2012. március 19., hétfő

Irgalmasság: A szellemi felhatalmazás fundamentuma

Irgalmasság: A szellemi felhatalmazás fundamentuma - Az élet ösvénye, 4. rész

2012, 11. hét

Rick Joyner

Ahogy már beszéltünk róla, hogy ha sok könyvet olvastál egy ember hangjáról, de nem hallottad még a saját füleddel, akkor igencsak nehéz lesz felismerned a hangját a tömegben. Lehet, hogy nem gondolkoztál még az adott személy hangjának a technikai tulajdonságairól, de ha már sok időt töltöttél vele, biztos hogy felismered a hangját, amint meghallod, még akkor is, ha mások is beszélgetnek. Ugyanígy, semmi sem tudja pótolni az Úrral töltött időt, és azt sem, hogy személyesen halljuk az Ő hangját. Mindemellett van néhány alapelv, ami a segítségünkre lehet, amíg el nem jutunk oda, hogy ennyire megismerjük Őt.

Először is, ami Isten Szellemétől származik, az rendszerint magán hordoz egy nyilvánvaló érintést az Ő szeretetéből és irgalmasságából. Ami a másik oldalról származik, vagy az emberi oldalról, általában más céllal jön, például azért, hogy felfuvalkodjon a próféta, vagy azért, hogy rossz hatással legyen az üzenet címzettjére. A Szent Szellem azért van, hogy kijelentse Jézust, és hogy Őhozzá közelítsen minket.

Azok, akik nyilvánvalóan azért használják az ajándékaikat, hogy felhívják magukra a figyelmet, vagy hogy megalapozzák a saját szolgálatukat vagy tekintélyüket, a legjobb esetben is éretlennek nevezhetők. Az éretlen emberek nagyon őszinték és hasznosak tudnak lenni, hiszen egyetlen érett próféta sincs, aki éretten is kezdte volna a szolgálatát. Nagyon szeretném, ha olyan ajándékom lenne, hogy csak úgy rátenném a kezemet az emberekre, és azt mondanám: "Legyél érett, Jézus nevében", de nem hiszem, hogy létezik ilyen ajándék. Az érettség csak idővel és tapasztalattal szerezhető meg.

Az, hogy a Szent Szellemtől jövő dolgokat mind értékesnek tartjuk, és nagyra becsüljük, nem jelenti azt, hogy szenzációt kell csinálni belőle. A Szent Szellem igazi tiszteletéhez azt kell elismernünk, hogy az Ő munkájának nincs szüksége arra, hogy szenzációt csináljunk belőle. Legtöbb esetben annál jobb, minél kisebb a szenzáció. Talán úgy érezzük, hogy le kell sokkolni, vagy meg kell döbbenteni az embereket az ajándékunk erejével, de emiatt a döbbenet miatt sokszor csak elzárkóznak tőlünk. Egyszerűen túl sok nekik, nem tudják feldolgozni az élményt. Gondolj bele, milyen "természetes" és tapintatos volt az Úr azzal az asszonnyal a kútnál. Lehet, hogy telitalálat az üzeneted, de ha ezzel ráijesztesz az emberekre, akkor reflexszerűen tagadni fogják, és nem fogják elismerni.

Mindazáltal gyakran hallhatsz prófétai körökben bizarr történeteket a prófétai kijelentésekről és az ismeret beszédéről, de az egy természetes dolog, hogy az ember a kirívó példákról szokott beszélgetni. Ahogy a "normális hétköznapok" nem fogják megtölteni az esti híradót, ugyanúgy a normális prófétai szolgálat sem gyakran kap hírverést. Pedig ebből áll a szolgálat munkájának a túlnyomó része, és összességében sokkal hasznosabb tud lenni a királyság ügyében, mint a szenzációs események. Soha nem lehet a célunk az, hogy látványosak legyünk, csak az, hogy engedelmesek legyünk.

Amikor látványos dolgok történnek, az mindig izgalmas. Semmi gond nincs ezzel, de nagyot tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy már ezen a szinten járunk, és elvárjuk, hogy ezután minden ilyen látványosan működjön. Ne felejtsük el, hogy Isten az alázatosaknak ad kegyelmet, és folyamatosan adja a kegyelmet azoknak, akik alázatosak maradnak.

Mindennél fontosabb megjegyeznünk, hogy az elsődleges munkaköri leírásunk az, hogy növekedjünk az Isten iránti és az egymás iránti szeretetben. John G. Lake eljutott arra a pontra, amikor mindenki meggyógyult, akiért imádkozott. Amikor megkérdezték, mi a titka, azt felelte, hogy amikor valakiért imádkozik, addig nem hagyja abba az imát, amíg nem érzi Isten könyörületességét az iránt a személy iránt, és amikor megérezte, akkor tudta, hogy az az ember meggyógyult.

Az irgalmasság és könyörületesség minden szellemi felhatalmazás fundamentuma. Jézus akkor lett az emberek Pásztora, amikor könyörületességre indult a pásztor nélkül való juhok iránt. Amikor megszánta azokat, akik sötétségben ültek, akkor a Tanítójuk lett. Isten szeretet. Ha Őt követjük, akkor növekedni fogunk a szeretetben, és ezáltal az Ő szeretetének a hatalmában is növekedni fogunk.

- - -
Forrás: MorningStar Ministries - Compassion: The Foundation of Spiritual Authority - The Path of Life, Part 4
Fordítás: Országh György