2010. december 31., péntek

Rick Joyner: A Szellem következő hulláma indul, különösen a prófétai területen

Rick Joyner
Sok keresztény úgy hiszi, hogy nem érthetjük meg az időket, mivel Jézus azt mondta, hogy senki sem tudja az órát, mikor fog visszajönni (lásd Máté 24:36). Az valóban igaz, hogy nem tudjuk az Ő visszajövetelének az időpontját, de attól még ismerhetjük az időket, sőt valójában ismernünk is kell. Az 1 Thessalonika 5:1-4 ezt mondja:

"Az időkről és időszakokról pedig, atyámfiai, nem szükség, hogy írjak néktek; Mert igen jól tudjátok ti magatok, hogy az Úrnak napja úgy jő el, mint a tolvaj éjjel.

Mert amikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájok, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképen meg nem menekednek.

De ti, atyámfiai, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módra lephetne meg titeket."

Egyetlen kereszténynek sem lenne szabad sötétségben lennie az időkkel kapcsolatosan
. Kell, hogy legyen egy alapvető elkötelezettségünk az idők megismerésére, ugyanis az Úr szigorúan megdorgálta azokat, akik könnyebben fel tudták ismerni a közelgő időjárás jeleit, mint amennyire az idők jeleit ismerték (lásd Máté 16:3). Napjainkban a hírek tele vannak beteljesülő bibliai próféciákkal. Nagyszerű tanítók emelkedtek ki Krisztus Testében, akik olyanok, mint az Apostolok Cselekedeteiben látható Apollós modern változatai, akik segítenek értelmezni ezeket a próféciákat, és azt, hogy hogyan teljesednek be - ezáltal nagy mértékben megerősítik a Hívőket és segítenek nekik felkészülni az időkre.

Az idők jelei
Ahogy az ApCsel 2:17-18-ban láthatjuk, ami a Jóel 2-t idézi, az utolsó napok egyik nagy jele a Szent Szellem kiárasztása. Amikor ezekben az utolsó napokban kiárad a Szellem, a következménye prófétai kinyilatkoztatás álmok, látomások és prófétálás formájában:

"Azt mondja Isten: az utolsó napokban kiárasztom Szellememet minden emberre, és prófétálnak fiaitok és lányaitok, a fiatalok látomásokat látnak, az öregek pedig álmokat álmodnak. Azokban a napokban kiárasztom szolgáimra is Szellememet, férfiakra is, meg nőkre is, és ők is prófétálni fognak."

Öregek és fiatalok, férfiak és nők, mindannyian prófétálni fognak, álmokat és látomásokat fognak látni. Ez jelentős mértékben elkezdődött az Azusa utcai ébredéssel, több mint száz évvel ezelőtt, amely egybeesett a Cionista mozgalom indulásával, aminek az volt a célja, hogy a zsidók visszakapják a földjüket Palesztína területén. 1948-ban a Szellem újabb hulláma kezdett végigsöpörni a világon, ami egybeesett azzal, hogy a zsidó nép újra megalapította saját országát Izraelben. 1967-ben is végigsöpört a világon a Szent Szellem egyik nagy hulláma, ami egybeesett azzal, hogy a zsidó nép visszaszerezte ősi fővárosát, Jeruzsálemet.

Van egy kapcsolat aközött, ami Izraellel történik, és ami a "szellemi Izraellel", az Egyházzal történik
. Izrael az a fügefa, amelyről az Úr azt mondta az Ő népének, hogy azt kell figyelniük ahhoz, hogy megérthessék az időket. Izrael olyan, mint a barométer, ami jelzi, mi történik a nemzetekkel. Az egész világ sok szempontból olyan, mint Izrael - egyre több a baj kívül és belül.

Ahogy a fenti igeversek is bemutatják, az utolsó napok egyik nagy jele a Szent Szellem kiárasztása egy eddig soha nem látott módon, aminek a következménye az, hogy prófétai kinyilatkoztatásokban részesülnek mindazok, akik veszik a Szent Szellemet. Ez nem csupán jel, sőt az ilyen prófétai kinyilatkoztatások nem is azért adatnak, hogy érdekesebbek legyenek az istentiszteleteink, hanem azért vannak, mert ezekre az időkre sokkal több egyértelmű és pontos prófétai útmutatásra lesz szükségünk.

A prófétai ajándékot hordozók újra ébrednek
Az 1980-as évek vége felé néhány figyelemre méltó prófétikus ember emelkedett ki, és látványos prófétai ajándékok keltették fel Krisztus Testének a figyelmét világszerte. Persze sokan nem hittek ezekben, mások kifejezetten ellenük fordultak különböző okok miatt, de az Egyház nagy részét minimum megdöbbentették ezek a jelentős ajándékok. Az akkoriban felemelkedő prófétai szolgálatok többségét ismertem, és az az időszak a legnagyobb jeleknek, csodáknak és Isten cselekedeteinek az időszaka volt, amelyeket úgy lehetne kategorizálni, mint a "jelek az égben".

De a prófétikus szolgálat üldözése is az egyik legkomolyabb erősségű volt. Ezek közül a prófétai szolgálatok közül volt, amelyik jól működött, és volt amelyik nem, de mindeddig csak Egyetlen személy volt, Aki mindig is tökéletes volt. Összességében az eredmény egy nagy előrelépés volt Krisztus Testében. Mindazáltal, általánosságban egy csökkenő tendenciát lehet tapasztalni azóta a prófétai szolgálatok erejében és kenetében.

De pont az utóbbi néhány hónap során sok prófétai ajándékot hordozó ember élt át egyfajta lökést, és most újra ébrednek. A Szellem következő hulláma van elindulóban, különösen a prófétai szolgálatok területén. Mivel ezek az ajándékok arra adattak, hogy az Úr stratégiai szinten kommunikáljon a Testével, ezért ennek az lesz az eredménye, hogy az összes többi szolgálat is mozgásba jön.

Azt az ígéretet kaptuk, hogy egy éven belül meg fogjuk látni a prófétai szolgálat fennhatóságának és kenetének a megkétszereződését. Ugyanakkor, prófétikus emberek azt is kapták, hogy a következő év az életünk egyik legintenzívebb éve lesz. Nyilvánvalóan arra lesz szükségünk, hogy egy újabb szinten legyünk képesek tisztán hallani azt, amit az Úr mond. 


Rick Joyner
MorningStar Ministries
Email: info@morningstarministries.org
~ ~ ~