2012. március 1., csütörtök

Fejlődés a prófétai szolgálatban - Rick Joyner

Fejlődés a prófétai szolgálatban - Az élet ösvénye, 2. rész

2012., 9. hét



A legtöbb prófétai kinyilatkoztatás a benyomások szintjén érkezik. Ez Isten "halk, szelíd hangja", és lehet, hogy az a kísértésünk támad, hogy ezeket csupán a saját gondolatainknak tartsuk, mintha a saját lelkünkből származnának. Vizsgáljuk meg ezeket! Erre kezdetben egy jó módszer az, ha rákérdezünk annál a személynél, akire kapunk valamit.

Például, ha valaki a közeledbe kerül, te pedig elkezdesz bánatot érezni, kérdezd meg, bánkódik-e valami miatt. Gyakran fogod tapasztalni, hogy épp nemrég veszített el valakit, aki közel állt hozzá, és meg fog döbbenni, hogy honnan tudod ezt. Egyszerűen mondd azt, hogy időnként megérzed a Szellem által amit mások éreznek, hogy imádkozni tudj értük. Legtöbbször további kérdéseket is fel fog tenni az adott személy, majd megkér, hogy imádkozz érte. Ne felejtsd el, hogy a Szent Szellem a Vigasztaló, és Ő nagyon érzékenyen viszonyul a bánkódó emberekhez.

Ha az általad megkérdezett személy nemet mond, mert nem bánkódik semmi miatt, akkor csak mondd azt, hogy "akkor jó", vagy valami hasonlót. Valóban, ez talán egy kissé furcsa helyzet, de ezzel igazán kis árat fizetsz azért, hogy egy ilyen erőteljes ajándék terén fejlődhess. Ha tudni akarják, miért kérded, mondd el, hogy néha megérzel dolgokat, vagy bármi mást is mondhatsz, amit jónak látsz, de maradj őszinte. Gyakran az ilyen beszélgetés folytatódik, és azt fogod tapasztalni, hogy valójában mégiscsak bánatuk van valaki miatt - esetleg gyászolnak valakit, akit régebben veszítettek el, de ezt soha nem zárták le magukban.

Amikor azt hisszük, hogy tévedtünk valamiben, szerintem az esetek 80 százalékában az szokott kiderülni, hogy mégsem. Néha hetekig sem tudjuk meg, hogy igazunk volt, sőt párszor az is lehet, hogy több évig sem. Sokszor őszintén mondják az emberek, hogy nem gyászolnak vagy nem bánkódnak senki miatt, vagy ami éppen szóba került, viszont fel kellett dolgozniuk ahhoz, hogy mégis meglássák, és amikor újra összefutunk velük, már készen állnak arra, hogy hosszabban beszélgessünk.

Ne felejtsd el, hogy a szelídség a Szellem gyümölcse. Mindig szem előtt kell tartanunk, hogy ezt az egészet azért csináljuk, hogy megtanuljunk segíteni az embereken. Ha eljátsszuk a szuper-szellemit, azzal általában semmit sem segítünk. A Szellem összes ajándéka azért adatott, hogy az embereken segítsünk, és nem azért, hogy az ajándékkal bíró emberek felépíthessék a szolgálatukat.

Ha hűségesek vagyunk a kis dolgokon, az Úr többet is ad. Az általam ismert emberek, akiknek a leghatékonyabb ajándékaik vannak, egyszerűen hűségesen és kitartóan igyekeztek fejlődni az ajándékuk terén. Az Úr azokat keresi, akiket így tud használni. Mi az Ő teste vagyunk, és minket akar használni arra, hogy mindazokat megtegye, amiket Ő is tett, amikor ezen a földön járt emberi testben. Viszont, ha csak "nyitottak" vagyunk arra, hogy használhasson bennünket az Úr, akkor ez valószínűleg soha nem fog megtörténni. Ennél többre kell becsülnünk az Ő ajándékait, és épp ezért kaptuk azt az intést, hogy "buzgón kívánjuk" azokat (lásd 1 Korinthus 14:1).

- - -
Fordítás: Országh György