2012. december 31., hétfő

Prófétai látás 2013-ra, a magyar eklézsia számára (frissítve)

Kedves testvérek! Biztos vagyok benne, hogy ti is látjátok, hogy elindult a beteljesülés éve, nem csak naptári szinten, hanem megtapasztalható eseményekben is. Az is biztos, hogy eléggé másképp adja az Úr sokszor, mint ahogy eddig elképzelhetőnek, vagy vonzónak tartottuk volna. Legyünk készek, hogy  nekünk adhassa az Úr, de ne csak az ót, a jól ismertet, vagy amire eddig számítottunk, hanem az újat is, azt amit szem nem látott, fül nem hallott, amit a szívünk sem gondolt, hanem csak Isten elképzelésében szerepelt eddig. (O.Gy. 2013 május 23.)

További buzdítás: Amikor "betelt az idő", és Isten elküldte az Ő fiát, akkor sokakat meglepett vele, akik nagyon is tisztában voltak az idő elközeledtével. Nem azt a dicsőséges Messiást kapták, amilyenre ők számítottak. Pedig nagy volt a dicsősége valójában! Isten most is elkezdte az Ő ígéretei beteljesítését, de az a nem mindegy, hogy LÁTJUK-e. Csak a látványos, feltűnő jelenségekre számítunk, vagy pedig elhisszük Istennek, hogy a lépésről-lépésre történő beteljesülés a MI javunkat szolgálja, és hosszútávon meg fogjuk látni, hogy az Ő terveinek e teljes megvalósulását még mélyebbé és stabilabbá teszi az, hogy egy folyamatként jön el. Amikor nem veted meg a "kicsiny kezdetet", hanem felértékeled, hálát adsz érte, akkor fogod látni, hogy tényleg "nagyobb lesz" e második háznak a dicsősége. Ha a szamárháton vonuló Jézusnak tudod énekelni, hogy Hozsánna, akkor meglátod Őt dicsőségben is. Igen: Ő megmondta neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét. Egyre több testvér életében indult el a beteljesülés. De nem csak azoknak az életében kezdődött el, akik ezt már örömmel meglátták. Hanem a tiédben is. Nyisd meg a szíved, fogadd hálával, és menj tovább Vele együtt, az Általa készített ösvényen. (O.Gy. 2013. november 4.) Olvasd el "A Második Ház" címmel írt üzenetet is!

Az eredeti üzenet itt olvasható:
- - -

Alázattal szeretném megosztani veletek ezt a prófétai látást, amit a bennetek levő világosság által meg tudtok vizsgálni, hogy mennyiben pecsételi ezeket Isten Szelleme, vagy mennyiben erősíti meg az eddig kapott látásaitokat, esetleg kiegészíti olyan részletekkel, amelyek segítenek pontosabban látni az Úr útmutatását és munkálkodását az életetekben. Mivel rész szerint van az ismeret, és rész szerint a prófétálás, ezért ha figyelünk a prófétai üzenetekre, mint sötét helyen világító szövétnekre, hogy minél több szövétnek világítsa meg a látásunkat a körülöttünk növekvő sötétségben, akkor nem meglepetésként érnek bennünket az események, mintha a sötétség fiai lennénk, hanem tudhatjuk és láthatjuk előre, mint a világosság fiai, és azt is tudjuk, mit kell cselekedni, mint Izsakhár fiai, felismerve az időket. (O.Gy.)

Prófétai látás a 2013-as évre
a magyar eklézsia számára

Országh György

2013 a beteljesülés éve lesz. 2013-ban Isten terveinek és ígéreteinek a beteljesülésének az időszaka kezdődik el, ezért nagy mértékben fogjuk látni ezeknek a megvalósulását. Nem csak a reménységet akarja táplálni bennünk az Úr, hiszen a halogatott reménység beteggé teszi a szívet, és ezt Ő nagyon jól tudja. Hiszem, hogy sok területen fogja megtapasztalni ezt Isten népe: az anyagiak terén, a párválasztás ígéretei terén, a szolgálatba állás és annak kibontakozása terén, a közösségek megelevenedése, megújulása terén, gyógyulások, szabadulások, családok és egyéni életek helyreállása terén, és nem utolsósorban azzal amit ébredésnek szoktunk nevezni: az emberek megtérésével, ahogy Istenhez jönnek, Neki hódolnak és szolgálnak, a bűnök és a bálványok helyett.

Ennek a megvalósulása, megindulása most nem feltételekhez kötött, hanem Isten időzítéséhez, mert éppen hogy sok feltételt betöltött már Isten népe, sok buzgó, odaszánt keresztény tette meg azokat a lépéseket, amelyeket kért az Úr. Most Isten fog lépni. De ahogy tőlünk is azt kérte, hogy lépésről lépésre haladjunk, és ne akarjunk az események elébe menni, Ő sem fogja egyszerre a nyakunkba borítani az ígéretek beteljesülését, hiszen nem bírnánk elhordozni. Ugyanúgy, ahogy Izráel fiainak sem egyszerre adta oda az ígéret földjét, hanem fokozatosan, hogy el ne szaporodjon a mezei vad a földön, ami csak hátráltatta volna, hogy belakják és birtokolni tudják az ígéret földjét.

Nekünk is fokozatosan adja át az ígéreteket az Úr. Igaz, hogy eddig is tapasztaltuk az Ő munkálkodását, az eddigi áldásaihoz képest pedig egy tisztábban látható folyamatot fogunk látni. Ez nem azt jelenti, hogy mindig csak keveset, hanem most már sokat. Néhol olyan sokat, hogy az egyik hajóból át kell szólni a másik hajóba, hogy segítsenek kihúzni a halakat, azoknak sokasága miatt. Igen, Isten az ígéretek beteljesülésének a felfokozását arra is használni fogja, hogy az oly sokat várt és sok próbálkozást megélt egységet Krisztus testében előmozdítsa, akár ilyen hirtelen adódó helyzetek által. Nem lesz sok idő szervezkedni, hanem cselekedni. Ez a szeretet egysége lesz, nem szervezeti egység. Ahogy az apostol tanítja: "cselekedettel és valósággal" fogjuk megvalósítani azt a szeretetet, amiről megismeri a világ, hogy Krisztuséi vagyunk.

Ez, hogy az emberek felismerik, hogy valóban Jézushoz tartozunk, csak még jobban előmozdítja az ébredés hullámát, az ígéretek beteljesülését. Olyan egyszerűen fog előjönni és történni mindez, hogy szinte el sem hisszük, hogy amiben hittünk, azt most látjuk is. Ezért szól most az Úr, hogy készítsük a lelkünket is: 2013 a beteljesülés éve lesz. Az ígéretek és isteni tervek beteljesülésének az időszakát megnyitom a Jézus nevében. Ámen.

Ki fog vajon mégis kevesebbet látni ezekből, vagy akár az ellenkezőjét? Az ígéretek bőséges megvalósulásának az akadálya pont az tud lenni, hogy ha nem vagyunk nyitottak a folytatásra: a szeretetben való egységre, az emberek megmentésében való részvételre. Minél kevésbé készséges a szívünk Istennek ezekre a munkálkodásaira, annál kevésbé tud bevonni bennünket, hogy a keze alá dolgozzunk. És ha valahol mégis a beteljesülést látjuk, magunknál pedig nem, ott el kell gondolkodni: miben tértem el, vagy a szívem miben tért el Isten alapvető gondolkodásától, a szeretettől - akár a testvérek iránti buzgó, képmutatás nélküli szeretettől, akár az emberek megmentésére irányuló könyörületes és bátor szeretettől.

Az ígéretek beteljesülése, a csodák, nagy dolgok történése nem feltétlenül egyszerre indul. Mindig van egy története, vannak gyújtópontok, amiket, akiket használ az Úr a tűz beindítására. Ez nem azt jelenti, hogy ők nagyobbak, vagy fontosabbak lennének a többieknél. Egyszerűen erre lettek tervezve, alkotva. Sőt, van olyan is, hogy némelyeket arra használ fel az Úr, hogy felingerelje Isten népét, és buzgóvá tegye. Ezért fontos, hogy ne rossz szemmel nézzük, ha valahol elindulnak a dolgok, nálunk pedig még nem. Mindennek rendelt ideje van, a tűz terjedéséhez pedig nem kell sok idő.

Isten megcselekszi az akaratát, mint a mennyben, úgy a földön is - akadálytalanul. A mennyei szolgáit tűz lángjává teszi, ugyanúgy minket is itt a földön. Most az időzítés határozza meg, hogy Isten cselekszik, és meglátjuk a keze munkáját a földünkön. A kérdés csak az: a résztvevője leszel, vagy csak a szemlélője? Vagy ami még rosszabb, ha csak a kritizálója leszel az eseményeknek - azoknak az eseményeknek, amik a mennyei tárházban el lettek raktározva, fel lettek halmozva, és most elkezdi kiönteni az Úr a mennyei tárházából mindezeket, és áldást áraszt a munkálkodó kezekre bőségesen. Lehet, hogy a munkálkodó kezek eddig nem voltak szimpatikusak számodra, és nem is mindenben értettél egyet velük, de ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét. Jézus nem azért támasztotta fel Lázárt, mert Márta és Mária tökéletesek lettek volna, vagy akár maga Lázár lett volna kifogástalan ember, hanem azért, hogy megmutassa a dicsőségét. Mivel az akkori zsidók közül sokan irigykedtek, ezért volt, aki azt tervezte, hogy megölik Lázárt, az Úr dicsőségének az élő bizonyítékát, és készülőben volt már a Jézus megölésére vonatkozó terv is.

Aki gyűlöli az atyjafiát, az mind embergyilkos. Előre óv az Úr: senki ne gyűlölje meg azokat, akik között láthatóan beteljesíti az ígéreteit. Ha jót cselekszel, te is emelt fővel járhatsz. Örüljetek az örülőkkel! De ha nem jót cselekszel, a bűn az ajtód előtt leselkedik, és rád van vágyódása. A döntéseinkkel határozzuk meg, ki jön be a kapuinkon, ahogy a 24. zsoltár is mutatja:

24. zsoltár
1.     Dávid zsoltára. Az Úré a föld s annak teljessége; a föld kereksége s annak lakosai.
2. Mert ő alapította azt a tengereken, és a folyókon megerősítette.
3. Kicsoda megy fel az Úr hegyére? És kicsoda áll meg az ő szent helyén?
4. Az ártatlan kezű és tiszta szívű, a ki nem adja lelkét hiábavalóságra, és nem esküszik meg csalárdságra.
5. Áldást nyer az Úrtól, és igazságot az idvesség Istenétől.
6. Ilyen az őt keresők nemzetsége, a Jákób nemzetsége, a kik a te orczádat keresik. Szela.
7. Ti kapuk, emeljétek fel fejeiteket, és emelkedjetek fel ti örökkévaló ajtók; hadd menjen be a dicsőség királya.
8. Kicsoda ez a dicsőség királya? Az erős és hatalmas Úr, az erős hadakozó Úr.
9. Ti kapuk, emeljétek fel fejeiteket, és emelkedjetek fel örökkévaló ajtók, hadd menjen be a dicsőség királya!
10. Kicsoda ez a dicsőség királya? A seregek Ura, ő a dicsőség királya. Szela.

A földünk valójában az Úré. A föld lakosai, az emberek az Úréi. A folyók, amiket áldásként önt ki ránk, szintén az Úré. Az ébredés az Úré. A csata az Úré. Az egyház az Úré. Tiszteljük Isten munkálkodását, bármilyen módon, és bárhol, vagy bárki által is teszi. Azzal tiszteljük a legjobban, ha kapuink megnyílnak az Úr előtt, a dicsőség királya, az Úr Jézus Krisztus előtt. Ehhez pedig az Őt keresők nemzetségéhez kell tartoznunk: akik nem csak szájjal tisztelik az Urat, hanem megtisztítjuk a kezeinket, megtisztítjuk a szívünket, és a hiábavalóság és csalárdság helyett csak az Úrnak és az Ő igazságának szenteljük oda magunkat.

Keressük először Isten királyságát és az Ő igazságát - mert Isten királysága elközelített!

gyurinaploja.blogspot.com - 2012. december 31.