalmatlanná tegye őket az Ígéret Földjének elfoglalására (hiszen csak hittel lehetséges). De hogy magukat kereszténynek mondó testvérek is ezen dolgoznak évek óta, az már szinte felfoghatatlan. És elfogadhatatlan.

Jézus azért jött, hogy életünk legyen és bővölködjünk. A sátán munkája az ellenkezője. Az a tapasztalatom, hogy akik mostanában szabadulnak fel a vallásos elvárások alól, elkezdték megtapasztalni az Istentől kapott ígéretek beteljesülését. Van, aki a társát találta meg, amit az Úr megígért neki, és ebben a hónapban beteljesült! Vannak teljesen más területek is, ahol ugyanezt tapasztalják, tapasztaljuk.

Az elvárások fogságban tartanak, és nem engedik, hogy felszabadult hittel bemehessünk az Ígéret Földjére. Emlékeztek: amikor Izrael bemehetett volna az Ígéret Földjére, a tíz kém szintén látta amit Isten készített, de elfordította a szívüket attól. Csak Józsué és Káleb biztatta őket tovább, hogy "Velünk van az Úr!" Sokat vétkezett Izrael, de minkét generációnak adott volt a lehetőség a bevonulásra. A különbség: a hit és a hitetlenség volt. 

Most nem csak arra biztatlak titeket, hogy higgyetek, hanem azt is szeretném, hogy szabaduljon fel a gondolkodásotok a hitetlenség ereje alól. A rossz kémek negatívumokat nagyítottak fel, ahogy mostanában egy sokak által ismert testvér is azon dolgozik, hogy azt beszélje be a keresztények elméjébe, hogy "minden rosszabbra fordult". Akik a félelmek, a hitetlenség, az állandó kételkedés, az elvárások közötti kudarcok, a negatív gondolkodás börtönében élnek, sajnos nem tudtak még szabadon futni az Isten által készített föld elfoglalására, az óriások legyőzésére.

De én arra buzdítalak benneteket, hogy engedjetek Istennek, aki azt akarja, hogy tudd: hittel minden lehetséges; és állj ellene az ördögnek, aki azt akarja, hogy ezt az igazságot mindenféle keresztény színezetű tanítás elhomályosítsa, elgyengítse, a karjaid lelankadjanak, a térdeid megroggyanjanak, a látásod megtompuljon, a szíved meggyengüljön. És továbbra is ott rohadj a kételyek börtönében. Ugye látod a különbséget: a kudarcok, a csalódások és a kételyek megszülték az okoskodó magyarázatokat arra, hogy miért nem tapasztalod az áldásokat. Legtöbbször a saját bűneid vannak a következtetéseid végén. És tudnod kell: a sötét börtöncelládban van egy társaságod is, aki titokban gondoskodik arról, hogy mindig legyenek "friss" gondolataid a kudarcok és a kételyek megerősítésére, a reménység gyengítésére. Az ellenség ügynökei: a hitetlenséget beléd pumpáló démonok.

Amikor Péter kilépett a vízre, az azért volt nagy hőstett, mert szellemileg más is történt: kilépett a hitetlenség szellemi börtönéből, mert elege volt belőle. Igaz, még nem tanult meg élni is az új szabadságával, hamar elsüllyedt, nem volt gyakorlata a szabadságban - de senki nem mondaná ma már, hogy ki sem kellett volna lépnie a vízre...

Senki se mondja neked, hogy ne lépj ki a vízre! Az ígéretek mind a tieid Krisztusban, szabadulj fel a gondolataidban, a szívedben, táplálkozz az igazság beszédeivel (a hit kémeinek a híreivel) és foglald el azt az Ígéret Földjét! Csatlakozz a bizonyságok egyre nagyobb fellegéhez...