2012. október 16., kedd

Rick Joyner: A Krisztusnak való igazi elkötelezettségre szóló mennyei elhívás

A Krisztusnak való igazi elkötelezettségre szóló mennyei elhívás
Az Élet Ösvénye, 35. rész

2012, 42. hét
Rick Joyner

Az elkötelezettség, a lojalitás és a hűség mindenhol előfeltétele a felhatalmazásnak, bármilyen területről legyen szó, így a királyságban is szükségesek ezek a felhatalmazáshoz. Csak azokra lesz rábízva a királysági felhatalmazás e világ fölött, akiknek a királyság felé való elkötelezettségük nagyobb, mint a világhoz való elkötelezettségük.

Az igazi elkötelezettség több egy érzelemnél, vagy egy ígéretnél; az életvezetésünkkel tudjuk bemutatni. Valóban azt tudjuk mondani, hogy nagyobb az elkötelezettség bennünk a királyság felé, mint a világ felé? A 2 Korinthus 13:5 azt mondja: "Vizsgáljátok meg magatokat, hogy hitben vagytok-é?" Az alábbi kiértékelési lehetőségek vannak erre, amelyeket rendszeresen el kellene végeznünk:
  • Krisztus a legnagyobb szerelmünk?
  • Folyamatosan erősödik a szeretetünk Őiránta?
  • Folyamatosan fejlődünk az Ő útjainak a megismerésében?
  • Az Őiránta való szeretetünk irányít bennünket, és minden jelentős döntésünket a királyság érdekében hozzuk meg, nem a saját vágyaink alapján?
  • Van-e bármi az életünkben, ami bálvány lehet, amire az a jellemző, hogy nem lennénk hajlandóak lemondani róla, ha az Ő szolgálata miatt szükséges lenne?
  • Tanítványi életet élünk, vagyis mindenek felett arra törekszünk, hogy megismerjük a Mesterünket, olyanok legyünk, mint Ő, és az Ő akaratát cselekedjük?
Nincs nagyobb sértés egy kapcsolatban a közömbösségnél. Ezért mondta az Úr, hogy inkább szeretné, ha forrók vagy hidegek lennénk, de a langyosakat kiköpi a szájából (lásd Jelenések 3:15-16). Hogyan is lehetne a Mindenható Istent ismerni, a Mindent Megemésztő Tüzet, úgy hogy közben nem ég tűzben az ember Őérte? Vajon van olyan ember, aki úgy dönt, beáll egy király szolgálatába, és sokáig meg is marad abban, miközben nem szánta el magát a kiválóság legmagasabb normáinak a követésére? Hogy tudunk mi, akik a királyok Királyának a szolgálatára vagyunk kiválasztva, közönyösek lenni az Őérte végzett szolgálatunkban?

Az Ő személye miatt kellene a legmagasabb rendű elkötelezettségnek bennünk lennie Őiránta, amiatt, aki Ő maga. Aztán mindazért, amit Ő tett értünk, kellene a legmagasabb rendű elkötelezettségnek bennünk lennie Őiránta. Ha ezek nem tudnak erre késztetni bennünket, legalább a sok-sok bibliai figyelmeztetés miatt legyen bennünk ez az elkötelezettség, amelyek arról szólnak, hogy milyen következményekkel jár, ha lezser módon kezeljük Őt. Azokba az időkbe lépünk át most, amikor senki sem fog tudni megmaradni, aki nem szilárdan építette a házát a Kősziklára.

Bizony, az Úr félelme a bölcsesség kezdete, és ez az a fundamentum, amire az igazi bölcsesség fel fog épülni, viszont tényleg az Őiránta való szeretettel kell erre építenünk. Ő jobbat érdemel. Ő olyan menyasszonyt érdemel, aki annyira szerelmes bele, hogy az életünk elsődleges szenvedélye az, hogy készek legyünk az Ő számára. Neki ilyen menyasszonya lesz. Mi is benne leszünk ebben a mindenek felett való célkitűzésben? Odaadjuk magunkat az Istentől Krisztus Jézusban kapott mennyei elhívásnak?

- - -
Fordítás: Országh György
Forrás: MorningStar Ministries - The High Calling of True Commitment to Christ - The Path of Life, Part 35