2012. április 18., szerda

Aktuális információ az iráni pásztorról



A Breaking Christian News (BCN) beszámolója szerint, Youcef Nadarkhani, iráni lelkipásztor a börtönben töltötte 35. születésnapját is - amiben a jó hír az, hogy még mindig él. Viszont továbbra is fennáll a kimondott halálos ítélet, amit elvileg bármikor végrehajthatnak.

Az ACLJ információira hivatkozva arról írnak még, hogy a múlt héten Németországban, Hamburgban a vallásszabadság támogatói közül több százan tartottak virrasztást és vonultak fel Youcef mellett demonstrálva. Nem csak az a cél, hogy visszavonják a halálos ítéletet, hanem hogy feltétel nélkül szabadon bocsássák. Ennek érdekében Twitter kampány is folyik, és már másfél millió twitter regisztrálónál tartanak világszerte. Emellett nagy nemzetközi nyomásnak van kitéve Irán a világ különböző nemzetei részéről.

Youcef Nadarkhani két és fél éve lett bebörtönözve, majd elítélve a keresztény hite miatt, az "aposztázia" bűne miatt, ami azt jelenti hogy a hivatalos vád ellene az, hogy elhagyta az iszlám hitet. Imádkozzunk továbbra is a testvérünk szabadulásáért. 

Személyes megjegyzésem, ahogy az első itt megjelent hírhez is írtam: bár szomorú módon sok keresztény hal meg a hite miatt világszerte, és sokszor annyit tudunk csak tenni, hogy a Szent Szellem indítása szerint azért imádkozunk, hogy ne fogyatkozzon el a hitük és erősek legyenek, ha a halállal kell szembesülniük, mégis legyen példa előttünk Péter apostol esete, akit Jakab után akartak kivégezni. Youcefre is szüksége van a családjának, két kisfiának és a feleségének, valamint az ott élő hívőknek, akik számára biztos hogy nagy áldás tud lenni az ő szolgálata.

- O.Gy. -

Hivatkozások: