2012. január 4., szerda

Az őrálló feladata - Marsha Burns

A napi próféciákkal szolgáló idős házaspár, Bill Burns és Marsha Burns sok tapasztalattal rendelkezik a szellemi világban való eligazodás, az ima és a szellemi hadviselés terén. Ezekből sok tanítást megosztanak a honlapjukon (Faith Tabernacle), innen van az alábbi írás is, a "pulpitusról" elhangzottak egyik vázlata. Habár a saját közösségükben hangzott el, a benne olvasható aktuális kijelentésekkel együtt, hasznosnak tartom, hogy egy ilyen összefoglalt formában is láthassuk, hogyan gondolkodnak és szolgálnak. Mivel az angol és a magyar szóhasználat közötti különbség néha magyarázatra és pontos értelmezésre szorul, ezt igyekeztem minél világosabban érzékeltetni a fordításban. (Gyuri)
- - -

Az őrálló feladata - Marsha Burns

A várost védeni.
Ébren kell maradnia. (Nem szabad elaludnia)
Éberen kell figyelnie ("riadókészültségben")
Jó szeme kell hogy legyen (jó látása) és el kell mondania, amit lát.
Riadót fújni.

Ez egy prófétai kép azokról, akiket szolgálatba állítottak Isten népének a védelmére.

Ésaiás 21:11 ... " Őrálló! Meddig tart még az éjszaka, meddig tart még ez éj? "

Zsoltár 127.1 "Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáz az őriző."

Nem válhatunk önelégültté, és nem aludhatunk.

Ésaiás 56:9-10 Mezőnek minden vadai! jertek el enni, erdőnek minden vadai! Őrállói mind vakok, mindnyájan tudatlanok, mindnyájan néma ebek, nem tudnak ugatni; álmodók, heverők, szunnyadni szeretők!

Az ellenség arra vár, hogy az őrállóknak elterelődjön a figyelme, vagy hogy elaludjanak munka közben. Ekkor a Sátán eljön pusztítani.

János 10:10 A tolvaj nem egyébért jön, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.

Éberen figyelnünk kell az Úr eljövetelére is, hogy készen álljunk a Vele való találkozásra.

Márk 13:35-37 "Legyetek hát ébren! Hiszen nem tudjátok, hogy a ház ura mikor jön: este, éjfélkor, kakasszókor, vagy hajnalban. Hogy mikor hirtelen megjön, szunnyadva ne találjon titeket. Amit pedig nektek mondok, mindeneknek mondom: Ébren maradjatok."

A szellemi érzékszerveinknek olyan finoman behangoltnak kell lenniük, hogy a legapróbb hasadást is fel kell ismernünk az atmoszférában.

Zsidókhoz írt levél 5:14 "Az érett korúaknak pedig kemény eledel való, akiknek érzékeit a gyakorlat kifejlesztette a jó és a rossz megkülönböztetésére." (angol szóhasználat másik jelentése: "felismerésére" - a ford.)

1 Korinthus 12:10a Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig szellemek megkülönböztetése ("felismerése")

Miután meglátjuk és felismerjük a veszély természetét: elmondjuk, kihirdetjük.

Ésaiás 21:5-6 Teríts asztalt, vigyázzon a vigyázó, egyetek, igyatok; föl fejedelmek, kenjétek a pajzsot! Mert így szólott hozzám az Úr: Menj, és állass őrállót, amit lát, mondja meg.

Ezékiel 3:17 Embernek fia! Őrállóul adtalak én téged Izrael házának, hogy ha szót hallasz számból, intsd meg őket az én nevemben.

És ... fújj riadót!

Ezékiel 33:6 Ha pedig az őrálló látja a fegyvert jönni, s nem fújja meg a trombitát, és a nép nem kap intést, és eljön a fegyver s utolér közülük valakit, ez a maga vétke miatt éretett utol, de vérét az őrálló kezéből kérem elő.

Mit mondott az Úr az Ő őrállóinak?

SZELLEM LOVAK - Jeanninne Adams
2009 január 25:
A Szellemben hallottam ezeket a kérdéseket: "Nem tudod?" "Nem hallod?" Megkérdeztem: "Mit kell tudnom és hallanom?"
A Szellem: Dobogást
Én: Mi az?
A Szellem: Paták.
Én: Lovak jönnek?
A Szellem: Igen
Én: Ez valami jó vagy rossz dolog?
A Szellem: Ezek a lovasok a hívásra válaszolva jönnek.
Én: Milyen hívásra?
A Szellem: A segélyhívásra, hogy segítsenek a jelenlegi és a soron következő harcban.

Ekkor meg is láttam a lovakat és a lovasaikat. Átláttam rajtuk. Nagyon sokan vágtattak felém. Majd hallottam, hogy így szólt a Szellem: "A lovak az igén jönnek be - ez az út, az igazság ösvénye, amin vágtatnak. Ebben az igében való hit széleszti el az ellenség arra irányuló próbálkozását, hogy elpusztítson kijelölt területeket."

Láttam, hogy az egyik ló kivált a csoportból, és lovasával a szenthelyre jött. A ló felágaskodott, majd így szólt a rajta ülő: "A szavaidra várunk. Itt vagyunk, hogy segítsünk. Öltözz fel!" Így feleltem: "Hogy érted, hogy öltözzek fel?" A lovas ezt felelte: "A fegyverzeted lecsúszott a helyéről; rések vannak rajta. Öltözz fel rendesen. Indulunk!"

AZ ŐRTORONYBÓL - Brady Mathis
"Szellemben láttam a Király asztalát, de nem étellel és itallal volt megterítve. Különféle térképek borították, térképészeti eszközökkel és kis katona figurákkal. Ez a Királyi Tanács asztala, ahol felfedi előttünk az ellenség tevékenységét, az Ő saját győzelmi tervét, valamint a nekünk szóló akcióparancsait. A mostani időben kritikus jelentőségű az, hogy találkozzunk az Úrral az Ő tanácskozó asztalánál; amit itt tudunk meg, az áttörést fog jelenteni a Sátán ellenünk irányuló támadásainak frontján.

Azt a kifejezést hallottam, hogy "az igazság akadálya" ("obstrukciója"). Mint tudjuk, az Úr szándéka az, hogy megszilárdítsa az igazságot az Ő népe számára, az ellenség terve pedig megakadályozni ezt - hogy felépítsen valamit ez ellen, meggátolja, vagy elrejtse. Sátán azon dolgozik, hogy elejét vegye annak, hogy elérjétek a stabilitásotok, érettségetek és rendeltetésetek új szintjét, amelyre az Úr hívott el benneteket. Sátánnak az egyetlen erőssége az, hogy a sötétségben munkálkodik, hogy elrejtse a szemünk elől a tevékenységét. Figyelnünk kell a Királyi Tanács asztalánál, ahol a Király feltárja Sátán munkáit; Szellemben kell látnunk, túl a fizikai körülményeken, embereken és viselkedéseken, amelyek látszólag a problémát jelentik, és megkülönböztetéssel fel kell ismernünk a démoni befolyást. Amint meglátjuk ezt, az imádságunk és a megvallásunk pontos és hatékony lesz ezeknek az erődítményeknek a lerombolásában.

Látomásban láttam a Sivatagi Harcost (aki Isten láthatatlan ígéretéért küzd), ahogy egyedül áll, és maga mellett tartja a lándzsáját. A sivatag pusztaságán áttekintve megláttam egy vad homokvihart, ami közeledett felé. Szilárdan állt, miközben a vihar körülötte tombolt, és láttam, ahogy a süvítő szélben a homok lefosztja a hústestet a kezéről, és meglátszott az arany. A lándzsája hegye megkopott volt a használattól, a homok pedig csiszolta és élezte. Még nem láttuk meg (a maga teljességében) azt a győzelmet és igazságot, amit az Úr ígért, csak a vihart látjuk. Állj meg ott, ahová Isten helyezett, és készítsd elő a hitedet és a háborús fegyverzetedet. Ahhoz, hogy legyőzzük az ellenséget, meg kell harcolnunk a még nem látott ígéretért - harcolnunk kell annak az ígéretnek a védelméért, amely még nem vált valóra.

A Trombita (Bill Burns):
Ne tartsátok különös dolognak, Én népem, hogy az ellenség ellenetek lett küldve. Hátráltató szellemek vannak kiküldve, hogy kívül tartsanak benneteket annak a teljességéből, amit ebben az időben cselekszem. Ti viszont emlékezzetek a szavaimra, íme adok nektek hatalmat; hatalmat adok az ellenség minden munkái fölött. Úgyhogy amikor az ellenség támadásával szembesülsz, kelj fel és használd az Igémet, mint egy kardot, őellene. Ezek a háború napjai. Ezek az Én hatalmam napjai, amikor az ellenség a zsámolyom alá kerül, és ti vagytok azok az emberek, akik ezt megteszik. Ismét mondom, ne tartsátok különös dolognak, hogy hátráltató erők jöttek azért, hogy ellopják tőletek azt, amit már megkaptatok. Keljetek fel a kenetben és törjétek meg a rabigát! Emelkedjetek fel, és győzzetek az erőtlenség fölött! Keljetek fel és gyógyuljatok meg! Keljetek fel és szabaduljatok meg! Jöjjetek be az Én Igém teljességébe és az Én ígéreteim teljességébe. Ne álljatok le és ne nézzetek vissza! Előttetek van még a vándorút; a tökéletességre vezető út előttetek van. Tökéletességre viszem a rátok vonatkozó dolgokat, mondja az Úr.

Apró jelek (Marsha Burns):
Hallottátok, amit mondanak: a gyötrelem szereti a társaságot, Én viszont azt mondom nektek, hogy őrködjetek, mert csapdát állítottak azzal a céllal, hogy bevonjanak benneteket mások kínos helyzeteibe, amelyekbe nem a ti dolgotok hogy beleavatkozzatok és nem is szeretnétek. Csak akkor szólj vagy cselekedj, amikor kenetet adok hozzá, mondja az Úr. És óvakodj attól, hogy olyan helyzetekbe keveredj bele, ahol nincs legitim felhatalmazásod arra, hogy cselekedj. Megadom neked, hogy felismerd (megítéld, megkülönböztesd), milyen mértékben kell belefolynod, de el kell határoznod, hogy megmaradsz a saját határaid biztonságos keretein belül.

Az ördög minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy téged tegyen felelőssé az ő aljas játékaiért. Ő a vádló, és elhatározta, hogy súlyos vádakat irányít rád, amitől kárhoztatva fogod érezni magad. Ez egy olyan támadás, amely felhozza a múltat, és arra fog csábítani, hogy magadra vállald a felelősséget mások tetteiért. Ha aláadod magad ennek a csábításnak, akkor ez kivisz téged a Szellem sodrásából, és letaszít a testbe. Állj ellene, mondja az Úr! Jakab 4:7 Ezért hát engedjetek Istennek. Álljatok ellene az ördögnek és elmenekül tőletek.

Szeretteim! Régi dolgok kerülnek elő felülvizsgálásra, amelyek nem voltak szem előtt, és nem voltak észben tartva. Nem feltétlenül lesz kényelmes vagy örömteli ezekkel foglalkozni, viszont hasznos tud lenni, ha hajlandó leszel felülemelkedni az érzelmileg telített emlékeken, hogy egy magasabb távlatból nézz a Szellem szemével, és ne a test szemével. Annak van az ideje, amikor egyszer és mindenkorra eljutsz egy nagy és hosszútávú megoldásra, mondja az Úr. Példabeszédek 17:24a Az értelmes tekintetében bölcsesség van.

Csendesedjetek el, és figyeljetek, gyermekeim. Halljátok a zsibongást a szellemi világban? Nagy kavarodás van, mert az ellenség visszaköveteli a pozícióit és az erődítményeit. Ez azért van így, mert sok harcosom futott a harcra a Szellem kardját használva, az Én Igémet, hogy meghiúsítsa az ő terveit és győzedelmeskedjen a célkitűzései fölött. Ne hagyjátok abba túl korán az erőfeszítéseiteket arra, hogy kiadjátok az útját az ördögnek. Most szedi össze a csapatait, hogy egy újabb támadássorozatot hajtson végre. Őrállók, fújjatok riadót és álljatok készenlétben! Fordítsátok vissza a csatát a kapuban, mondja az Úr. Ésaiás 28:5-6 Azon a napon a seregek Ura dicsőség koronája és ékesség diadémja lesz az Ő népe maradékának, hogy ítélet szelleme legyen az ítélőszékben ülőnek, és erőssége legyen azoknak, akik visszafordítják a csatát a kapuban.

Idézet Ulysses S. Grant-tól: "A háború művészete egészen egyszerű. Tudd meg, hol az ellenség. Juss el oda amilyen hamar csak tudsz. Mérj csapást rá, amilyen keményen tudsz, és haladj tovább."

Összefoglalás:
Légy ébren és légy résen!
Állj őrt (figyelj / vigyázz)!
Ismerd fel a támadást!
Nyilvánítsd ki / Mondd ki!
Fújj riadót!

- - -