2012. április 26., csütörtök

Az Úr Jelenlétében lakozni

Az Úr Jelenlétében lakozni - Az élet ösvénye, 10. rész

Heti Üzenet (Word for the Week)
2012., 17. hét
Rick Joyner

Egy korábbi Heti Üzenetben szó volt róla, hogy hogyan tud működni a felismerés ajándéka a benyomások által, és hogy ezen a ponton kezdjük azt megérezni, hogy egy másik személlyel mi történik éppen. A prófétikus emberek közül sokan szenvednek a depressziótól, aminek az egyik oka az, hogy olyan sok mindent észlelnek szellemileg a környezetükben, hogy azt gondolják, ezek a saját problémáik, és nem veszik észre, hogy valójában az ajándék működik bennük. Csak azért, mert depressziós érzéseink vannak, attól még nem vagyunk depressziósok, hanem lehet hogy éppen azt érezzük, ami valaki mással történik a közelünkben. Ha megkérdezzük az Urat ezekről az érzésekről, Ő el fog vezetni bennünket az igazságra azokkal kapcsolatban. Ahogy egyre érettebbé válunk, meg fogjuk tanulni megkülönböztetni azt, amit másokról vagy más helyzetekről érzünk meg, attól, ami ténylegesen a mi szívünkben van.

Mindemellett sok prófétikus ember melankolikus vérmérsékletű, ami miatt hajlamosabb lehet az ember a depresszióra. Nem kellene, hogy ennek legyen kitéve Isten bármelyik gyermeke, és szabadok is tudunk lenni ettől. Vannak kiváltó okai a depressziónak, amelyeknek nem kell a hatása alatt lennünk. Mindenki, aki ismeri és szolgálja az Urat, el kell, hogy határozza, hogy nem lesz a depresszió hatása alatt. Természetesen a depresszió kémiai egyensúly megbillenése miatt is jelentkezhet, de ha erről van szó, akkor hozzuk rendbe. Nem fogjuk tudni olyannak látni a világot és az embereket, amilyenek valójában, ha depressziós szemmel nézzük őket. Ez a prófétai kijelentés egyik komoly akadálya, amit le kell küzdenünk!

Amikor először olvastam az Ésaiás 6:3-at, ahol a kérubok éjjel-nappal azt mondják, hogy "Szent, szent, szent a Seregek Ura, dicsősége betölti az egész földet!" csak csodálkozni tudtam azon, hogy hogyan mondhatják ezt, miközben annyi háború, éhezés, gyermekbántalmazás, betegség és szenvedés van mindenfelé. Megkérdeztem az Urat erről, és Ő azt felelte, hogy azért tudják ezt mondani a kérubok, mert az Ő jelenlétében laknak. Amikor az Ő jelenlétében vagyunk, semmi mást nem látunk, csak dicsőséget. Ekkor határoztam el, hogy mindenek felett arra fogok törekedni, hogy az Ő jelenlétében tartózkodjak.

Ez nem azt jelenti, hogy amikor a jelenlétében vagyunk, akkor nem látjuk mindazt a gonoszságot, ami a világon folyik, viszont azt is látjuk, hogy Isten sokkal hatalmasabb, és Ő végső soron mindenből egy diadalmas és dicsőséges végső befejezést fog kialakítani. Az élet erősebb a halálnál. Az igazság erősebb minden hazugságnál. Az élet és az igazság fog győzni.

A prófétai elhívás legnagyobb demonstrációja az Ezékiel 37-ben van, ahol Ezékielnek azt kellett látnia, hogy a száraz csontokból egy igen nagy hadsereg lesz, és addig kellett prófétálnia ezeknek a csontoknak, amíg azzá nem váltak, amire el voltak hívva. Ha csak azt látjuk, ami rossz, vagy azt az állapotot, amiben az emberek vannak, és nem látjuk a prófétai megoldást, akkor csak sajnálkozni tudunk, és nem prófétaiak vagyunk. Az a célunk, hogy úgy lássuk az embereket, a helyeket és néha az eseményeket is, amilyennek el vannak hívva, és életet prófétáljunk számukra, mindaddig, amíg azzá nem válnak, amire el vannak hívva.

Azt mondja a Róma 14:17, hogy az Isten királysága "igazságosság és békesség és öröm a Szent Szellemben". Ha azt tesszük, ami az Úr szemében igaz dolog, akkor békességünk és örömünk lesz, a körülményeinktől függetlenül. Ez nem jelenti azt, hogy érzéketlenek lennénk az emberek szenvedéseire, hanem azt, hogy ismerjük a Megoldást minden emberi problémára. Ki ne tudna örvendezni, amikor megismeri Őt? Ez nem valami önámítás - ez a legnagyobb realitás, a legnagyobb igazság, amelyben járnunk kell.

Ha elkezdünk félni, aggódni, vagy depressziós érzéseket átélni, az szinte mindig abból fakad, hogy magunkra nézünk, vagy a körülményeinkre, és nem Őrá - és mindez abból adódik, hogy levesszük a tekintetünket Jézusról. Ez olyan, mint amikor Péter járt a vízen: amíg az Úrra nézett, a vízen járt, de amikor a hullámokra kezdett nézni, süllyedni kezdett. Ne süllyedj el! Tartsd a szemed Jézuson!

Ha Őbenne lakozunk, és abban a békességben és örömben élünk, ami maga a királyság, és így megyünk be egy olyan helyre, ahol depressziót vagy félelmet érzünk, akkor fel kell ismernünk, ki az, aki ezektől szenved. Emlékezz arra, hogy Jézus semmit nem tett, amiről nem látta, hogy az Atya is cselekszi, és nekünk is így kell tennünk. Amikor meglátunk valamit, akkor hatalmat is kaptunk felette. A továbbiakban még mélyebben fogjuk tanulmányozni ezt, de ez egy igaz dolog. Amikor Jézus meglátta a nő öt férjét, ott a kútnál, biztos lehetsz benne, hogy amikor Ő elment onnan, az asszony meggyógyult abból a dologból, ami miatt addig nem volt képes istenfélő házasságban élni. Nem azért kapunk ismeretet más emberek állapotáról, vagy problémáiról, hogy jó benyomást keltsünk a szemükben a prófétai ajándékunkkal, hanem azért, hogy meggyógyuljanak.

- - -
Fordítás: Országh György