2013. december 6., péntek

KIBONTAKOZÁS 2014

2013-ban elindult a beteljesülés. Ez nem azt jelenti, hogy Isten csak most kezdte volna el beteljesíteni az ígéreteit. Sokkal inkább azt, hogy Isten népe sok helyen most kezdett képessé válni, felszabadulni arra, hogy átvegye az ígéreteket. A hitünk sokunknak felszabadult, többen olyan áttöréseket éltünk át, amire nem volt példa korábban, és megláttuk az ígéretek beteljesülését, elkezdtük elfoglalni az ígéret földjét olyan területeken, ahol már rég a miénk jogilag. Ezért volt a beteljesülés éve 2013.

Ami elkezdődött, azt Isten be is végzi. Erről írtam többször az év folyamán, és most ezt erősítette meg Marsha Burns december 5-i prófétai üzenete:

APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS:

A helyreállítás folyamata elkezdődött. Hitben menj tovább vele, azzal a hittel, hogy ami elkezdődött, az teljesen ki fog bontakozni. Bízz Bennem, hogy Én segítek neked előre haladni erősen, és a Szellemem hatalmában, mondja az Úr. Nehogy megengedd a félelemnek, hogy kizökkentsen a haladásodból. Állj a helyeden megingathatatlanul, és legyél határozott!

5 Mózes 3:24 Uram, Isten, Te elkezdetted megmutatni a Te szolgádnak a Te nagyságodat és hatalmas kezedet! Mert kicsoda olyan Isten mennyben és földön, aki cselekedhetnék a Te cselekedeteid és hatalmad szerint?

Amikor Mózes a fenti igében olvasható imát mondta Istennek, akkor érkeztek az Ígéret földjéhez, de maga Mózes nem mehetett be. Józsué volt a kiválasztott.

Mózes a törvényt jelképezi ebben a helyzetben, Józsué pedig a hit harcosát. A hitünk helyreállásával, meggyógyulásával és felerősödésével alkalmassá válunk a már nekünk adott örökséget átvenni, a bitorlókat, a gonosz erőit pedig eltüntetni onnan. Amire a törvény nem volt önmagában elegendő, arra nekünk most az Új szövetségben biztosított kegyelem elegendő. "Elég neked az Én kegyelmem". A mi győzelmünk pedig, ami legyőzte ezt a világot, a hitünk. Hittel tudunk bemenni az ígéret földjére, amihez Isten egyik aktuális munkája az, hogy megszabadít bennünket a törvényesség igájától, azok utóhatásaitól, meggyógyít és helyreállít bennünket. Az elkezdődött beteljesülés pedig ki fog bontakozni, ahogy mi is kibontakozunk az Úrtól kapott elhívatásunk tudatában, abban az önazonosságban, amit Jézus Krisztusban kaptunk. Ne engedjük, hogy bárki vagy bármi ellopja tőlünk ezt az identitást, a Krisztusban kapott teljes szabadságunkat. Ez is a kibontakozás része lesz - a Krisztusban való identitásunk és szabadságunk teljes kibontakozása. Ebben a szabadságban és kiteljesedésben pedig egyre hatalmasabb módon fogjuk tudni megharcolni a győztes harcainkat az Ígéret Földjén. Továbbra is mindent szeretetben viszünk végbe, az egymással való kapcsolatok, a közösségi életek is kibontakoznak, felszabadulnak a vallásos szokások és elvárások alól, a hitünk pedig szárnyalni fog. Ezek lesznek a jellemzői az életünknek a következő évben. Természetes lesz, hogy csodák sorozata fog megjelenni a hívők között.

Egy dolog elkerülhetetlen lesz: hogy mindezt szívedből akard! Amikor Jézus azt mondja: Ha én bennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, a mit csak akartok, és meglesz az néktek. (János 15:7). Ha akarjuk, meglesz. Sok hívőnek a szellemi fásultságból ki kell gyógyulnia - de a gyógyulási folyamat része a rehabilitáció is: kezdd el használni az Istentől kapott képességeidet. A hit-imák egyik jellemzője az akarat. Ha igazán hiszed, az azt jelenti, hogy igazán akarod is. Különben nem fogsz tudni hinni benne. Az Úr elkezdte már ezt, és meg is fogja adni, hogy kibontakozzon.

Ahogy mi kibontakozunk Krisztusban, úgy bontakoznak ki az ígéretek további beteljesülései az életünkben és a szolgálatunkban. Ezért lesz 2014 a kibontakozás éve.

Országh György, Miskolc, 2013 december 6.