2012. június 30., szombat

900 000 embernek kellett elhagynia az otthonát

A Breaking Christian News tudósít a Gospel for Asia híradásáról:

Mivel a monszun esőzések semmi jelét nem mutatják annak, hogy alább hagynának Északkelet-Indiában, az ott lakók azzal a szörnyű valósággal kell, hogy szembesüljenek, hogy elveszítik mindenüket, éhezniük kell és akár meg is halhatnak.

Eddig már több százan veszítették életüket a pusztításban, és 900.000 embernek kellett elhagynia az otthonát, mondta Nilamoni Sen Deka, Asszám állam mezőgazdasági minisztere.

Az özönvíz 58 Gospel-for-Asia gyülekezeti épületet és hat Bridge of Hope központot is elért, ami körülbelül 1000 hívő számára teszi lehetetlenné a gyülekezetbe való eljutást, valamint 716 gyermek maradt oktatási lehetőség nélkül.

Több ezer tehetetlen ember kényszerült arra, hogy teljesen kiürítsék az otthonukat, akik most élelem és ivóvíz nélkül maradtak. Az árvíz elöntötte az utakat és tönkretette a kommunikációs csatornákat.

Miután három napja zúdult a vízáradat, az egyik helybéli lelkipásztorunk felhívott bennünket, és elmondta, hogy a gyülekezetéből a hívők kimerültek, el vannak ázva, és el vannak gyengülve. Az Asszám államban élő emberek közül sokan szenvednek a láztól, megfáztak és köhögnek a monszun évszak beköszönte miatt.

"Sok tennivaló van", mondja a GFA (Gospel for Asia - Evangélium Ázsiának) elnöke, K.P. Yohannan, "most is és az előttünk álló hónapokban". A Gospel for Asia Szeretetszolgálat csapatai már elkezdték a sürgősségi segélymunkálatokat, a magas vízállás és az alámosott utak azonban akadályozzák őket. A csapatok abban reménykednek, hogy a lehető leghamarabb elkezdhetik a hosszútávú segélyezési munkálatokat.

"Kérlek, imádkozzatok velünk a misszionáriusainkért, akik ezekben a nehéz napokban végeznek szolgálatot", mondta Yohannan. "Köszönjük, hogy törődtök a szenvedőkkel és a tehetetlen emberekkel."

- - -
Fordítás: Országh György