2012. március 10., szombat

Körvonalazódnak a Jelenések könyve záró jelenetei

Körvonalazódnak a Jelenések könyve záró jelenetei

Az utóbbi napok hírei és a Biblia: Egyre közelebb a Jelenések könyve záró forgatókönyve!

- Országh György -

Bár sem a napot, sem az órát nem tudjuk, hogy mikor jön vissza Jézus, és nem is az időkalkulációnak kellene a figyelmünk középpontjában lennie, valamilyen célja van az Úrnak azzal, hogy a mostani világkorszak záró eseményeiből több részletet előre elárult nekünk a Jelenések könyvében. Érdekes módon ezek az előre jelzett események egyre jobban kezdenek hasonlítani a napokban hallható-olvasható hírekhez, és a mostanában történő dolgok várható következményeihez.

Napkitörés

Forrás: NASA/SDO/AIA



A héten kétszer is történt napkitörés, a második erősebb volt, de a vártnál enyhébb volt a hatása a földre. Mire számítottak a tudósok, milyen lehetett volna? Arról lehet olvasni, hogy kb. 150 évvel ezelőtt volt egy hasonló erősségű napkitörés, amikor a távírókészülékek és vezetékek körül szikrázás, sőt tűz alakult ki. A mostani technikai berendezésekre viszont már sokkal komolyabb hatással lenne ugyanez... A HVG weboldalán, egy National Geographic cikk alapján készített összefoglalóból egy olyan kép körvonalazódik, ami egy bibliai jelenetet juttathat eszünkbe. Idézet a hvg.hu cikkéből:

"... Mai viszonyok között egy hasonló jelenség elektromos hálózatok teljes bénulását hozná, melynek beláthatatlan következményei lehetnek.
A legelső zavarok a rádiózásban és a távközlésben keletkeznének a nagyenergiájú sugarak miatt, majd mikor a bolygót eléri a napból kilökődött anyagfelhő (ami lassabban mozog a fény- és radioaktív sugaraknál), az kölcsönhatásba lépne a föld mágneses terével, és komoly elektromágneses ingadozásokat okozna a bolygószerte.
Az ingadozásoknak az elektromos hálózatokra nézve lehet pusztító hatása. Leállnának az erőművek, műholdak, a globális helymeghatározó rendszerek, és sorban minden, ami ezeket a technológiákat használja. Hetekig áram nélkül maradnának a nagyvárosok, a károk helyreállítása pedig hónapokba, akár évekbe is telhetne. ..." (forrás: http://hvg.hu/napi_merites/20120309_napkitores_hatasai)

Napkitörés, erőművek leállása, hetekig áram nélkül ... Nekem a Jelenések könyvében olvasható hét utolsó csapás közül két közvetlenül egymást követő jut eszembe:


A negyedik angyal is kitölté az ő poharát a napra; és adaték annak, hogy az embereket tikkassza tűzzel. És tikkadának az emberek nagy hévséggel; és az Istennek nevét káromlák, akinek hatalma vala e csapásokon; és nem térének meg, hogy néki dicsőséget adjanak. Az ötödik angyal is kitölté az ő poharát a fenevad királyiszékére; és az ő birodalma sötét lett; és rágják vala az ő nyelvüket a kín miatt (Jel 16:8-10)


Elsötétül az egész birodalom - mekkora áramkimaradás! Közvetlenül ezután jön a hatodik csapás, amelynek következtében kiszárad az Eufrátesz folyó (12. vers). Tehát abban az időben már borzasztóan nagy lesz a Nap sugárzásának a hatása a földön: az embereket perzselni fogja a Nap (az Újszövetségi görög szótár szerint "égetés", "perzselés"), ezután az akkor fennálló világbirodalom elsötétül, vagyis leáll az áramellátás (lásd a napkitörés várható hatásai!), majd egy hatalmas folyó, az Eufrátesz is kiszárad.

Felhívom a figyelmet, hogy nem kell félnünk ezektől a bekövetkező dolgoktól, ha Jézus Krisztus által szövetségben vagyunk Istennel! Ezek az események a Jelenések könyvében a harag időszakának az eseményei, amikor Isten haragja öntetik ki a földre a hét pohár által. Egyértelműen tanítja a Szentírás, hogy minket Isten ki fog menteni a harag eseményei elől: "Mert nem haragra rendelt minket az Isten, hanem arra, hogy üdvösséget nyerjünk a mi Urunk Jézus Krisztus által" (1 Thes 5:9).

Lesznek más események is, még ezek előtt, amelyek részben enyhébbek lesznek, részben pedig már azokkal szemben is védelmet fogunk élvezni. Ezek a "hét trombita" eseményei, amelyekről a téma terjedelme miatt nem most, hanem máskor írok bővebben. De az biztos, hogy már akkor is tapasztalhatóak lesznek a Nap látványos változásai (például, hogy elsötétül az egyharmad része, így a nappali világosság is rövidebb lesz, lásd Jel 8:12).

Azt viszont ki szeretném emelni, hogy nem kell félnünk, hanem állandó éber állapotban kell lennünk! Ne ijedjünk meg a földre következő eseményektől, hanem buzduljunk fel, és még odaszántabban végezzük az Úr munkáját!

"Azért legyetek készen ti is; mert amely órában nem gondoljátok, abban jön el az embernek Fia. Kicsoda hát a hű és bölcs szolga, akit az ő ura gondviselővé tett az ő házanépén, hogy a maga idejében adjon azoknak eledelt? Áldott az a szolga, akit az ő ura, mikor hazajön, ily munkában talál. Bizony mondom néktek, hogy minden jószága fölött gondviselővé teszi őt." (Máté 24:44-47)