2013. március 28., csütörtök

Engedelmeskedni az elhívásnak - Elaine Tavolacci

Engedelmeskedni az elhívásnak

Elaine Tavolacci
A Word In Season / Időszerű Üzenet

Azt mondja az Úr: Hívom azokat a férfiakat és nőket, akik hitben érettek, hogy tanítsák, neveljék és mentorálják a fiatalabbakat. Hívlak titeket, akik ismertek Engem, ismeritek az útjaimat, és átadtátok az életeteket az elhívásnak. Hívlak titeket, hogy képezzétek, bátorítsátok és támogassátok azokat, akik még tejen élnek. Keresem azokat, akik kiszabadultatok az ellenség erődítményeiből, hogy erősítsétek az ifjabbakat, akik utánatok jönnek. Akik ismeritek a harcot, és készen álltok a frontszolgálatra, erősek lesztek és nagy dolgokat fogtok véghezvinni.

Előhívom a Józsefeket, akiket elnyomtak és kihasználtak, de mégsem sértődtek meg. Meggyalázták és hamisan vádolták őket, de nem engedték el az álmaikat. Felemelem őket, és nyilvánvalóvá teszem a jóságomat az életük által. Jelekként és csodákként fogom használni őket a nemzetek felé. Vezetők lesznek, és bővölködni fognak az éhség idején, és másokat is meg fognak tanítani ugyanerre.

Hívom a Mózeseket, hogy neveljék fel a Józsuékat. Hogy kiképezzenek férfiakat arra, hogy hogyan legyenek erősek és nagyon bátrak. Hogy kiképezzék őket a vezetőségre és hogy rendületlenek legyenek a szellemi hadviselésben. Hogy megtanítsák nekik, hogyan lesznek győztesnél is többek minden egyes csatában. Hogy bátorítsák őket, hogy kitartóan kövessék az életükre vonatkozó tervemet és elhívásomat, és soha ne vonuljanak vissza a csatában.

Előhívom a Józsuékat és a Kálebeket. Ők erősek és nagyon bátrak, és vezetők lesznek az Én nagy hadseregemben. Ők azok, akikben másféle szellem van, akik tudják, hogy nagyon is képesek bemenni és birtokba venni a földet, amit Én ígértem nekik. Mindig jó hírrel érkeznek vissza, és soha nem hátrálnak meg az ellenség előtt. Harcba indulnak, mert tudeatában vannak a hatalmuknak a föld óriásai felett.

Előhívom a Naomikat, hogy képezzék a fiatal Ruthokat. Az istenfélő asszonyokat, akik vigasztalni és tanítani fogják a fiatalabb asszonyokat, hogyan éljenek tisztességes, tiszta és becsületes életet. Hogy megtanítsák, hogyan járjanak alázatban, bölcsességben és megbecsülésben a kapcsolataik terén.

Felemelem a Sámueleket. Azokat, akik arra vannak elhívva, hogy az Én szavamként szólítsák meg ezt a generációt. Gyermekkoruktól ki vannak jelölve. Fel fogják ismerni a hangomat, és prófétának vannak elhívva a nemezetkhez. Észre fogják venni a hamis tanításokat és a hamis prófétákat. Győzedelmes életben fognak járni, mert a Szellem vezeti őket, és nem a saját vágyaik. Ők tudják, hogyan kell belépni a Szentek Szentjébe, és másokat is megtanítanak, hogyan léphetnek be bűntudat és szégyen nélkül. Mivel a kárpit kettészakadt, ezért bejönnek ebbe a magasabb dimenzióba, és megkapják annak a teljességét, amit Én készítettem nekik.

Előhívom az Illéseket, hogy képezzék ki és neveljék ki az Elizeusokat, a bennük levő szellem kettős mértékével. Hogy kiképezzék a prófétákat és megtanítsák a fiatalabbakat, hogyan tudnak működni az ajándékokban, amiket ingyen adtam nekik. Hogy megmutassák, hogyan kövessék a példájukat, és hogyan működjenek a jelek és csodák területén, miközben tiszteletben tartják és komolyan veszik az életükön levő kenetet. Ők azok, akik szorosan követnek Engem, és nem térnek le a keskeny ösvényről.

Hívom a Máriákat. Ők azok, akik nagy kegyelmet kaptak, és a dicsőségem hordozói. Ők azok akik azt mondták a szívükben, hogy legyen nekem a te beszéded szerint. Feladták a saját életüket, és az Én magom termékenyítette meg őket. Ők azok, akik várandósak és készen állnak a szülésre. A dicsőségem árnyékozta be őket, és a szavam lakozik bennük. Nagy dolgokat hoznak elő, mivel ígéreteimet elviszik a föld végső határáig. Mert Nálam semmi sem lesz lehetetlen az ő életükben.

Előhívom a Pálokat, akiknek egykor más volt a nevük, de átformálódtak. Ők azok, akik sok csatát nyertek. Megszabadultak a sötétség hatalmából, és bemennek, hogy másokat is kimentsenek. Kövessétek őket, ahogy ők is Engem követnek, és az Én tanúim ők ezen a földön. Nagy mértékben fogom használni őket jelekben és csodákban. Fiatal Timóteusokat fognak kiképezni az imádságban. Megtanítják nekik, hogyan éljenek istenfélő életet, és megmutatják nekik, hogyan kerüljék a bűnös utakat, és hogyan járjanak az Úr félelmében és intésében. Megtanítják őket, hogy legyen erősek abban, amit hisznek, fellobbantják a lángot bennük, és felgerjesztik a nekik adott ajándékokat. Figyelmeztetik őket a hamis tanításokra és a hamis prófétákra, és arra, hogy jó katonákként mindig viseljék el a nehézségeket. Bátorítani fogják őket, és megtanítják őket arra, hogy ne szégyelljék az evangéliumot.

Ahogy ezeket a fiatal bárányokat vezetitek, tanítsátok meg őket, hogy hogyan járjanak mindig szeretetben, és hogyan tartsák meg a jó lelkiismeretet. Tanácsoljátok őket az igazságban, és hogy tiszták legyenek a kezeik és megszentelt legyen a szívük mindenkor. Legyetek példaképek az igaz cselekedetekben, az irgalmasság szeretetében és a Velem való alázatos járásban, és Én vezérelni foglak benneteket. Megadom a kellő bölcsességet és ismeretet, ahogy átadjátok az életeteket az elhívásnak, mondja az Úr.

Márk 16:17-18
Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak.

Róma 8:19
Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését.

1 Korinthus 2:14
Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Szellemének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy szellemileg lehet azokat megítélni.

Efézus 4:11-13
És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul: Szolgálat munkájára tökéletesítve a szenteket, a Krisztus Testének építésére: Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére.