2013. január 9., szerda

Rick Joyner: Krisztus tanítványai

Krisztus tanítványai - A Nagy Küldetés, 2. rész



2013, 2. hét
Rick Joyner
Word for the Week / Heti Üzenet



Ahogy a múlt héten már elkezdtünk beszélni róla, nekünk, keresztényeknek, az alapvető megbízatásunk a Máté 28:18-20-ban van rögzítve:

"Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,

Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."


A kereszténység egyik tragikus kudarca az, hogy arra kötelezte el magát, hogy megtérőkké teszi az embereket, és nem tanítványokká. Ha majd Krisztus teste újra beleáll ebbe az alapvető megbízatásába, akkor felemelkedik és eljut arra az érettségre, amikor mindazzá lesz, amire elhívatott. Ez a nap most jött el.

Minden keresztény tanítványnak van elhívva, de valójában csak kis százalékuk tanítvány az Úr meghatározása alapján. Ha ilyesmiket olvasol, mint ez a Heti Üzenet, akkor valószínű, hogy legalábbis a jó irányba haladsz, mert nyilvánvalóan elszántad magad arra, hogy valami többet teszel azért, hogy megismerd az Urat és az Ő szándékait. Ez jó kezdet, de mi tüzetesen át akarjuk vizsgálni azt, hogy mi az Úr saját meghatározása a tanítványról, és ezt akarjuk az életünk elsődleges elkötelezettségévé tenni, ami alapvető fontosságú ahhoz, hogy az Ő tanítványa legyen valaki.

Akik bármilyen téren a legsikeresebbek közé tartoznak, azok az emberek, akik az alapokat csinálják a legjobban. Ahhoz, hogy Krisztus tanítványai legyünk, azt akarjuk, hogy a fundamentum rendben legyen. Ha a fundamentum nincs teljesen vízszintben és nem erős, akkor minél magasabbra építünk, annál nagyobb az összeomlás veszélye.

Ennek a tanítványságnak az a fundamentuma, hogy arra vagyunk elhívva, hogy Krisztus tanítványai legyünk, és nem más keresztényeké. A Nagy Küldetés betöltésére való elkötelezettségem, azáltal hogy tanítványokká teszek embereket, arról szól, hogy ezek az emberek az Ő tanítványai legyenek, nem az enyémek. Van helye a mentorálásnak, de a Vőlegény igazi barátja a Király számára kell hogy felkészítse a menyasszonyt, arra törekedve, hogy a menyasszony növekedjen az Őiránta való szeretetben, és Őhozzá kerüljön közelebb, nem pedig hozzánk.

Mire jó a legdicsőségesebb templom, ha Isten nincs benne? Ha Isten a templomban van, akkor nem  a templomra figyelnek, bármilyen dicsőséges is az. Ha ránk, az Úr templomára figyelnek, akkor tudnunk kell, hogy nincs bennünk az Ő dicsősége. A templom az Úrért van, és nem fordítva. Az a célunk, hogy az Úr méltó lakhelye legyünk, és úgy tegyük Őt nyilvánvalóvá, hogy az emberek még csak észre se vegyenek minket. Mindazáltal nem egy lépésben fogunk eljutni ide, és Ő ezt jól tudja, és ezért vagyunk tanítványok, olyan tanulók, akiknek tanulniuk kell, majd a tanultakat alkalmazni is.

Arra fogunk törekedni, hogy végig az maradjon a célunk, hogy amikor az emberek találkoznak velünk, úgy menjenek tovább, hogy közelebb állnak az Úrhoz, mint hozzánk. Ha pásztorok vagyunk, házicsoport vezetők, vagy bármilyen szolgálatban állunk, az kell legyen a célunk, hogy Jézusra mutassunk, és Vele kössük össze az embereket, és nem magunkkal. Amikor továbbadjuk Isten nagyszerű dolgait, amiket tanulunk, az arra van, hogy az embereket arra késztessük, hogy Őt szeressék és csodálják, és nem a Róla szóló ismereteinket.

Keresztelő János volt a legnagyobb az összes átmeneti szolgáló közül. Jézus azt mondta róla, hogy "az asszonyoktól szülöttek között nem támadott nagyobb" nála (lásd Máté 11:11), és ő mutatja be azt az ösvényt, ami a legnagyobb teljesítmény, amit ezen a földön elérhetünk - hogy elkészítsük az Úr útját, hogy Őrá mutassunk, és készek legyünk alábbszállni, miközben Ő emelkedik azoknak az életében, akiknek megmutattuk Őt. Az a célkitűzésünk minden tanítvánnyal kapcsolatban, hogy felnövekedjenek arra az állapotra, ahol többé már nincs szükségük ránk, mert saját kapcsolatuk van Vele.

Az idei év nagyszerű év lesz. Azért imádkozom, hogy neked az eddigi legjobb éved legyen az idei - hogy ebben az évben sokkal közelebb kerülj az Úrhoz, mint eddig valaha. Ettől lesz ez az év a legsikeresebb az összes eddigi közül. Szálljunk egy szent versenybe, hogy ki lesz a legjobb tanuló az Ő osztályában, és úgy csináljuk ezt, hogy mindenkit megfertőzzünk vele, akivel csak kapcsolatba kerülünk, hogy bennük is ugyanez a vágy legyen.

~~~
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - Word for the Week - Disciples of Christ - The Great Commission, Part 2