2010. december 15., szerda

A francia kormány kiáll Izrael mellett

A Breaking Christian News cikke, amely eredeti angol formájában itt található: http://www.breakingchristiannews.com/articles/display_art.html?ID=8480
Magyar fordítás: Országh György
~ ~ ~
A francia kormány kiáll Izrael mellett
Teresa Neumann (December 15, 2010)

A francia külügy- és európai ügyek minisztere "az egész kontinens zsidó vezetői előtt kifejezte személyes meggyőződését, miszerint az európai zsidóság gazdagította az európai kultúrát, és segített felépíteni a kontinens jelenlegi identitását."

(Izrael)—A francia kormány határozottan szembehelyezkedik Irán nukleáris programjával. Ezt a francia külügy- és európai ügyek minisztere, Michèle Alliot-Marie mondta, a nemrégiben megrendezett ezévi Európai Zsidó Kongresszuson (EJC) mondott beszédében.

Alliot-Marie"Franciaország erőteljes álláspontot fog képviselni Iránnal szemben", mondta Alliot-Marie. (Fotó: Photo by: Wikimedia commons)

Amint a Jerusalem Post beszámol róla, a konferencia résztvevői között volt Izrael franciaországi nagykövete, Yossi Gal, emellett Lengyelország és a Cseh Köztársaság nagykövetei, az orosz, az amerikai és az osztrák nagykövetségek képviselői, számos vezető francia zsidó személyiség, valamint több muszlim szervezet képviselői is.

A beszámoló szerint Alliot-Marie "az egész kontinens zsidó vezetői előtt kifejezte személyes meggyőződését, miszerint az európai zsidóság gazdagította az európai kultúrát, és segített felépíteni a kontinens jelenlegi identitását", és hosszasan beszélt "a Francia Köztársaság és a franciaországi zsidók közötti szoros kapcsolatról, és azirányú reményéről, hogy ez csak erősödni fog a továbbiakban is."

Forrás: Ronen Shnidman - The Jerusalem Post