2013. május 5., vasárnap

Saeed pásztor magánzárkában, orvosi ellátás nélkül

SAEED PÁSZTOR BELSŐ SZERVI SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT A VERÉSEK MIATT

Az Evin börtönről tudvalevő, hogy a világ egyik legbrutálisabb börtöne.

Egy börtönőr az Evin börtön folyosóján. Fotó: REUTERS
Azóta, hogy az üldözött amerikai lelkipásztor, Saeed Abedini magánzárkába került, súlyos veseproblémával küszködik. 

A Christian Post beszámol róla, hogy Saeed pásztor nem kapott orvosi kezelést a belső vérzésére, ami akkor alakult ki, miután többször is megverték a hite miatt.

Abedini felesége, Nagmeh, egy nyilatkozatában a következőt üzente: "Meg vagyunk győződve róla, hogy a férjemet meg szokták verni a magánzárkában. Semmilyen lehetőségünk sincs arra, hogy megtudhassuk, milyen az egészségi állapota. Már nem engedik, hogy meglátogassuk őt, és semmilyen lehetőségünk nem lesz arra, hogy megtudhassuk, hogy van Saeed."

Az Abedini családját otthon, az Egyesült Államokban képviselő jogvédő szervezet, az ACLJ, kampányt folytat a pásztorért, akiről határozottan állítja, hogy igazságtalanul vádolták meg Iránban a "nemzetbiztonság veszélyeztetésével" ez év januárjában. Abedinit nyolc év börtönre ítélték, de figyelmeztették, hogy ha nem tagadja meg keresztény hitét, és nem tér vissza az iszlám valláshoz, akkor meg is hosszabbíthatják a börtönbüntetést.

Egy korábbi iráni politikai fogoly, aki szintén raboskodott az Evin börtönben, arról tájékoztatta az ACLJ-t, hogy valószínűnek tartja, hogy a börtönőrök most megpróbálják megtörni a pásztort. "Azért vitték Saeed-et magánzárkába, hogy nyomást gyakoroljanak a meggyőződésére és a hitére" mondta a korábbi fogoly. "Ezt azt mutatja, hogy Saeed erősen kiállt a hite mellett."

Abedini pásztor, aki két gyermek apja, május 7-én lesz 33 éves. Az ACLJ arra biztatja az embereket, hogy írjanak támogató leveleket, amelyeket továbbítanak az Evin börtönbe, hogy Saeed láthassa: nincs egyedül a küzdelmei között.

Az eddig itt megjelent cikkeket az Iránban raboskodó pásztorról ide kattintva olvashatod.

- - - - -
Források: The Christian PostBreaking Christian News
Magyar változat: Országh György