2012. május 16., szerda

Isten kormányzata

Isten kormányzata - Az élet ösvénye,13. rész


2012, 20. hét
Rick Joyner
Heti Üzenet



A 97. zsoltárban egy olyan próféciát olvashatunk, ami az egyik legnagyobb megvilágítást adja azokra a dolgokra nézve, amik most bontakoznak ki a földön:

Uralkodik az ÚR! Vigadjon a föld, örüljön a sok sziget! 

Felhő és sűrű köd van körülötte, igazság és jog trónjának támasza. 

Tűz jár előtte, és megégeti ellenségeit mindenütt. 

Villámai bevilágítják a földkerekséget, látja ezt a föld, és megremeg. 

Viaszként olvadnak meg a hegyek az ÚR előtt, az egész föld Ura előtt. 

Az egek hirdetik igazságát, minden nép látja dicsőségét. 

Megszégyenülnek a bálványimádók mind, akik a bálványokkal dicsekszenek. Az ÚR előtt borul le minden isten. 

Hallja ezt Sion, és örül, Júda leányai vigadnak ítéleteiden, ó URam! 

Mert te vagy, URam, a legfenségesebb az egész földön, magasan fölötte vagy minden istennek. 

Ti, akik szeretitek az URat, gyűlöljétek a gonoszságot! Megőrzi ő híveinek életét, kimenti őket a bűnösök kezéből. 

Fényözön árad az igazra, és öröm a tiszta szívűekre. 

Örüljetek, ti igazak, az ÚRban, magasztaljátok szent nevét! 

A fenti igeversek azzal kezdődnek, hogy "Uralkodik az ÚR!" Ezt mindig észben kell tartanunk. Ez viszont nem arra ad okot, hogy ne cselekedjünk, hanem arra, hogy cselekedjünk. Sok keresztény azért lesz passzív, mert azt gondolja, hogy az Úr uralkodik, ezért az Ő akarata lesz meg mindenben. Nem az Ő akarata volt, hogy Ádám és Éva vétkezzen, mégis úgy döntött, hogy megváltja a világot, és nem kárhoztatja el. Amikor a királyság majd helyreállítja a földet, akkor valóban igaz lesz, hogy csak az Ő akarata lesz meg, de amíg a jelen korszak le nem zárul, a közbenjárók nélkül és az olyan egyház nélkül, amely az elhívása szerint só és világosság, még a gonosz fog felülkerekedni.

Az Úr akkor is a trónján ült, amikor Hitler hatalomra jutott. Ahogy egy párszor említettük már a Zsoltárok 115:16-ot, "Az egek az Úrnak egei, de a földet az ember fiainak adta." Ezért van az, hogy az Úr nem tesz meg egyes dolgokat a földön, ha mi nem imádkozunk érte. Ő nálunk is jobban tudja, mire van szükségünk, és már jóval hamarabb is tudja ezeket, de Ő átruházta a föld feletti fennhatóságot az embernek, ezért ahhoz, hogy Ő beavatkozzon, az ember részéről kell történnie egy kérésnek. Amikor Jézus a keresztre ment, és engesztelést szerzett, akkor azt olvassuk, hogy ez az egész világért történt, és valóban így is volt. Most már legális hatalommal rendelkezik a föld felett, viszont addig nem él vele, amíg el nem jön az ideje, hogy felállítsa a királyságát. Addig a mi feladatunk segíteni abban, hogy elkészítsük az utat Neki és az Ő eljövendő királyságának.

Ahogy a Dániel 11:31-32-ben látjuk, hogy még akkor is, amikor felteszik a "pusztító utálatosságot", "az a nép, aki ismeri Istenét, az felbátorodik és cselekszik". Ez mindig így igaz. Nem fogunk tudni azzá lenni, amire el vagyunk hívva: hogy a föld sója és a világ világossága legyünk, úgy, hogy passzívak vagyunk. Akik Krisztust követik, és nem csak egy tanítást, azok olyanok lesznek mint Ő, és az Ő munkáit fogják cselekedni. Jézus a saját korának a legnagyobb sötétségével konfrontált, és jóval győzte le. Soha nem kötött alkut, és soha nem vonult vissza, hanem kezdeményező volt, és körbejárt a királyságot hirdetve, és a királyság munkáit végezve. Ez a természet jellemző Krisztusra és azokra, akik az Ő Szellemében élnek.

A mostani időben kritikus fontosságú felébreszteni az egyházat, és a viszonylag passzív hívőket azzá a haderővé tenni, amire el vannak hívva, és már segítségünk is van hozzá. Ez meg is fog történni, és az egyház a pokol kapuin fog diadalmat venni. A királyság fog eljönni a földre, és az Úr akarata fog megtörténni a földön, mint ahogy a mennyben. Az egyetlen kérdés: Mit teszünk mi ahhoz, hogy betöltsük a mi részünket? Azzá a sóvá és világossággá leszünk, amire el vagyunk hívva míg el nem jön a vég, vagy pedig visszahúzódunk?

A korszak végén az a feladatunk, hogy elkészítsük az Úr útját, ami az Ézsaiás 40 szerint egy országút építését jelenti. Ez az országút az Ő diadalmas bevonulására készül. Ezzel készülünk fel arra, hogy a menny inváziója megtörténjen a földön.

Ahogy a Zsoltárok 97:4-ben látjuk, "Villámai bevilágítják a földkerekséget", a villámlás pedig arról szól, hogyan tudja a kinyilatkoztatás megvilágítani mindazt, ami a sötétségben rejtőzik. Amikor 2008-ban megkérdeztem, hogyan imádkozzak a kormányunkért, akkor azt kaptam, hogy azért imádkozzak, hogy az Igazság Szelleme szálljon rá. Hamarosan rengeteg szörnyű dolog derült ki, ami addig rejtve volt, és ez tovább is folytatódott. Úgy gondolom, hogy idén ez a "villámlás" fokozódni fog. Sok minden fog kiderülni sok emberről, és ahogy ebben a zsoltárban olvashatjuk, sok öröm lesz az Úr ítéletei miatt. Az Ő trónjának a fundamentuma az igazság és a jogosság, és ezek fognak felülkerekedni a földön.

Az 5. vers úgy szól, hogy "Viaszként olvadnak meg a hegyek az ÚR előtt". A hegyek általában kormányokat jelentenek a Szentírásban, mint ahogy itt is, és ez az, amit ebben az időben világszerte láthatunk. De ahogy a Dániel 2-ben is látható, a királyság, ami úgy indul, mint egy kis kő, ami lecsap sőt ledönti azt a szobrot, ami az emberi királyságokat jelképezi, maga is heggyé válik, vagyis kormányzattá, és addig fog növekedni, míg be nem tölti az egész földet.

Látod-e Isten kormányzatát kialakulni? Az Ő hatalma alatt élsz már most? Akik látnak, azok látják ezt, és te arra vagy elhívva, hogy láss.

- - -
Fordítás: Országh György