2013. április 10., szerda

A szeretet tölti be a törvényt

A szeretet tölti be a törvényt - A Nagy Küldetés, 15. rész

2013., 15. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet

Ahogy a Szentírásban olvashatjuk, azok, akiket a testi természet szenvedélyei vezérelnek, elvesznek, és nem öröklik Isten királyságát. Ezt muszáj tudnunk és észben tartanunk. Ahhoz, hogy szabadok lehessünk attól, amit Pál apostol úgy nevezett, hogy "a halál teste" (lásd Róma 7:24), amely a Jó és Rossz Tudásának Fájáról való evés következménye, arra van szükség, hogy az Élet Fájáról együnk, amely Krisztus.

Jézus azt is tanította, hogy a szeretet tölti be a törvényt. Ezt könnyű megérteni. Ha szeretjük Istent, nem fogunk bálványokat imádni. Ha szeretjük a felebarátainkat, akkor nem fogunk irigykedni rájuk, lopni tőlük, gyilkolni vagy házasságot törni. A szeretet nem árt másoknak, hanem jót tesz mindenkivel. Ezt olvassuk az 1 Timótheus 1:5-ben:
Ennek a rendelkezésnek célja a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és őszinte hitből fakadó szeretet. (B-D)
Mindennek, amit tanulnunk és teszünk, a célja a szeretet, a tiszta szív, a jó lelkiismeret és az őszinte hit. Akik elkötelezettek abban, hogy ezekben az alapvető dolgokban fejlődjenek, a legvonzóbb, legkellemesebb emberek a földön. De ami még ennél is fontosabb: a mennyben is ismerik őket. Ehhez az elsődleges lépés az, hogy kisebb mértékben koncentrálunk arra, amit el tudunk érni, és nagyobb mértékben arra, amivé válunk.

Ezzel nem tagadom azt, hogy eredményeket is kell elérnünk. Gyümölcsöt kell, hogy teremjünk, mint például hogy felépítsük az Úr házát, és hogy só és világosság legyünk, amire el is vagyunk hívva. Odaszántan akarjuk végezni a szakmánkat, a munkahelyünkön olyan jól dolgozva, mint az Úrnak. Mindazáltal a megfelelő sorrendet fenn kell tartani ahhoz, hogy ne kerüljünk rossz állapotba. Az elsődleges célkitűzésünk az, amivé válunk, és nem az, amit elérünk, ami a másodlagos célkitűzésünk.

Amikor eljutunk oda, hogy az életünk erre a fundamentumra épül, akkor készen állunk az elkötelezettség következő, egyben legmagasabb szintjére lépni - amikor már nem rólunk szól az egész, nem arról, amit elérünk, nem arról, amivé válunk, hanem amikor az életünket arra áldozzuk, hogy megdicsőítsük az Urat és felemeljük az Ő nevét. Ekkor tudjuk tiszta, őszinte szívvel mondani, ahogy az apostol tette a Galata 2:20-ban: "Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus."

- - -
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - Love Fulfills The Law - The Great Commission, Part 15