2013. január 19., szombat

Mélyen meggyökerezve Őbenne

Mélyen meggyökerezve Őbenne

Elaine Tavolacci

A pálmafa gyökerei mélyebben vannak, mint amilyen a föld feletti magassága, mivel mélyre nyúlva keresi a vizet. A pálmafa a viharban teljesen le tud hajolni a földig. Mivel a gyökerei mélyre nyúlnak a talajban, a fa újra felegyenesedik, megerősödve. A legvadabb viharokat is kiállja. Ehhez hasonlóan, Jézus azt akarja, hogy szellemileg erősek legyünk, mélyen meggyökerezve és megalapozódva Őbenne és az Ő igéjében.

Azt mondja az Úr, hogy azokat keresem, akik erősek, állhatatosak és mozdíthatatlanok. Azokat keresem, akik meg vannak alapozódva az igémben. Ők azok, akik mélyen meggyökereztek Bennem, mert időt töltöttek Velem, ezért felismerik a hangomat és a vezetésemet. Meg vannak győződve arról, amit mutatok nekik, mert tudják, hogy az Én beszédem soha nem tér vissza üresen. Ők azok, akik ellenállóak a nyomorúság szélviharaival szemben, épp úgy mint a pálmafa. Ők szívósak és erősek, ezért rugalmasan visszapattannak, bármi is jön ellenük. Szinte bármilyen talajban képesek növekedni, ahol el vannak ültetve. Még a monszun szeleket és a hurrikánokat is túlélik, amiatt a képességük miatt, hogy a nyomás alatt is kitartóak tudnak lenni.

Arra hívlak, hogy legyél olyan rugalmas, mint a víz folyamai mellé ültetett pálmafa, ami a hurrikán ereje alatt meghajlik, de nem törik meg. Ahogy a fa gyökere lehorgonyozva tartja a föld feletti részét, plántáld úgy az életedet, hogy az igémhez igazodjon. Engedd, hogy az Én igém stabilitást hozzon az életedbe és minden helyzetbe. Ahogy a gyökerek is biztosítják a megfelelő tápanyagellátást, hogy fenntartsák a létfontosságú funkciókat, neked is Bennem kell maradnod a szellemi tápláltatásod érdekében. Ahogy a fa gyökerei szállítják a vizet, ereszd mélyre te is a gyökereidet Bennem, naponta kutatva az igémet. Ahogy ezt teszed, meg fogod tanulni, hogyan lehet fejlődni mindenféle környezetben. Mint ahogy a pálmafa gyökerei mélyebbre nyúlnak, mint a fa magassága, arra hívlak, hogy engedd, hogy mélyebbre nőjenek a gyökereid. Fordíts időt arra, hogy építsd ezt a személyes kapcsolatot Velem. Ez egy erős fundamentumot fog biztosítani, és nagyra fogsz nőni új magasságokba, minden jó cselekedettel gyümölcsöt teremve, mondja az Úr.

Jeremiás 17:7-8
Áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, és akinek bizodalma az Úr; Mert olyanná lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyó felé bocsátja gyökereit, és nem fél, ha hőség következik, és a levele zöld marad; és a száraz esztendőben nem retteg, sem a gyümölcsözéstől meg nem szűnik.

Zsoltárok 92:12-13
Az igaz virágzik, mint a pálmafa, növekedik, mint a cédrus a Libánonon. Plánták ők az Úrnak házában; a mi Istenünknek tornácaiban virágzanak.

Efézus 6:10
Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az Ő hatalmának erejében.