2012. augusztus 14., kedd

A saját szellemünk

A napi próféciákkal szolgáló házaspár, Bill és Marsha Burns honlapján (ft111.com) található egy rövid tanítás vázlata, ami nagyon hasznos tudnivalókat tartalmaz. Ezek a tanítások is hasznosak a szellemi látásunk csiszolásához, karbantartásához. Hiszem, hogy ha nyitott szívvel, szellemmel olvassuk, és Isten Igéjén elmélkedünk, akkor a Szent Szellem ki fogja tudni bontani számunkra a mondanivalóját. Jó épülést!
-Gyuri-

- - - - -

Fordítás: Zita

A SAJÁT SZELLEMÜNK

Megkötözve tarthatunk másokat a velük kapcsolatos elvárásaink által.
Ez lehet a helyzet akkor, amikor azt akarjuk, hogy valaki megváltozzon, vagy valamilyenné váljon, vagy megtegyen valamit a saját akaratán kívül. Ha meg akarnának változni, akkor már abba az irányba kezdtek volna mozdulni! Ez olyan helyzetben is előfordulhat, amikor valaki megkér minket, hogy imádkozzunk egy bizonyos dologgal kapcsolatban.
A legnehezebb szituáció az, amikor valakit azzal kötözünk meg, hogy aggodalmaskodunk miatta vagy éppen féltjük a biztonságát, a jólétét.

Ez a vetés és aratás törvényéhez is kapcsolódik: 
Galata 6:7  Nehogy tévelyegjetek. Isten nem hagyja magát megcsúfolni, mert amit vet az ember, azt aratja is majd. Nem hibáztathatjuk mindenért az ördögöt!

Példabeszédek 4:23  Minden féltve őrzött dolognál jobban óvjad szívedet, mert onnan indul ki az élet. (Szív – a lélek székhelye: értelem, ismeret, gondolkodás, megértés, vágyak, érzelmek)
Példabeszédek 28:26  Aki a saját szívében bízik, az dőre, de aki bölcsességben jár, megmenekül. 

A saját emberi szellemünk hatása másokon: Átok —  megvetést vagy szégyent hoz.
Prédikátor 7:21-22  Mindenféle beszédre, amit beszélnek, ne is add a szíved; hogy meg ne halld, amint szolgád átkoz téged. Mert több ízben is tudja szíved; hogy te is átkoztál másokat.    

3 Mózes 19:14  Süketet ne átkozz, vaknak gáncsot ne ves; hanem félj a te Istenedtől, Én vagyok az Úr.

Jób 31:30  De nem engedtem, hogy szájam vétkezzék azzal, hogy átkot kérjek az ő lelkére.

Zsoltárok 62:3-4 Meddig rohantok egy emberre, ölitek mind, mint egy dűlő fal, meglökött kerítés? Csak azon tanácskoznak, hogy őt méltóságából lelökjék; kedvük telik a hazugságban, szájukkal áldanak, szívükben átkoznak. Szelá.

Prédikátor 10:20 Még gondolatodban se átkozd a királyt, és hálószobádban se átkozd a gazdagot! Mert az égi madár is elviszi a szót, és a szárnyas állat is elárulja a beszédet! 

1 Sámuel 13:14 De most már királyságod nem fog megállani; keresett az Úr magának egy szíve szerint való ember és azt rendelte az Úr fejedelmül népe fölé, mert te nem tartottad meg, amit az Úr parancsolt neked.

Az emberi szellemünk nincs a testünk korlátai közé szorítva:
2 Királyok 5:26  Ő (Elizeus) pedig mondta neki: Nem ment-e el az én szívem veled, mikor az a férfi leszállott szekeréből elődbe?
Ezt kapta válaszul Géházi, aki Naámántól vagyont kért, miután az meggyógyult a leprából.

János 1:48-50  Nátánáel megérdezte tőle: „Honnan ismersz engem?” Jézus így válaszolt neki: „Mielőtt Fülöp idehívott, láttam, hogy a fügefa alatt voltál.” Nátánáel így szólt hozzá: „Mester, te vagy az Isten Fia, te vagy Izráel királya!” Jézus így válaszolt neki: „Mivel azt mondtam neked, hogy láttalak a fügefa alatt, hiszel? Ennél nagyobb dolgokat fogsz látni.”

1 Korinthus 5:3-5  Én ugyan, távol lévén testemmel, de jelen lévén szellememmel, már meghoztam az ítéletet, mintha ott volnék: miután a ti szellemetek és az én szellemem az Úrnak, Jézusnak nevében találkozott egymással; azt, aki ezt így elkövette, Urunknak, Jézusnak hatalmával a hús(test) veszedelmére átadjuk a Sátánnak, hogy a szellem megmentessék az Úrnak napján.

Ha rögeszmésen zaklatunk másokat vagy beavatkozunk az életükbe (emberi szellemünk által), az majdnem teljesen bizonyosan elnyomást fog eredményezni.

Bírák 2:18  És mikor bírákat támasztott nekik az Úr, akkor velük volt az Úr a bírákkal és megszabadította őket ellenségeik kezéből a bíró egész életére; mert megindult az Úr szorongatóik és elnyomóik miatti panaszaikon.
(Elnyomott:  erőszakkal kényszerített, összetört, összezúzott, megkínzott, szorongatott, elnyomott, zsarolt.)

Ésaiás 1:17  Tanuljatok jót tenni, és törekedjetek igazságra, térítsétek jó útra az erőszakoskodót! Védjétek meg az árvák jogát és az özvegyek peres ügyét!

Ésaiás 3:5 És nyomorgatja a nép egymást, és ki-ki a felebarátját; arcátlankodik a gyerkőc az öreggel, és a hitvány a tiszteletre méltóval.  

Meg kell vizsgálnunk és meg kell különböztetnünk, hogy mi az, ami testi, ami emberi szellemtől való, ami gonosz szellem általi, vagy ami a Szent Szellemtől van.
Azokat, akiket fogva tartunk az elvárásainkkal vagy az arra irányuló vágyainkkal, hogy megváltozzanak, szabadon kell bocsátanunk.  Az ugyanis a varázslással, a boszorkánysággal rokon. A házasságban, a gyerekek, a szülők kapcsolatában, a barátságok esetén, mindazok esetében, akik vezetői pozícióban vannak. 
Ez nagyon könnyen megtörténhet akkor, amikor mások elmondják nekünk a problémáikat, és mi akarjuk megoldani azokat. Isten képes rá; mi viszont nem.  Úgy kell mások terhét hordoznunk, hogy közbenjárunk értük az Úr előtt és szabadon bocsátjuk őket.

Galata 6:2-3  Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt véli, hogy ő valami, holott semmi, önmagát csalja meg.