2013. június 5., szerda

A Királyság Kulcsa

A Királyság Kulcsa - A Nagy Küldetés, 23.

2013., 23. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

Pál apostol ugyanolyan jól tudta, mint bárki más a történelem során, hogy ha rossz nézőpontból tanul az ember, az tévelygéshez vezet. Az, hogy az igazsággal került összetűzésbe, odaáig juttatta, hogy magát az Urat üldözte az Ő népe üldözése által. Emiatt írta ő a talán legnagyszerűbb értekezést arról, hogy mi vezet el az igazságra. Ezt a Kolossé 1:9-20-ban olvassuk:
Ezért attól a naptól fogva, hogy ezt meghallottuk, mi sem szűnünk meg imádkozni értetek, és kérni, hadd töltsön be titeket az ő akaratának megismerése mindenféle Szellem adta bölcsességgel és belátással,

hogy az Úrhoz méltóan járhassatok az ő teljes tetszésére, mindenféle jótettnek gyümölcsét megteremjétek és az Isten megismerésében növekedjetek.

Az Ő mindenen uralkodó dicsősége lehetővé teszi, hogy mindenféle képességgel felruházva olyan hatalomra jussatok, mely teljes állhatatosságra és hosszútűrésre képesít,

úgyhogy örömmel fogtok hálát adni az Atyának, aki elégségesnek ítélt titeket arra, hogy a világosságban részt nyerjetek a szenteknek szánt örökrészben.

Ő a sötétség fennhatóságából is kiragadott minket, és áthelyezett szeretett Fia királyságába,

aki által a megváltás és a vétkek bocsánata is birtokunkká lett.

Ő a láthatatlan Isten képmása, az egész teremtésben az elsőszülött,

mert Benne teremtettek mindent a mennyekben és a földön, láthatókat és láthatatlanokat, a trónokat, az uraságokat, a fejedelemségeket és a fennhatóságokat is. Őrajta keresztül és ővégette teremtették a mindenséget.

Ő mindenek előtt való, és a mindenség Őbenne áll fenn.

Ő a feje a testnek is, az eklézsiának, ő a kezdet, a halottak közül az elsőszülött, hogy mindenben Ő járjon elöl,

minthogy az Atya úgy látta helyesnek, hogy Benne lakozzék mindaz, ami a teremtést betölti,

miután a keresztről lehulló vérrel békességet szerzett, rajta keresztül engeszteljen ki mindent magával, rajta keresztül azokat is, amik a földön, azokat is, amik a mennyekben vannak.
Jézusról szól az egész. A királyság kulcsa annak a megismerése, hogy kicsoda Jézus. Jézus Jákób lajtorjája (létrája), amely által a mennybe szállunk fel, és vissza is tudunk jönni a földre a menny valóságának a bizonyítékával és a föld feletti hatalmával.

A Szentírásban az első említés helye, ahol arról van szó, hogy Istennek van háza, lakóhelye, amikor Jákób álmában látta a létrát, amely a mennybe ért fel, és Isten küldöttei szálltak fel és ereszkedtek le rajta. Az Ő házának ez az első említése egy kijelentés is egyben az egyház elsődleges rendeltetéséről, amelynek az az elhívása, hogy az Ő háza legyen -- nekünk kell lennünk annak a helynek, ahol bejárás van a mennybe, ahol Isten küldöttei fel tudnak szállni a mennyei régióba, és vissza tudnak szállni a földre a menny bizonyosságával és a föld feletti hatalmával.

Amikor Jézus Nátánáellel találkozott, elmondta neki, hogy meg fogja látni Isten angyalait, ahogy felszállnak és leszállnak az Ember Fiára. Jézus "Jákób létrája", amely által megvan ez a bejárásunk, belépési lehetőségünk. Az Ő személyének a folyamatos kinyilatkoztatása, amely megmutatja, ki is Ő, ez az, ami által fel tudunk szállni. Minden Őáltala és Őérte lett teremtve, és Őbenne tud egyben maradni minden. Az Út nem egy recept -- az Út egy Személy. Nem csupán a személyes fejlődésre törekszünk hanem Krisztusba kell felnövekednünk.

Azt mondja nekünk az Efézus 1:10, hogy minden Krisztusban lesz egybeszerkesztve. Isten végső célja Jézus. Minden megteremtett dologban a Fiát keresi az Atya. Bennünk is a Fiát keresi. Ezért mindennel, amit Ő tesz, vagy megenged az életünkben, az a végső célja, hogy az Ő képmására formáljon át bennünket.

Nem lesz igazán pontos a világról szóló szemléletünk, ha nem Jézust látjuk az egész Teremtés végső céljának. Ezért volt az apostoli evangélium az, hogy "Jézust hirdették és a halottak feltámadását" (lásd Apcsel 4:2). Amikor Őt látjuk minden dolog céljának, akkor minden világossá válik. Nincs magasabb rendű kijelentés és mélyebb igazság annál, hogy ki Jézus.

- - - - - - -
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - The Key to the Kingdom - The Great Commission, Part 23