2012. február 23., csütörtök

Sürgős imakérés - halálra ítéltek egy keresztényt a hitéért

Egy korábbi képen Youcef a családjával

Azt gondolom, hogy bár sajnos nem ez az első eset, és más helyzetekben hír nélkül is megtörténtek ilyenek, akár tömegesen is kivégeztek keresztényeket más országokban, mégis meg tudjuk tenni, hogy az Apostolok cselekedeteiben olvasható történethez hasonlóan, amikor Jakab kivégzése után Pétert is ki akarták végezni, akkor az egész gyülekezet imádkozásba és virrasztásba kezdett miatta - és Péter kiszabadult a halálos ítélet végrehajtása elől, ugyanúgy mi is álljunk az Úr elé egy akarattal Juszefért.

A Breaking Christian News friss híre:
Sürgős felhívás imára és cselekvésre: A Youcef pásztorra kiszabott végső ítélet: halál
(Irán) - A FOXNews mai híre szerint kimondták az ítéletet Youcef Nadarkhani sorsa felett - a halálos ítéletet.
Ahogy Youcef támogatói világszerte tartottak tőle, az iráni bíróság úgy döntött, azért fogják kivégezni, mert elhagyta az iszlámot, hogy áttérjen a kereszténységre.
Youcef Nadarkhani pásztor családja és támogatói arra kérik a Hívőket az egész világon, hogy sürgősen imádkozzanak érte, valamint arra kérik az embereket, hogy lépjenek kapcsolatba a törvényhozókkal, hogy közbelépjenek.

Youcef többször is kapott lehetőséget arra, hogy tagadja meg a hitét, de nem tette. Felszólították, hogy térjen át az iszlám vallásra, valamint hogy vallja Mohamedet prófétának, de egyik alkalommal sem ment bele.

Az amerikai kongresszus nyilatkozatot adott ki Youcef szabadon engedéséért, valamint más országok is, ennek ellenére mondta ki a végső ítéletet az iráni legfelsőbb bíróság. Iránban a szokások szerint bármikor végrehajthatják a halálos ítéletet - akár azonnal is, de akár évekig is húzódhat.

Az alábbi linkeken bővebb információ található angolul:

Breaking Christian News weboldalán: http://www.breakingchristiannews.com/articles/display_art.html?ID=9857
www.breakingchristiannews.com
FOXNews weboldalán: http://www.foxnews.com/world/2012/02/22/iran-court-convicts-christian-pastor-convert-to-death/