2011. január 12., szerda

IZRAELIEK AKARNAK AMERIKÁHOZ HASONLÓAN IMÁDKOZNI

"Let's Pray Like in America"

"Imádkozzunk úgy, mint Amerikában" 

A ynetnews.com izraeli hírportál '11-1-11-i cikke alapján.

Fordítás és kommentár: Országh György
- - -

"Melyik az egyetlen olyan ország a nyugati világban, ahol Isten neve az ország valutáján látható? A meglepő válasz: Az Egyesült Államok." - Így kezdődik az izraeli cikk, amely már az alcímében jelzi ("op-ed"), hogy a hírportál szerkesztőségével ellentétes véleményt fogalmaz meg. Sőt, országuk vezetőivel sem ért egyet abban, ahogyan elhanyagolják Isten keresését, nyilvános segítségül hívását.


De nézzük a cikkíró szavait:

"[...] Mindez a lehető legpublikusabb módon és a legmagasabb rangú hivatalnokok körében történik az Egyesült Államokban. Ott az emberek nem szégyellik Istenbe vetett hitüket, vagy azt, hogy együtt menjenek imaházba, és nyíltan felvállalják azt, hogy imádkoznak. Az ottani hivatalnokok nem haboznak beépíteni az imádságra szentelt időt a zsúfolt napirendjükbe. Az igazán zavaró kérdés itt az, hogy nálunk miért nem így mennek ezek a dolgok?

Az amerikaiak tisztában vannak vele, hogy a Teremtőbe vetett hit a népesség túlnyomó többségének közös vonása. Még az el nem kötelezettek körében is szinte mindenki hiszi, hogy létezik egy felsőbb hatalom. Nem kell ahhoz kipát viselni, sem hetente gyónni járni, hogy Isten nevét felvegye az ember, szinte akaratlanul is, amikor például jó kívánságokat mondunk valakinek, vagy a reményeinket fejezzük ki.

Itt nálunk viszont általában a fájdalmas napokon keressük Istent; a hivatalos emléknapokon, a személyes emléknapjainkon, betegség vagy baleset alkalmával, valamint háború és terrortámadások idején. Ez nem is baj, viszont úgy tűnik, jól tennénk, ha más alkalmakkor is közösségben lennénk a Teremtőnkkel; a boldogság és a hála napjain, a reménység idején, vagy egyszerűen a hétköznapokon."

Imádkozzunk mi is értük, hogy minél többen, sőt tömegesen megismerjék Teremtőjüket és Istenüket, az Izráel Istenét Izraelben is. Pál apostol így szól a zsidó népről: "Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel." (2Kor. 3:16). Hadd ismerjék meg Őt igazán, hadd jussanak bűnbánatra és térjenek meg Istenhez, a szívüket megszaggatva, hogy valóban Isten népeként éljenek, és megismerjék a Messiást is Jézus, Jesua személyében.

A szemünk előtt beteljesülő prófécia
Pál így idézi még Isten Izraelnek szóló prófétai üzenetét: "Én titeket felingerellek egy nem néppel" (Róma 10:19). Ha az amerikaiakat nézzük, azt látjuk hogy nem egyetlen nemzetből álltak össze. És ha az Elkézsiát nézzük, Krisztus Egyházát, ott is egyértelmű, hogy nem egyetlen nemzet, hanem sok népből kihívottak összessége mutat ma példát Izraelnek Isten odaszánt keresésében és szolgálatában. Természetesen tisztelet a kivételnek, hiszen akár a Messiáshívő zsidók, akár az egyszerűen istenfélő, Isten-hívő zsidók is néha felülmúlnak sokakat a buzgóságban. Ám a saját népük még nem így látja, és nem véletlenül jelent meg a fent idézett cikk egy sokak által olvasott zsidó hírportál oldalán (én a saját iGoogle oldalam beállításakor találtam rá mint elérhető opcióra az ynetnews híreire).

Mindez azért fontos, mert a szemünk előtt kezd beteljesülni a prófécia! Isten felingerli a saját népét az Ő keresésére a "nem nép" által! Ehhez egy személyes meggyőződésem is kötődik: ennek az előjele volt az is, amikor a kimentett chilei bányászokat meghívták Izraelbe egy utazásra, azzal a megjegyzéssel, hogy a bányászok kitartó hite nekik is (az izraeli hatóság ott nyilatkozó embereinek) példaértékű...

A Szent Szellem ma is erről tesz bizonyságot
Erre nézve az Úr nemrégiben megláttatott velem egy összefüggést, és egy próféciát tettem közzé itt a blogon, amiben többek között arról is szólt a Szent Szellem, hogy Izrael tőlünk, Krisztusban hívőktől fog segítséget kérni a hitük megerősödéséhez. Azt is mutatta az Úr, hogy ez fokozatosan fog beteljesedni. Meg tudom érteni azokat, akik egy ilyen üzenetet kétkedve fogadnak, hiszen Izrael szívéhez nagyon nehéz a keresztényeknek eljutni, többek között a közismert történelmi dolgok, az egyház bűnei miatt is. De ami az embereknek lehetetlen, az Istennél lehetséges...

És most egy újabb mozzanat jött elő ebből a prófétikusan megígért folyamatból: Izraelben már van, aki az amerikai keresztényeket tekinti példaképnek és követendő példának a saját nemzetük és vezetőik számára, Isten keresésére, a bátran, nyíltan felvállalt személyes és nemzeti imaélet megújulására.

-----------------------------------------------------------------
Forrás: YNETNEWS.COM