2012. január 26., csütörtök

Rick Joyner: Az atyák és az anyák tisztelete

Rick Joyner:

Az atyák és az anyák tisztelete



Heti üzenet
2012, 4. hét

Forrás: MorningStar Ministries
Fordítás: Országh György

Kaliforniából és az ország északnyugati részéről származik több olyan szellemi vezető is, akik a legnagyobbak közé tartoztak az utóbbi másfél évszázadban, és ez a folyamat még most is tart. Egyesek nem csupán tanítók, hanem igazi atyák és anyák. Ahogy korábban már szó volt róla, Izrael többek között azzal tisztelte saját atyáit és anyáit, hogy folyamatosan azokból a kutakból ivott, amelyeket ők ástak, ezzel elismerve őket és kifejezve hálájukat irántuk. Megtiszteltetésnek kell vennünk, hogy ihatunk az általuk ásott kutakból, nem csupán mindazért, amit még most is tanulhatunk tőlük, hanem azért is, mert az Úr komolyan veszi az Ő elkötelezettségét, hogy megáldja azokat, akik így tesznek.

Az egyik jelentős szellemi és erkölcsi mérgező anyag, ami Hollywood-ból indult el, és azóta is szennyezi a világot, az atyák és anyák iránti tiszteletlenség. Több mint fél évszázadon át eltökélten támadta az atyákat és az atyaságot, de az utóbbi időkben már az anyákat és az anyaságot is elkezdte támadni. Csak gondoljatok bele: Az utóbbi ötven évben a hollywood-i filmekben vagy tévéműsorokban szinte mindegyik apa-figura szemellenzős, gonosz, vagy idióta. Ez nyitotta meg a pokol egyik legnagyobb kapuját, ami eltorzuláshoz és törvénytelenséghez vezetett az országunkban (USA), de más országokban is. Ez az egyik legfőbb dolog azok közül, amit az Úr nem tűr tovább.

Ezzel szemben Ő újra útjára bocsátja az Illés szellemét, hogy visszafordítsa az atyák szívét a gyermekekhez, és a gyermekek szívét az atyákhoz, hogy ne kelljen azért eljönnie, hogy átokkal verje meg a földet (lásd Malakiás 4). Mivel nekünk lett megmondva, hogy amit a földön megkötünk, az kötve lesz a mennyben, ezért az egyház felelőssége szembeszállni a jelenkor nagy gonoszságaival és legyőzni azokat. Ahogy az egyház elkezdi megbecsülni a szellemi atyákat és anyákat, megtisztelve őket azzal, hogy azok kútjaiból iszik - ami jelentheti a könyveik olvasását, vagy akár róluk szóló könyvek írását is - ezzel elkezdődhet a földünk gyógyulása, ami visszatartja az Urat, hogy ne sújtson le a földünkre.

Az ébredésben a leglényegesebb az, hogy visszatérjünk az Atyához, Istenhez, de ugyanúgy szükségünk van az atyák és anyák tiszteletének az ébredésére is, különben hamarosan egy nagy katasztrófát fogunk átélni. Hadd gyülekezzen mindannyiunk szíve újra Őhozzá, ami azt is jelenti, hogy egymással is összegyülekezünk. Tiszteljük meg a családunkat, ezen belül a "családfánkat" is, csodálatos keresztény örökségünket.

A világban ma a filmek és tévéműsorok által ugyanúgy támadják az anyákat és az anyaságot, mint az apákat, a gyermekeket pedig úgy mutatják be, mint ha csak ők lennének bölcsek és jók. Talán azt gondoljuk, ezek csak forgatókönyvre írt, kitalált történetek, és semmi különös hatással nem bírnak, pedig a ma felnövekvő nemzedékek az életről szóló tanítás nagy részét a filmekből, tévéműsorokból és videójátékokból kapják. Mi lesz ennek az eredménye? Pontosan az, amit Pál előre jelzett a 2 Timótheus 3:1-8-ban:


Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők következnek. 

Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzszeretők, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleiknek engedetlenek, hálátlanok, tisztátlanok, 

szeretetlenek, engesztelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, akik a jót nem szeretik, 

árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, gyönyörkedvelők inkább, mint istenszeretők, 

akiknél megvan a kegyesség külső formája, de annak erejét megtagadják. És ezeket eltávoztasd, 

mert ezek közül valók azok, akik a házakba beférkőznek, és rabul ejtik azokat a bűnökkel terhelt asszonykákat, 

akiket különféle vágyak űznek, akik mindenkor tanulnak, de soha az igazság ismeretére eljutni nem tudnak. 

Miképpen pedig Jánnész és Jámbrész Mózesnek ellene álltak, úgy állnak ezek is ellene az igazságnak; megromlott elméjű emberek, hit dolgában megbízhatatlanok. 


Ezek a tulajdonságok nagyon is jellemzők a fiataljainkra, sőt még magasztalják is ezeket a filmekben és a tévében. Mi lett Jánnész és Jámbrész sorsa, vagy másoké, akik Kóréhoz hasonlóan ellenálltak Mózesnek? Amikor nem tértek meg a lázadásukból, ők és a rájuk hallgató emberek elpusztultak, mert még a föld is megnyílt alattuk és elnyelte őket. A belőlük származó méreg már eltűrhetetlen volt, mert sok más ember halálához vezetett volna, csak úgy, mint a mai szórakoztató iparból származó erkölcsi és szellemi lázadás mérge is.

Isten minden embert szeret, és arra vágyik, hogy megismerjék az igazságot. Sokkal inkább szeretne irgalmasságot mutatni, mintsem ítéletet, de van, amikor a lázadás sokakat megrontó és elpusztító hatása miatt, a méreg forrását szükséges elpusztítani. Amíg ez meg nem történik, van egy megoldás a megmenekülésre - a megtérés, ami kigyomlálja a mérgező anyagot.