2013. január 3., csütörtök

Rick Joyner: A Nagy Küldetés


A Nagy Küldetés

2013., 1. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet


A kereszténység új, történelmi jelentőségű korszakának a kezdetén élünk. Az igazi apostoli kereszténység helyreállítása van folyamatban a földön. Ennek nem kisebb következményei lesznek, mint hogy meglátjuk Krisztus legnagyobb megnyilvánulását a földön, amióta Ő maga itt járt.

Az Úr utolsó és legnagyobb parancsa, amit a tanítványainak adott a mennybemenetele előtt, a "Nagy Küldetés" betöltésére szólt. A kereszténység minden eddigi kudarca közül az a legnagyobb, hogy arra kötelezte el magát, hogy megtérőkké teszi az embereket, és nem tanítványokká. Ez vezetett a felszínes keresztényekhez, és a felszínes kereszténységhez. Ez hamarosan megváltozik, és a Nagy Küldetés hamarosan be lesz töltve.

Minden nehézség nélkül tölthetnénk egy egész évet is a Nagy Küldetésnek csupán az első mondatát kutatva, hogy megértsük a mélységeit - és még hasznosan is töltenénk az évet. Az egész év során a teljes küldetéssel fogunk foglalkozni, de még csak a közelébe sem fogunk érni annak, hogy mindent kinyerjünk abból, amit az üzenet tartalmaz. A kijelentés szelleme szabadul fel ebben az időben, amely segíteni fog meglátni Isten mélységeit és az Ő céljait. Ezzel együtt látni fogjuk, hogy egyre erősödik az Ő még jobb és még mélyebb megismerése iránti éhség. Azzal tehát, hogy mélyebben meg akarjuk érteni a Nagy Küldetést, az az eltökélt szándékunk, hogy meg is valósítsuk, és megtegyük a magunk részét abban, hogy segítsünk Krisztus testének betölteni a megbízatását. Kezdjük azzal, hogy elolvassuk az igeszakaszt:

"Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,

Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (lásd Máté 28:18-20)

Ha majd Krisztus teste újra beleáll ebbe az alapvető megbízatásába, akkor felemelkedik és eljut arra az érettségre, amikor mindazzá lesz, amire elhívatott. Ez a nap most jött el.

A Nagy Küldetés teljes mértékben összefoglalja és felöleli a Krisztusban való rendeltetésünket. Először is, az Ő tanítványává kell válnunk. A tanítvány tanulót jelent, de a bibliai időkben sokkal többet jelentett, mint egy tanuló. A tanítvány azért élt, hogy megismerje a mesterét, és olyanná váljon, mint a mestere. Krisztus tanítványa azért él, hogy megismerje Őt, hogy olyanná váljon, mint Ő, és azokat a cselekedeteket vigye véghez, amiket Ő is cselekedett, ahogy meg is parancsolta nekünk. Amíg ezt nem tesszük, addig nem vagyunk olyan mértékben érettek, amilyen mértékben kellene. Bármennyire felszínes volt mindezidáig a keresztény életünk, most ez meg tud változni, és meg is fog mindazok életében, akik arra törekednek, hogy a teljes rendeltetésük szerint éljenek.

- - -
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - The Great Commission