2012. november 7., szerda

Krisztus rabszolgái

Krisztus rabszolgái
Az élet ösvénye, 38. rész

2012., 45. hét
Rick Joyner
Heti Üzenet

Köszönöm, hogy elhordoztátok a múlt heti hosszúra szabott üzenetet. Kulcsfontosságú időket élünk, az Úr pedig "képmutatóknak" nevezte azokat az embereket, akik az időjáráshoz jobban értettek, mint az idők jeleihez (lásd Lukács 12:56). Ha só és fény akarunk lenni, amire el is vagyunk hívva, akkor értenünk kell az időket, sőt behatóan foglalkoznunk kell velük. Ezért van az, hogy a Szentírásban minden próféta foglalkozott az aktuális eseményekkel, és többüknek sok más országnak szóló üzenete is volt. Ez is a része annak, amire el vagyunk hívva, de ez nem minden.

Korábban is beszéltem már arról, hogy amikor elkezdtem az Urat keresni az "Izsakhár fiai" kenetért, hogy értsem az időket és bölcsességem legyen arra nézve, amit Isten népének kell tennie, akkor azt kaptam, hogy ha meg akarom kapni ezt, akkor ugyanazt kell tennem, amit Izsakhár tett. Ezt abban a próféciában lehet látni, amit Jákób mondott Izsakhárnak, ahogy az 1 Mózes 49:14-15 írja:

Izsakhár erős csontú szamár, a karámok közt heverész.

S látja, hogy jó a nyugalom és hogy a föld mily kies: teher alá hajtja hátát, s robotoló szolgává lesz.

Azt kaptam, hogy rabszolgává kell lennem, és meg kell tennem olyan dolgokat is, amire mások nem hajlandóak. Be lettem vezetve egy második hétéves időszakba, amely során nagyon kevés prófétai kinyilatkoztatást kaptam, és az adminisztratív munkálatokra adtam magam, ami az egyik legkevésbé kedvelt tevékenységem. Korábban szerettem ilyennel foglalkozni, de az átélt sok-sok mennyei élmény után már néha a legérdekesebb földi dolgok is unalmasak.

Az egyik rám bízott feladat a Heritage Grand Hotel és Konferencia Központ helyreállítása volt. Amikor hozzájutottunk ehhez az ingatlanhoz, már hét éve használaton kívül volt, és annyira leromlott volt az állapota, hogy szinte mindenki úgy gondolta, hogy lehetetlen rendbe tenni. Nem volt könnyű feladat, de ma már egy csodálatos szolgálati bázis, úgyhogy nagyon megérte. Még van mit tenni a munka elvégzéséhez, viszont minden egyes helyreállítási fázis nagy szellemi előrelépéssel is járt a szolgálatunk számára, úgyhogy nagyon örülünk, hogy ezzel foglalkozhatunk.

Emellett el kellett vállalnom néhány olyan ember helyreállítását is, akikkel mások nem szerettek volna foglalkozni, és meg is oszlottak a vélemények ezzel kapcsolatban. A Heritage ingatlanhoz hasonlóan ez is sokba került, de megérte. Sőt, minden egyes teher, amit kaptam, örömet okozott, még ha nehéz is volt. Krisztus rabszolgájának lenni a lehető legjobb munka ebben az életben, és a lehető legnagyobb szabadság.

A következő jelentős teher, amit kaptam, az országunk volt, az Egyesült Államok. Mindig is szerettem a hazámat, és hálás vagyok azért, hogy amerikai lehetek, de a szívemben és az elhívásomban más országok vannak. De ez alkalommal azt mondta az Úr, hogy a hazámra fordítsam a figyelmemet, különösen egyes krízishelyzetekre, amelyek fenyegetést jelentenek arra is, hogy egyáltalán köztársaságként létezhessünk tovább. Ez volt eddig a legnehezebb feladatom.

Hogy világos legyen, miért mondom ezt: az aktuális eseményekre koncentrálni, különösen a gazdaságra, még érdekes is, és ez is beletartozik a feladatomba, de az, hogy a politikával is kell foglalkoznom, az már az egyik legellenszenvesebb dolog. Minden egyes alkalommal, amikor közel kell kerülnöm a politikához és a kormányhoz, úgy érzem, rám tapad valami nyálkás. Ennek nem kéne így lennie. A kormányunk vezetői és alkalmazottai a legkiválóbb szolgák közé kellene, hogy tartozzanak, de ehelyett, néhány kivételtől eltekintve, mindegyikük életét az önző érdekek és önző törekvések irányítják. Akik nem lettek ilyenek, azok talán a legkitűnőbbek az egész világon, de ők tényleg nagyon kevesen vannak.

Negyven éven keresztül hallottam olyan emberektől bizonyságokat, akik Hollywood-ba kaptak elhívást, hogy elősegítsék a változást. Ma azonban az a helyzet, hogy ezek a keresztények, akik úgy gondolták, hogy változtatni tudnak Hollywood-on, éppen ők változtak meg, Hollywood pedig csak tovább erősödött a gonoszságában. Ugyanígy sok jó keresztény mondta el, hogy elhívást érez a politikában vagy a kormányban való tevékenységre, hogy só és fény legyen ott. Mindmáig csak rosszabb lett a helyzet, és a keresztények változtak meg. Vajon ellenállhatatlan erővé lett a sötétség? Nem. Viszont mostanára odáig jutottunk, hogy csak Isten hatalma tud kihozni bennünket innen.

Néhány hete együtt ebédeltem Franklin Graham-mel, Reinhard Bonnke-val, és még néhány barátommal. Úgy vélem, Franklin kifejezetten jól foglalta össze a választások lényegét. Azt mondta, ha Obama nyer, a szakadékba zuhanunk, de ha Romney nyer, akkor is a szakadékba zuhanunk, csak éppen egy kicsit lassabban. Ezzel egyetértek. Egyetlen ember vagy elnökség sem képes helyrehozni azt a káoszt, amiben most vagyunk.

A kormányzatunk tehetetlenné vált, szinte tetőtől talpig, kivéve a hadsereget. Meggyőződésem szerint Romney megválasztása azt jelentené, hogy kegyelmet kaptunk, és még egy kis időt, de akkor is csak Isten tud megmenteni bennünket. A jó hír az, hogy Isten mindezt gyorsan is meg tudja tenni, sőt akár egyetlen nap alatt is, ha Ő úgy akarja. Az egyetlen válaszlehetőségünk most az, hogy visszatérünk Hozzá, nemzeti szinten. Egyértelmű, hogy el kell mennünk szavazni, de attól függetlenül, hogy ki nyer, muszáj, hogy legyen még egy Nagy Ébredés Amerikában.

Úgy tűnik, J.R.R. Tolkien jól fogalmazta meg az események kibontakozását. A gonoszság burjánzása egyre jobban túlterheli az egész világot, és nem maradtak sokan, akik készek Istenért harcolni, de Isten még így is fel tudja számolni a Gonosz hatalmát, akár néhány hobbit által, ha éppen úgy akarja. Nekünk az igazságért kell harcolnunk, bármilyenek is az erőviszonyok, vagy bármennyire is besötétedik. Arra a bátorságra van szükségünk, ami Dániel három barátjában volt. Megvallották, hogy tudják jól, hogy az ő Istenük meg tudja szabadítani őket, de még ha nem is tenné, akkor sem hajolnának meg egy hamis isten előtt. Jobb az igazságért harcolva meghalni, mint rabszolgaként és gyáván élni.

Én személy szerint továbbra is Krisztus rabszolgájaként fogok élni, és csak azt fogom tenni, amit Ő mond nekem. Ha ez azt jelenti, hogy továbbra is foglalkoznom kell a politikai helyzettel, akkor azt fogom tenni. Úgy érzem, hogy valamelyest fel vagyok mentve ez alól, úgyhogy vissza tudok térni ahhoz, hogy minden héten tudjak néhány napot egyedül az Úrral tölteni. Megmondták nekem, hogy egy új megbízatást kapok hamarosan, és szerintem tudom is, hogy mi az. Ideje készíteni az Úr útját. Bármi is történjék bármelyik nemzettel vagy királysággal ezen a földön, Jézus visszajön, és az Ő királysága lesz megalapítva az egész földre kiterjedően. Az Ő királyságának az evangéliumát hamarosan az egész világon prédikálni fogják, hogy az emberek készüljenek Őelé. Ez a legjobb hír, amit a világ hallani fog, és éppen most van kiképzés alatt egy hadsereg ennek a kivitelezésére. Mivel most itt vagy, ezért te is elhívást kaptál, hogy benne legyél.

- - -
Forrás: MorningStar Ministries - Slaves of Christ - The Path of Life, Part 38
URL: http://www.morningstarministries.org/resources/word-week/2012/slaves-christ-path-life-part-38
~~~
Fordítás: Országh György