2012. március 8., csütörtök

Rick Joyner: A "felettébb természetes" természetfeletti



A "felettébb természetes" természetfeletti - Az élet ösvénye, 3. rész
2012, 10. hét



A természetfeletti azt jelenti, hogy "felettébb természetes". Ahogy C.S. Lewis is rámutatott, Jézusnak szinte minden egyes csodája nem más volt, mint a természetes folyamatok felgyorsítása. Nincs olyan bor, ami nem vízként kezdte volna, amit végigvisznek egy folyamaton - Jézus csak ezt a folyamatot gyorsította fel. Nincs olyan meggyógyult ember, akit nem a belénk helyezett "természetes" folyamatok által gyógyított volna meg Isten, Ő csak felgyorsítja ezeket Jézus által és az Ő munkásai által.

Az ismeret beszédének a kijelentései, amikor a Szellem által kapunk információt valakiről, olyanok, mintha  megérintenénk az egyik sejtet Krisztus elméjéből. Amikor Jézus ránéz valakire, mindent tud, amit tudni lehet róla. Amikor mi a Szellemben nézünk valakire, Ő ezekből az információkból egy apró szeletet át tud adni nekünk is, és ez lenyűgöző számunkra. Ha megkapjuk valakinek a nevét, születésnapját, vagy más személyes adatot, olyankor meg szoktunk döbbenni, ahogy az az ember is általában. Mindazáltal, ezek nem azt a célt szolgálják, hogy levegyük az embereket a lábukról, hanem hogy segítséget nyújtsunk nekik.

Amikor ilyen természetfeletti információt kapunk, akkor ha nem kezdünk túlságosan lelkesedni, csak tovább érdeklődünk az Úrnál, akkor gyakran továbbiakat is kapunk Tőle. Időnként a "bölcsesség beszédét" is megadja hozzá, hogy tudhassuk, hogyan használjuk a kapott ismeretet arra, hogy segítsünk vele annak az embernek. Még egyszer hangsúlyozom, nem csak arról szól ez az egész, hogy megkapjuk az ismeret beszédének a kijelentését, hanem arról, hogy segítsünk annak az adott személynek, gyülekezetnek, vagy más szervezetnek.

Most ejtsünk szót a furcsaságokról. Vannak jó és rossz furcsaságok is, de azok számára, akik csupán a természetes világban való élethez vannak hozzászokva, minden természetfeletti furcsa. Ha el akarunk kezdeni  tevékenyen részt venni a természetfeletti világban, akkor meg kell tanulnunk különbséget tenni a jó és a rossz között. Az ördög a hamisítványok mestere. A saját intelligenciánkkal nem fogjuk tudni felülmúlni az ő eszességét, mivel ő eleve nagyobb értelemmel rendelkezett, mint amilyennel mi rendelkezünk, és ráadásul több ezer éves tapasztalat van a háta mögött. Mi viszont Krisztus értelmét kaptuk meg. Ezért mindössze arra kell törekednünk, hogy egyszerűen Krisztusban lakozzunk, Benne megmaradjunk, aki már megnyert és meg is fog nyerni minden összecsapást.

Mindazáltal ez nem indokolja, hogy felfuvalkodjunk, hogy a kevélységünk miatt elessünk a nekünk adatott helyről. Még a nagy apostol, Pál is bevallotta, hogy "Sátán megakadályozta" abban, amit tenni akart. Ha vele megtörténhetett, akkor szerintem bármelyikünkkel megtörténhet. Viszont nem hagyhatjuk, hogy a kudarctól való félelem irányítson bennünket, hanem inkább a Krisztusban való hit, aki úgy alakítja a dolgokat, hogy minden összedolgozzon a javunkra, és mindig az Ő diadalmenetében vezet bennünket. Ha valami eltereli a figyelmünket, és hibázunk, akkor csak annyit kell tennünk, hogy beismerjük, levonjuk a tanulságot, felkelünk és továbbmegyünk.

Mindezek ellenére, akkor van a legkisebb esélyünk Úr hangjának a megismerésére, ha túl sok időt töltünk azzal, hogy megpróbáljuk kiismerni az ellenséget, és hogy hogyan téveszti meg az embereket. Igaz, hogy ismernünk kell az ő terveit, viszont sokkal több időt és energiát kellene fordítanunk az Úr hangjának a megismerésére, mint az ellenség hangjának a felismerésére. Annyira jól kell ismernünk az Úr hangját, hogy ha az ellenség megpróbál beleszólni a dolgokba, akkor azonnal észrevesszük, és tudni fogjuk, hogy ez nem a mi Királyunk hangja.

- - -
Forrás: MorningStar Ministries - The "Super-Natural" - The Path of Life, Part 3
Fordítás: Országh György