2013. január 13., vasárnap

A börtön megrendül

A börtön megrendül
Elaine Tavolacci

Rendkívüli történetek vannak a Bibliában, amelyek valóságosan megtörténtek a természetes világban. Az Apostolok Cselekedeteiben két különböző eset van leírva, amikor Isten megnyitotta a börtönajtókat, hogy kiszabadítsa az embereket. Egyik esetben egy angyal jött el és nyitotta meg a börtönajtókat, a másikban földrengés történt, a börtön megrendült, a láncok lehullottak Pálról és Szilászról, és kiszabadultak. Lehet, hogy nem vagy ténylegesen börtönben, viszont sokan vagytok szellemileg bebörtönözve. Vannak bizonyos dolgok, amik fogva tartanak, és nem tudjátok, hogyan lehetne kimenekülni ezekből.

Azt mondja az Úr, azért jöttem, hogy kiszabadítsalak a börtönödből. A félelem börtönéből, ami az elmédet gyötri, a függőségek börtönéből, amivel harcolsz, a titkos bűnökből, amik nyomasztanak. Engedd meg, hogy szabaddá tegyelek! Engedd meg, hogy letörjem azokat a láncokat, amik fogságban tartanak! Engedd meg, hogy levegyem azokat a béklyókat, amik megkötöttek téged! Nem kell többé együtt élned a titkos tevékenységeiddel járó szégyennel, amiket eddig titokban tartottál. Azért jöttem, hogy kiszabadítsalak azokból az erődítményekből, amelyek oly régóta zűrzavarba vezették az életed. Azért jöttem, hogy a foglyokat szabaddá tegyem.

Engedd meg, hogy felnyissam az elméd börtönajtóit, ahol a zavaros gondolataid vannak, amelyek megkötözöttségben tartanak. Megtisztítom és helyreállítom a gondolkodásodat. Nem kell többé együtt élned a bosszúvágy, a harag és a megbocsátatlanság gondolataival. Azzal, hogy másokat szabadon engedsz, te is szabadon leszel engedve. Ne rejtegess a szívedben keserűséget, különben az is bebörtönözve fog tartani téged. Amint félredobsz minden akadályt és a téged oly könnyen behálózó bűnt, Én kiszabadítalak az életedben levő minden erődítményből. Elszakítok minden láncot, ami a börtönben fogva tart, és a horgonyokat, amelyek megakadályozzák a haladásodat. Engedd meg, hogy megnyissam a börtönajtókat, és bevigyelek téged a bővölködő életbe, ami elérhető számodra, mondja az Úr.

Apostolok Cselekedetei 5:18-20
Elfogták az apostolokat, és hatósági őrizetbe vették őket. De az Úr angyala éjszaka megnyitotta a börtön ajtaját, és kivezetve őket ezt mondta nekik: "Menjetek, álljatok fel a templomban, és hirdessétek a népnek ennek az életnek minden beszédét."

Apostolok Cselekedetei 16:23-26
Sok ütést mértek rájuk, majd börtönbe vetették őket, és megparancsolták a börtönőrnek, hogy gondosan őrizze őket. Az pedig, mivel ilyen parancsot kapott, a belső börtönbe vetette őket, és a lábukat kalodába zárta. Éjféltájban Pál és Szilász imádkozott, és énekkel magasztalta az Istent. A foglyok pedig hallgatták őket. Ekkor hirtelen nagy földrengés támadt, úgyhogy megrendültek a börtön alapjai, hirtelen kinyílt minden ajtó, és mindegyikükről lehulltak a bilincsek.