2013. január 23., szerda

A mi Királyunk hatalma

A mi Királyunk hatalma - A Nagy Küldetés, 4. rész


2013., 4. hét

Rick Joyner

Word for the Week / Heti Üzenet


Múlt héten a "Nagy Küldetés" első mondatát kezdtük megvizsgálni: "Mennyben és földön minden fennhatóságot nekem adtak." (Lásd Máté 28:18 Csia ford.). Ez valószínűleg sokkal több, mint amit valaha felfoghatunk ebben az életben. Mégis ez az a fundamentum, amire a megbízatás többi része épül, ezért amellett, hogy meg akarjuk érteni, arra is kell törekednünk, hogy ez legyen az életünk vezérelve. Amint elkezdjük mindezt felfogni, akkor kezdjük megérteni, amit Pál állított a Róma levél 8:38-39-ben:

Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem elkövetkezők, sem hatalmak

sem magasságban, sem mélységben lakók, sem semmi más teremtés sem képes elszakítani minket Isten szeretetétől, melyhez Urunkban, a Krisztus Jézusban jutottunk. (Csia)

A világegyetem méreteihez képest az egész föld bolygó alig ér fel egy porszemmel, ami a világegyetemben ide-oda szálldogál. Mindazáltal ez a kis bolygó végtelen értéket és rendetetést kapott, mert Isten a földre jött, hogy megváltsa az embert és a földet. Már ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy végtelen értéket kapjon a föld. Az árucikkek értékét annak alapján állapítjuk meg, hogy mennyit hajlandó fizetni érte valaki, az Atya pedig elegendőnek tartotta a föld értékét ahhoz, hogy a lehető legnagyobb árat fizesse érte - a saját Fiát. Ezt az teljes teremtett világ csodálni fogja az egész örökkévalóságban, és ez még nem minden!

Azt ígérte az Úr, hogy a lakóhelyét a földön fogja elkészíteni, az emberek között. Ez már túl csodálatosnak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, pedig igaz. Megkaptuk az ígérethez tartozó foglalót is, azáltal, hogy a Szent Szellem eljött, hogy azokban éljen, akik Benne bíznak, Aki elvégezte értük az engesztelést a kereszten. Nehéz nem csodálni mindezt, ahogy Dávid is tette a Zsoltárok 8:3-4-ben:

Mikor látom egeidet, a Te ujjaidnak munkáját; a holdat és a csillagokat, amelyeket teremtettél:

Micsoda az ember hogy megemlékezel róla? És az embernek fia, hogy gondod van reá? (KSZE)

Ha most belegondolunk az egek terjedelmébe, tudva, hogy a fizikai univerzum becsült mérete majdnem tizenkét milliárd fényév átmérőjű, ami szinte felfoghatatlan terjedelem, és Ő mégis annyira szeret bennünket, hogy eljön, hogy közöttünk lakjon - ez olyasmi, amit valószínűleg az egész örökkévalóságban csodálni fogunk, és mégis, tényleg annyira szeret minket, hogy még a lakóhelyét is a földön készíti el az emberek között.

Még egy gondolat, ami nagyobbá teszi az irántunk való szeretetének a magasságát, hosszúságát, szélességét és mélységét: bármennyire is nagy a fizikai univerzum, az csak egy "árnyéka" a mennyei világnak. Ez azt jelenti, hogy az univerzumban csupán annyi tartalom van, a szellemi világhoz képest, amennyi a mi árnyékunkban van hozzánk képest! A menny királysága dicsőségesebb és nagyobb, mint amit felfoghatunk. Ennek ellenére Isten a földön fog lakni az emberek között.

Sokkal nagyobb Istent szolgálunk, mint amit a mi kis elménk egyáltalán felfoghat. Neki még az sem jelent nehézséget, hogy minden egyes ember fején megszámolja a hajszálakat. Azt is tudjuk, hogy még a gondolatainkat is ismeri. A szavának a hatalmával tartja fenn az univerzumot, és mégis személyesen törődik mindenkivel. Minden egyes embert szeret, és közeli személyes kapcsolatban szeretne lenni mindegyikünkkel. Tényleg túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, viszont döbbenetes, mennyire kevesen próbálják arra adni a fejüket, hogy egyáltalán elkezdjék keresni ezt a kapcsolatot Istennel.

Amikor elkezdjük felfogni Isten nagyságát, akkor már meg tudjuk érteni, miért csodálkozott Jézus az emberi hitetlenségen. Amikor Mózes kettéválasztotta a Vörös tengert, az angyalok unatkoztak! Ők már azt is látták korábban, amikor Isten az egeket kiterítette mint a függönyt, úgyhogy nem nagyon hatották meg őket az ilyen kis mutatványok a mi kis bolygónkon. Most gondolj bele, hogy "mennyben és földön minden fennhatóságot" megkapott Jézus. Szerinted tud gondoskodni a mi kis dolgainkról?

Aztán azt ígéri, hogy ha abbahagyjuk az aggódást a saját dolgaink miatt, és elkötelezzük magunkat arra, hogy az Ő királyságát keressük először, akkor mindennel törődni fog, ami az életünk része. Tudja, mennyire magatehetetlenek vagyunk, amikor annyira megemészt minket a saját életünk, hogy fel sem tudunk nézni, hogy meglássuk az Ő királyságát. Amikor pedig meglátjuk az Ő királyságát, hatalmát és mindent, ami abba tartozik, nagyon butának fogjuk érezni magunkat amiatt, hogy hagytuk, hogy saját magunkkal és az apró kis világunkkal legyünk lefoglalva, ahogy sokan ebben a helyzetben vannak most is.

Ez az az igazság, amivel a "Nagy Küldetés" kezdődik - minden hatalmat a mi Királyunk kapott. Ez döbbenetes, és ez már csak egyre döbbenetesebb lesz. Mindennél nagyobb megtiszteltetés, hogy ezt a megbízatást kaptuk, hogy az Ő tanítványai legyünk, és hogy másoknak is segítsünk az Ő tanítványaivá válni. Határozzuk el, hogy azzal megbecsüléssel kezeljük ezt, amit megérdemel, és hogy odaszánjuk magunkat arra, hogy mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy meglássuk a beteljesülését.

- - -
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - The Authority of Our King - The Great Commission, Part 4